מלון Fabrica Do Chocolate מציג: לישון בחדר של עמי ותמי

מלון בפורטוגל יספק לכם חוויה על חושית בזכות המאכל הכי מקרב לבבות. זאת בבניין בן 100 שנה שעוצב מחדש תוך הקפדה על איכות הסביבה, קשרי קהילה והרבה שוקולד

מלון Fabrica Do Chocolate (מפעל שוקולד). עיצוב יוצא דופן שלו המבהיר באופן חד משמעי בכל חלל ציבורי ופרטי את הנוכחות המרעננת, הטעימה ומעוררת החושים של השוקולד  (צילום: Jose' Campos ,Pako Guerrero)
מלון Fabrica Do Chocolate (מפעל שוקולד). עיצוב יוצא דופן שלו המבהיר באופן חד משמעי בכל חלל ציבורי ופרטי את הנוכחות המרעננת, הטעימה ומעוררת החושים של השוקולד (צילום: Jose' Campos ,Pako Guerrero)

מלון הקונספט החדש Fabrica Do Chocolate, השוכן לו בפורטוגל, ובתרגום לעברית "מפעל השוקולד", הוא חוויה מעוררת חושים לגדול וקטן כאחד. כיאה לשמו, לא רק הניחוחות של המלון מעידים על נוכחות השוקולד אלא גם העיצוב יוצא הדופן שלו המבהיר באופן חד משמעי בכל חלל ציבורי ופרטי את הנוכחות המרעננת, הטעימה ומעוררת החושים של השוקולד – המאכל/ממתק חוצה הגבולות ומקרב הלבבות.

 

לא במקרה נבחר מיקומו הנוכחי של מלון השוקולד. הוא ממוקם איפה שבעבר הרחוק, לפני מאה שנים, הוקם מפעל השוקולד הוותיק שהיה ועודנו סמל חשוב ומרכזי בעיירה הציורית. המפעל שוקולד תפקד עד שנת 2004, ולאחר הריסתו שב לתפקד בעיירה סמוכה. במקום המפעל הוקם המלון הכולל מסעדה, חנות ומוזיאון – כולם כאמור בהשראת עולם השוקולד – תהליך בנייה שארך יותר מעשור.

 

המיקום ההיסטורי והמרתק של המלון חשוב לא פחות כדי להבין את הקונספט המיוחד שלו. הוא שוכן בפורטוגל בעיר היסטורית בשם Viana de Castelo על חוף האוקיינוס האטלנטי, כ 70 ק"מ צפונית לפורטו, העיר השנייה בגודלה בפורטוגל. אוכלוסיית Viana do Castelo מונה 88,000 תושבים, בעלת מרכז היסטורי יפה ומטופח, רחובות צרים וציוריים, בתים צבעוניים ומונומנטים מרשימים.

 

תאורה מבית המותג האיטלקי Artemide, להשיג בקמחי תאורה (צילום: Jose' Campos ,Pako Guerrero)
    תאורה מבית המותג האיטלקי Artemide, להשיג בקמחי תאורה(צילום: Jose' Campos ,Pako Guerrero)

     

    המלון שהושק לפני כשנה ממוקם בחלקה ההיסטורי של העיר. חשיבותו ניכרת מאחר שמעבר למיקומו התיירותי הוא מהווה מוקד מפגש קהילתי ומקום חינוכי שסוחף אליו ילדים ונוער. זאת בזכות מוזיאון השוקולד המרשים, לצד העיצוב יוצא הדופן של המלון. השאיפה בעת שימור הבניין וחידושו הייתה לשמר את הזיכרון של השוקולד בהקשר לקהילה המקומית ולטובת צמיחת התיירות הנכנסת.

     

    כשהוחלט לשמר את בניין המלון ועם זאת לספק לו מאפיינים מודרניים, המשימה לא הייתה פשוטה. מעבר לחזית, הבניין כולו נהרס לטובת המטרה. לצורך המשימה נבחרו האדריכלים המקומיים Cavaleiro Branco. אחד הקריטריונים החשובים היה לסגנן את המלון תוך שימוש בסגנון המובהק וההיסטורי של האדריכל המקומי חוסה פרננדז מרטינז, שעיצב ובנה את רוב המבנים היפים ביותר באותה תקופה היסטורית של העיירה, וגם את המפעל כאמור לפני 100 שנה. האתגר והאחריות היו גדולים. נדרשו פתרונות יצירתיים בעלי סימביוזה טבעית בין העבר להווה, כאלה שמכבדים את הפרמטרים העירוניים הקיימים של העירייה: שימור מורשת העיירה והקהילה במטרה ליצור בו זמנית פרויקט מושך, חדשני ומרתק עם חוויות ייחודיות, טעימות ומלאות ניחוחות.

     

    האדריכלים הרחיקו לכת ואף השתמשו במערכות אנרגיה וחומרי עיצוב פנים ידידותיים לסביבה, מה שהעשיר את הפרויקט והפך אותו לדוגמה מייצגת של אדריכלות עירונית אקולוגית.

     

     

     אחד הקריטריונים החשובים היה לסגנן את המלון תוך שימוש בסגנון המובהק וההיסטורי של האדריכל המקומי חוסה פרננדז מרטינז (צילום: Jose' Campos ,Pako Guerrero)
      אחד הקריטריונים החשובים היה לסגנן את המלון תוך שימוש בסגנון המובהק וההיסטורי של האדריכל המקומי חוסה פרננדז מרטינז(צילום: Jose' Campos ,Pako Guerrero)

       

      בכל הקשור לעיצוב הפנים של המלון, המטרה המרכזית הייתה לתת לו מאפיינים הקשורים לעולם השוקולד. בתוך כך הפליגו האדריכלים לעולם האגדות, האמנות, הקולנוע והספרות כדי לצקת תכנים שוקולדיים שונים, ידועים ובעיקר טעימים בכל אחד מחדרי המלון, כך שכל אורח נהנה מהפתעה מתוקה שונה בחדרו. למשל, חדר נושא בהשראת "עמי ותמי", עוד חדר שבו נפליג עם "צארלי בממלכת השוקולד", חדר תשוקתי במיוחד עם הסרט בכיכובה של ג'ולייט בינוש וג'וני דפ "כמו מים לשוקולדה", חדר דאלי המבוסס על "שוקולד", ציורו הנודע של סלבדור דאלי, חדר המבוסס על שוקולד מריר, עוד חדר בהשראת שבטי המאיה והקשר שלהם לעולם הקקאו ועוד. בכניסה למלון ייהנו האורחים מתקרה נוטפת "שוקולד" שמכניסה אותם לחוויה העל חושית.

       

      לדברי האדריכלים: "ניסינו להיות כמה שיותר קרובים לעולם השוקולד והקקאו וליצור חוויה שונה ומעוררת חושים לאורח. הרי לצערנו אי אפשר לבנות מלון משוקולד אמיתי ולעצב אותו. נקטנו צעדים מדויקים להענקת חוויה מקורית לאורחים כדי שאלה יוכלו לצלול לתוך עולם מיוחד, עולם הקקאו והשוקולד".

       

      זאת ועוד מעבר לשפה העיצובית, גם מגוון השירותים והמסעדה, כולם מדברים באותה שפה. לדוגמה, הספא מציע טיפולי שוקולד וקקאו מרגשים, מרגיעים ומזינים. גם תפריט המסעדה הוכן בקפידה כדי לצרוב רגעים מיוחדים, למשל ארוחת הבוקר מוגשת עם לחם כהה ובתוכו חתיכות קלויות של פולי קקאו, עוגת שוקולד פרוסה, פירות טבולים בשוקולד מריר או חלבי ועוד.

       

      כל אורח נהנה מהפתעה מתוקה שונה בחדרו (צילום: Jose' Campos ,Pako Guerrero)
        כל אורח נהנה מהפתעה מתוקה שונה בחדרו(צילום: Jose' Campos ,Pako Guerrero)

         

        גם המוזיאון הוא נדבך חשוב של המלון. במסגרת הביקור בו אפשר ללמוד על ההיסטוריה של המפעל, על תהליך הכנת הקקאו, ובין לבין לדגום כמובן ממגוון השוקולדים המוצעים לטעימה. המוזיאון מציע חוויית מולטימדיה אינטראקטיבית וסדנאות שוקולד.

         

         בכל הקשור לעיצוב הפנים של המלון, המטרה המרכזית הייתה לתת לו מאפיינים הקשורים לעולם השוקולד. בתוך כך הפליגו האדריכלים לעולם האגדות, האמנות, הקולנוע והספרות כדי לצקת תכנים שוקולדיים שונים, ידועים ובעיקר טעימים בכל אחד מחדרי המלון, כך שכל אורח נהנה מהפתעה מתוקה שונה בחדרו. למשל, חדר נושא בהשראת "עמי ותמי", עוד חדר שבו נפליג עם "צארלי בממלכת השוקולד", חדר תשוקתי במיוחד עם הסרט בכיכובה של ג'ולייט בינוש וג'וני דפ "כמו מים לשוקולדה", חדר דאלי המבוסס על "שוקולד", ציורו הנודע של סלבדור דאלי, חדר המבוסס על שוקולד מריר, עוד חדר בהשראת שבטי המאיה והקשר שלהם לעולם הקקאו ועוד. בכניסה למלון ייהנו האורחים מתקרה נוטפת "שוקולד" שמכניסה אותם לחוויה העל חושית.

         

          (צילום: Jose' Campos ,Pako Guerrero)
          (צילום: Jose' Campos ,Pako Guerrero)

           

          לדברי האדריכלים: "ניסינו להיות כמה שיותר קרובים לעולם השוקולד והקקאו וליצור חוויה שונה ומעוררת חושים לאורח. הרי לצערנו אי אפשר לבנות מלון משוקולד אמיתי ולעצב אותו. נקטנו צעדים מדויקים להענקת חוויה מקורית לאורחים כדי שאלה יוכלו לצלול לתוך עולם מיוחד, עולם הקקאו והשוקולד".

           

          זאת ועוד מעבר לשפה העיצובית, גם מגוון השירותים והמסעדה, כולם מדברים באותה שפה. לדוגמה, הספא מציע טיפולי שוקולד וקקאו מרגשים, מרגיעים ומזינים. גם תפריט המסעדה הוכן בקפידה כדי לצרוב רגעים מיוחדים, למשל ארוחת הבוקר מוגשת עם לחם כהה ובתוכו חתיכות קלויות של פולי קקאו, עוגת שוקולד פרוסה, פירות טבולים בשוקולד מריר או חלבי ועוד.

           

          גם המוזיאון הוא נדבך חשוב של המלון. במסגרת הביקור בו אפשר ללמוד על ההיסטוריה של המפעל, על תהליך הכנת הקקאו, ובין לבין לדגום כמובן ממגוון השוקולדים המוצעים לטעימה. המוזיאון מציע חוויית מולטימדיה אינטראקטיבית וסדנאות שוקולד.

           

            

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד