סלט עשבי תיבול עם קינואה, פקאנים וויניגרט דבש

תקופת החגים היא שדה מוקשים לדיאטה, אבל לדיאטנית נטע-חן ליבנה יש דרך טעימה לצלוח אותה: סלט בריא וקל, שילווה כל ארוחה בשרית כבדה, מבלי להעמיס בקלוריות

נטע-חן ליבנה

|

25.09.16 | 08:48

סלט עשבי תיבול עם קינואה, פקאנים וויניגרט דבש (צילום: נטע-חן ליבנה)
סלט עשבי תיבול עם קינואה, פקאנים וויניגרט דבש (צילום: נטע-חן ליבנה)

סלט עשבי תיבול נשמע כמו המון עבודה, אך בפועל קציצת הירקות, הכנת הרוטב והערבוב לוקחים פחות מ-10 דקות. התוצאה טעימה ורעננה, עשירה בסיבים תזונתיים בריאים, והמון וויטמין K, ו-C.

 

 

 

המרכיבים

(4 מנות)

 

  • 1/2 כוס קינואה
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 1 כוסות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 1 כוסות כוסברה קצוצה
  • עלי נענע מ-4 גבעולים, קצוצים דק
  • 1 בצל ירוק, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
  • 1/2 חופן פקאנים, קצוצים

לרוטב:

  • 1/2 1 כפות שמן זית
  • 1/2 כף חומץ בלסמי
  • 1 כפית דבש
  • מלח ופלפל לפי הטעם

 

ההכנה

  1. שמים בסיר את הקינואה והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-20 דקות. מסירים מהאש ומסננים. 
  2. שמים בקערה את הפטרוזיליה, הכוסברה, הנענע, הבצל, השום, הקינואה והפקאנים ומערבבים.
  3. בקערית קטנה מערבבים את שמן הזית, חומץ הבלסמי והדבש. יוצקים על הסלט, מערבבים היטב, מתבלים במלח ובפלפל ומגישים.

 

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג