המשפחה חוזרת לאכול בריא: תזונה בגיל ההתבגרות

חינוך הילדים לתזונה נכונה עלול להוביל לקונפליקטים, בעיקר כשמדובר במתבגרים שזוללים ג'אנק פוד כשהם בחוץ עם חברים. איך מאזנים? הדיאטנית משיבה

גם מתבגרים סרבנים יאהבו: דלעת ערמונים ממולאת גבינות ופקאן (צילום: שרית גופן מתכון וסגנון: נעמה רן)
גם מתבגרים סרבנים יאהבו: דלעת ערמונים ממולאת גבינות ופקאן (צילום: שרית גופן מתכון וסגנון: נעמה רן)

16 מלאו לנער

בני בן ה־16 יוצא כל יום עם חברים וזה כולל אכילה בחוץ: פיצות, שייקים וכדומה. אני ממש דואגת לתזונתו. מה עושים?

 

רותי אבירי, דיאטנית תנובה עונה: גיל ההתבגרות הוא גיל ההתמרדות, והיא עלולה לבוא לידי ביטוי גם בהרגלי האכילה. ברור שככל שהילד גדל כך קטנה ההשפעה שיש לנו על תזונתו ואופן אכילתו.

 

הבן שלכם פעיל חברתית ואוכל הרבה מחוץ לבית, ויש לו כסף שמאפשר לו עצמאות. אני ממליצה לא להיכנס "ראש בראש" עם מתבגרים בנוגע לתזונה. לרוב, זה לא יישא פירות רצויים אלא ישיג דווקא את ההפך.

 

ההמלצה שלי היא להתעקש רק על שניים־שלושה דברים שנראים לנו חשובים במיוחד. למשל, לא לצאת מהבית בלי ארוחת בוקר או לא לאכול בזמן צפייה בטלוויזיה - כל הורה, כמובן, לפי שיקול דעתו והחלטתו.

 

כשיש רק מספר מצומצם של עקרונות להתעקש עליהם, נוכל לשמור על אסרטיביות והחלטיות לאורך זמן בלי להתעייף, כך שהמתבגר ירגיש שאת הגבולות האלה לא כדאי לו לחצות. אם הבילוי בפיצרייה הוא עניין חברתי, אל תמנעו זאת ממנו, אבל נסו לדאוג ככל יכולתכם לאיזון במקומות שבהם אתם יכולים להשפיע, כמו למשל, בשאר הארוחות שהוא אוכל בבית באותו יום.

 

רותי אבירי. דיאטנית ויועצת תנובה (צילום: יובל חן)
    רותי אבירי. דיאטנית ויועצת תנובה(צילום: יובל חן)
     

     

    דלעת ערמונים אפויה ממולאת גבינות ופקאן

    המרכיבים (6 מנות)

    3 יחידות דלעת ערמונים

    שמן זית

    1 כפית תימין, יבש או טרי

    מלח, פלפל

     

    למלית

    50 גרם גבינת רוקפור, מפוררת

    1 מכל (250 גרם) גבינה לבנה

    100 גרם פרמזן, מגורר

    50 גרם פקאן, קצוץ

    קורט אגוז מוסקט

     

    להגשה: עשבי תיבול קצוצים

     

    ההכנה

    1. מחממים את התנור ל־200 מעלות.

    2. חוצים כל דלעת, מרוקנים מגרעינים, מברישים בשמן זית ובוזקים תימין, מלח ופלפל. צולים 30-20 דקות, עד שהן מתרככות אך עדיין נותרות מוצקות. מוציאים ולא מכבים את התנור.

    3. המלית: מערבבים את מרכיבי המלית. ממלאים בה את הדלועים ואופים עוד 30-20 דקות, עד שהגבינות נמסות ושולי הדלעת משחימים. מגישים.

      (צילום: שרית גופן, סגנון: עמה רן)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד