פסטה עם ערמונים וירקות אפויים

נמאס לכם מפסטה משעממת עם עגבניות? גוונו אותה עם ברוקולי ועגבניות שרי (או כל ירק אחר שאתם אוהבים) ונגיעה של אריסה שתקפיץ את כל הרוטב

פסטה עם ערמונים וירקות אפויים (צילום: אבירם פלג)
פסטה עם ערמונים וירקות אפויים (צילום: אבירם פלג)

פסטה בריאה על טהרת השומנים החד-רווים, עשירה בירקות אפויים בתנור. אני מחבבת במיוחד את השילוב של ברוקולי עם עגבניות שרי נימוחות, אבל ניתן להמיר אותם בכל ירק אחר שאתם אוהבים או שיש לכם בבית. ולבסוף: אל תוותרו על האריסה – היא מוסיפה טאץ' מיוחד לפסטה. נסו ולא תתחרטו.

 

 

המרכיבים

(4 מנות)

 

  • 1 חבילה ( 500 גרם) פסטה
  • 20 עגבניות שרי
  • 400 גרם פרחי ברוקולי (אפשר קפואים שהופשרו), חתוכים גס
  • 100 גרם ערמונים, קלופים חתוכים גס
  • 1/2 כוס אגוזי מלך, חתוכים גס
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1/3 כוס שמן זית + כף אחת (לירקות האפויים)
  • 1 כף אריסה חריפה
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כף רוטב סויה דל נתרן
  • מלח ופלפל

 

הכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה. מסדרים על התבנית את פרחי הברוקולי ועגבניות השרי, מזליפים כף שמן זית ומעסים את הירקות עד שהשמן מכסה את רובם. אופים כ-45 דקות עד שהירקות רכים, פרחי הברוקולי מצטמקים ועגבניות השרי נמעכות ונפתחות.

2. מבשלים את הפסטה במים רותחים על פי הוראות היצרן. מסננים, שמים שוב בסיר, יוצקים את שמן הזית ומחממים על אש קטנה תוך ערבוב. מוסיפים את השום הכתוש, אגוזי המלך והערמונים ומערבבים היטב.

3. מוציאים מהתנור את הירקות האפויים, ומוסיפים לסיר.

4. מערבבים בקערה קטנה את האריסה, הסויה, רוטב הצ'ילי, המלח והפלפל ומערבבים היטב. יוצקים על הפסטה ומערבבים היטב. מגישים חם.

 

  • סיון פלג היא דיאטנית קלינית. מתמחה בירידה במשקל ובתזונת נשים הרות ולאחר לידה

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג