3 מנות חגיגיות ומקוריות במיוחד, לארוחת ערב ראש השנה

קבב על מקל קינמון עם עגבניות וצ'טני, קדרת מסרן (מעי ממולא) וארטישוק, וקבב פיסטוק עם שומן טלה ותפוחי אדמה - כולן קלות להכנה ונראות נהדר

לא רק גפילטע או חריימה - מנות בשריות ומקוריות לארוחת החג (צילום: דני לרנר מתכון וסגנון: מיכל לוי אלחלל)
לא רק גפילטע או חריימה - מנות בשריות ומקוריות לארוחת החג (צילום: דני לרנר מתכון וסגנון: מיכל לוי אלחלל)

קבב על מקל קינמון, מוגש עם סלט עגבניות וצ’טני תמרים ודבש

 

המרכיבים ל-5 מנות:

1 חבילה עגבניות “וויטני” חצויות

2 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח גס

1 ראש שום

1 חבילה קבב על מקל קינמון “אסלי עמוס”

1 חבילה עגבניות “מגי” חתוכות לרבעים

1/4 כוס שמן זית

1/2 1 כפות חומץ בלסמי

מלח ופלפל

 

לצ’טני תמרים ודבש:

1 כף שמן

½ פלפל אדום חריף קצוץ דק (אם רוצים)

2 כפות חומץ בן יין לבן

1/2 כוס תמר מג’הול, ללא גרעינים,

חתוך לקוביות

3 כפות דבש

 

קבב על מקל קינמון, מוגש עם סלט עגבניות וצ’טני תמרים (צילום: דני לרנר מתכון וסגנון: מיכל לוי אלחלל)
    קבב על מקל קינמון, מוגש עם סלט עגבניות וצ’טני תמרים(צילום: דני לרנר מתכון וסגנון: מיכל לוי אלחלל)

     

    ההכנה:

    1. מחממים את התנור לחום גבוה (210 מעלות) .

    2. מערבבים בקערה חצאי עגבניות “וויטני” עם 2 כפות שמן זית ומלח גס. מסדרים בתבנית כאשר פנים העגבנייה פונה

    כלפי מעלה. מפרידים את שיני השום מהראש ומפזרים בין חצאי העגבניות. אופים 25 דקות, או עד שהעגבניות

    מתכווצות מעט. מוציאים מהתנור ומצננים במקרר עד לשימוש.

    3. לצ’טני תמרים ודבש: בסיר בינוני מחממים כף שמן וצולים את הפלפל החריף כשתי דקות. מוסיפים חומץ בן יין לבן

    ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התמרים והדבש ומביאים יחד לרתיחה. מסירים מהלהבה ומתבלים במלח. מעבירים

    לכלי אחסון במקרר.

    4. במחבת גדולה מחממים 1/4 כוס שמן זית וצולים את הקבבים כ-3 דקות מכל צד עד שמזהיבים. מנמיכים את הלהבה

    וממשיכים לצלות כ-6-7 דקות.

    5. הרכבת המנה: מוציאים מכל שיני השום את הפנים וקוצצים. מערבבים בקערה את עגבניות ה”וויטני” האפויות, שום

    קצוץ ועגבניות “מגי” טריות. מוסיפים חומץ בלסמי ומתבלים במלח ופלפל. מגישים יחד עם צ’טני התמרים והקבבים

    החמים. *אפשר להגיש עם אורז.

     

    קדרת מסרן (מעי ממולא) וארטישוק חגיגית, מוגשת עם תבשיל קינואה ועגבניות וויטני

     

    המרכיבים ל-5 מנות:

    2 חבילות מסרן “אסלי עמוס”

    2 כפות שמן

    1 שקית (400 גרם) תחתיות ארטישוק

    קפואות, חתוכות לרבעים

    1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה

    1 שקית עלי תרד

    1 ליטר ציר עוף (אפשר להכין מאבקה)

    100 גרם גרגירי חומוס,

    מושרים לילה לפני ההכנה

    לתבשיל הקינואה ועגבניות:

    1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות

    1 חבילה עגבניות “וויטני” חצויות

    1/4 כוס שמן זית

    1 שקית (300 גרם) קינואה

    1 גבעול סלרי קצוץ

    1 כפית חומץ בלסמי

    מלח ופלפל

     

    קדרת מסרן וארטישוק חגיגית, מוגשת עם תבשיל קינואה ועגבניות (צילום: דני לרנר מתכון וסגנון: מיכל לוי אלחלל)
      קדרת מסרן וארטישוק חגיגית, מוגשת עם תבשיל קינואה ועגבניות(צילום: דני לרנר מתכון וסגנון: מיכל לוי אלחלל)

       

      ההכנה:

       

      1. בסיר גדול מחממים 2 כפות שמן וצולים את שני המסרן כ-4-5 דקות מכל צד.

      מוסיפים את רבעי תחתיות הארטישוק, הפפריקה ועלי התרד לצד המסרן

      ומטגנים כדקה. יוצקים מעל את ציר העוף, מוסיפים את החומוס ומביאים לרתיחה.

      מנמיכים את הלהבה ומבשלים 45 דקות כשהסיר כמעט מכוסה.

      2. מחממים תנור לחום גבוה (190 מעלות).

      3. שמים בקערה את קוביות הבטטה, חצאי העגבניות ו-1/4 כוס שמן זית, מתבלים

      במלח ובפלפל ומערבבים. מעבירים לתבנית ואופים 20 דקות, או עד שמזהיבים.

      4. בסיר בינוני מבשלים את הקינואה לפי הוראות ההכנה.

      5. במחבת קטנה מטגנים את הסלרי כ-4 דקות, או עד שמזהיב. מניחים בצד.

      6. הרכבת המנה: שמים בקערה גדולה את הקינואה החמה עם קוביות הבטטה,

      העגבניות וכל הנוזלים מהתבנית ומערבבים. מוסיפים את הסלרי וחומץ בלסמי

      ומתבלים במלח ופלפל. מגישים בצלחת הגשה מרכזית עם המסרן והירקות של

      הקדרה ויוצקים מעל מעט מנוזלי הקדרה. מגישים חם.

       

      קבב פיסטוק עם שומן טלה בקדרה מהירה של עגבניות מגי ותפוחי אדמה

      המרכיבים ל-5 מנות:

      1 חבילה קבב פיסטוק “אסלי עמוס”

      2 כפות שמן זית

      2 כוסות מים

      1 עלה דפנה

      ענף טימין טרי

      700 גרם עגבניות “מגי”, חתוכות לרבעים

      6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לפרוסות

      מלח ופלפל

       

      קבב פיסטוק עם שומן טלה בקדרה מהירה של עגבניות מגי ותפוחי אדמה (צילום: דני לרנר מתכון וסגנון: מיכל לוי אלחלל)
        קבב פיסטוק עם שומן טלה בקדרה מהירה של עגבניות מגי ותפוחי אדמה(צילום: דני לרנר מתכון וסגנון: מיכל לוי אלחלל)

         

        ההכנה:

        1. במחבת בינונית מחממים 2 כפות שמן זית. צולים את הקבבים על אש גבוהה

        כ-3 דקות מכל צד, או עד שהם מזהיבים. מתבלים במלח ובפלפל ומניחים

        בצד. למחבת הריקה יוצקים 2 כוסות מים, עלה דפנה וטימין ומביאים לרתיחה

        בכדי לקבל ציר מהיר.

        2. מסדרים בתבנית פיירקס או כלי לקדרה את הקבב, העגבניות ותפוחי

        האדמה, יוצקים מעל את נוזלי הציר שבמחבת, מכסים במכסה או בנייר כסף

        ואופים 20 דקות. מסירים את המכסה או את נייר הכסף ואופים כ-10 דקות

        נוספות, או עד שהירקות מתרככים. מגישים חם.

         

        *אפשר לשמור 3 ימים במקרר. כל חימום מחדש רק מוסיף לטעם. 

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד