דבר ראשון - סלמון: מתכונים
עם הדג הוורוד לראש השנה

מחפשים רעיונות לארוחת החג? לכו על סלמון: גם אתם תיהנו (פשוט ולא יקר) - וגם האורחים (חגיגי וטעים). השתכנעתם? קבלו שלושה מתכונים מעולים

אסנת לסטרפורסם: 18.09.16 11:00
סלמון בתנור ברוטב פסטו (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
סלמון בתנור ברוטב פסטו (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

סלמון בתנור ברוטב פסטו

מתכון של פאני ממגדל העמק.

כדי לקצר תהליכים, אפשר להשתמש ברוטב פסטו מוכן – אבל כדאי להוסיף לו שמן זית.

 

מרכיבים

5 מנות

 

  • 1 ק"ג פילה סלמון, מחולק ל-5 נתחים

 

לרוטב הפסטו
  • עלים מ-3 צרורות בזיליקום
  • 100 גרם צנוברים
  • 4 שיני שום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס שמן זית

 

אופן ההכנה
  1. רוטב הפסטו: שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הרוטב, למעט שמן הזית, ומתחילים לטחון. לאחר כמה שניות מוסיפים בזרזיף דק את שמן הזית, וממשיכים לעבד עד שמתקבלת מחית אחידה.
  2. מניחים את נתחי הסלמון בתבנית מרופדת בנייר אפייה מורחים אותם בנדיבות ברוטב הפסטו. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכ-30 דקות.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  4. מסירים מהתבנית את הניילון ומכסים אותה במקום בנייר אפייה. אופים 20 דקות.

 

סלמון בתנור בסילאן ורוזמרין (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    סלמון בתנור בסילאן ורוזמרין(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
     

    סלמון בתנור בסילאן ורוזמרין

    מתכון של יפה אליהו ממושב אביטל.

     

    מרכיבים

    6 מנות

     

    • 1.2 ק"ג פילה סלמון, חתוך ל-6 נתחים
    • כמה כפות מלח גס
    • 6 כפות סילאן
    • עלים מכ-10 גבעולי רוזמרין
    • 1/2 כוס שמן זית
    • 1/2 1 כפיות מלח
    • 1/2 1 כפיות פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה
    1. מפזרים על הסלמון את המלח הגס ומשהים במקרר כחצי שעה. שוטפים היטב ומייבשים (מטרת השלב הזה היא להוציא ריח מהדג – לא חובה לבצע אותו).
    2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    3. מערבבים בקערית את הסילאן, הרוזמרין, שמן הזית, המלח והפלפל.
    4. מניחים את הסלמון בתבנית מצופה בנייר אפייה ויוצקים עליו את הרוטב.
    5. אופים 30 דקות. מדי כמה דקות פותחים את התנור ויוצקים על הסלמון מהרוטב שהצטבר בתחתית התבנית.

     

    סלמון בתנור בסילאן ורוזמרין (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      סלמון בתנור בסילאן ורוזמרין(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
       

      סלמון בתנור עם מיונז וחרדל

      מתכון של לילי ג'ינו ממגדל.

       

      מרכיבים

      4 מנות

       

      • 800 גרם פילה סלמון, חתוך ל-4 נתחים
      • 3-2 כפות שקדים פרוסים, קלויים קלות במחבת ללא שמן

       

      לרוטב

      • 2 כפות מיונז
      • 1 כפית חרדל
      • 6 שיני שום כתושות
      • 2 גבעולי טימין
      • 3/4 כוס יין לבן
      • 1/4 כוס שמן זית
      • מיץ מ-1/2 לימון

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
      2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
      3. מניחים את נתחי הסלמון בתבנית ויוצקים עליהם את הרוטב.
      4. אופים 6 דקות. מפזרים על הסלמון את השקדים הקלויים ואופים 4-3 דקות נוספות.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)