שיסתלק רעבוננו: סלטי סלק
לפתיחת ארוחת ראש השנה

שלושה סלטים סגלגלים שבכל אחד מהם יש מרכיב שיגרום לאורחים לבקש את המתכון. רק תבחרו: אורגנו, רוקפור או ווסאבי

מערכת Xnet

|

18.09.16 | 22:44

סלט סלק עם בצל סגול ונענע (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
סלט סלק עם בצל סגול ונענע (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

סלט סלק עם בצל סגול ונענע / נעמה רן, "לאשה"

 

מרכיבים

6 מנות

 

לסלט
  • 3 סלקים מבושלים, קלופים וחתוכים לפלחים
  • 1/2 כוס עלי נענע
  • 1 בצל סגול קטן, פרוס דק
  • 2 תפוזים, מפולטים
  • חופן נבטים
  • 1/4 כוס שברי אפונת ווסאבי (להשיג בדוכני פיצוחים או בחנויות למוצרים אסייתיים)

 

לרוטב
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 6 כפות מיץ תפוזים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כפית דבש
  • 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה
  1. מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערה.
  2. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, מנערים ויוצקים על הסלט. מערבבים ומגישים.

 

קרפצ'יו סלק עם אורגנו ושקדים (צילום: אפיק גבאי)
    קרפצ'יו סלק עם אורגנו ושקדים(צילום: אפיק גבאי)

     

    קרפצ'יו סלק עם אורגנו ושקדים / אינס שילת ינאי

    סלט פריך עם צבע מהפנט ותיבול שמקפיץ אותו מדרגה.

     

    מרכיבים
    • 2 סלקים גדולים
    • 1/4 כוס שקדים קצוצים
    • מיץ מ-1/2 לימון
    • 1 כף שמן זית
    • 2 כפות חומץ בלסמי
    • 1 כפית סילאן
    • מלח גס
    • פלפל שחור גרוס
    • 3 כפות עלי אורגנו או זעתר טריים

     

    אופן ההכנה
    1. מקלפים את הסלקים ופורסים אותם דק ככל האפשר, רצוי באמצעות מנדולינה. מניחים בצלחת הגשה.
    2. קולים את השקדים כ-3 דקות במחבת יבשה על אש בינונית. מפזרים על פרוסות הסלק.
    3. מערבבים היטב את מיץ הלימון, שמן הזית, החומץ, הסילאן, המלח והפלפל. מזלפים באופן אחיד על הסלק.
    4. מקשטים בעלי אורגנו או זעתר ומגישים מיד, מומלץ בליווי משקה חריף ולחם טרי.

     

    • עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"

     

    סלט סלק עם עלי בייבי וגבינה כחולה (צילום: ילנה ויינברג)
      סלט סלק עם עלי בייבי וגבינה כחולה(צילום: ילנה ויינברג)

       

      סלט סלק עם עלי בייבי וגבינה כחולה / ילנה ויינברג

       

      מרכיבים

      6-5 מנות

       

      • 4 סלקים בינוניים
      • 4 כפות שמן זית ועוד קצת לזילוף
      • 4-3 כפות חומץ בלסמי
      • 1 כף עלי פטרוזיליה או כוסברה, קצוצים
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס
      • 2 כוסות עלי בייבי, שטופים ויבשים
      • אפשרות: 1/2 כוס אגוזי מלך או צנוברים, קלויים קלות במחבת ללא שמן
      • 50 גרם גבינת רוקפור או גבינה כחולה אחרת

       

      אופן ההכנה
      1. מבשלים את הסלקים 60-40 דקות במים רותחים, עד שהם מתרככים. מצננים וקולפים.
      2. מערבבים בקערה גדולה את שמן הזית, החומץ, עלי הפטרוזיליה, מלח והפלפל.
      3. חותכים את הסלק לפרוסות דקות ומעבירים לקערה עם הרוטב. מוסיפים את עלי הבייבי ומערבבים בעדינות בעזרת האצבעות, כדי שהעלים והסלק יצופו ברוטב.
      4. מסדרים את העלים והסלק בשכבה אחידה בצלחת הגשה.
      5. אם משתמשים באגוזי מלך, קוצצים אותם גס ומפזרים מעל.
      6. מפוררים מעל את הגבינה הכחולה.
      7. מזלפים מעט שמן זית ומגישים מיד.

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד