סלט לשבת: 3 מתכונים
מרעננים לסוף השבוע

בלי התחכמויות, אבל עם טעם נפלא: אסנת לסטר מגישה 3 סלטים פשוטים שכולם יאהבו - סלק עם שום, כרוב עם תפוחים וגזר, ובצל עם עגבניות וכוסברה

אסנת לסטרפורסם: 08.09.16 22:12
סלט סלק אפוי (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
סלט סלק אפוי (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

סלט סלק אפוי

מתכון של מתיה דורין.

 

מרכיבים
  • 3 סלקים
  • 1 כפית סוכר
  • 1/4 כוס לימון
  • 2 שיני שום קצוצות

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. שוטפים את הסלקים ועוטפים כל אחד מהם בנפרד בנייר אלומיניום. מניחים בתבנית ואופים כשעה, עד להתרככות. מצננים, קולפים וחותכים לקוביות קטנות.
  3. מעבירים את קוביות הסלק לקערה. מוסיפים את הסוכר, מיץ הלימון והשום, ומערבבים.

 

סלט כרוב עם תפוחי עץ וגזר (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    סלט כרוב עם תפוחי עץ וגזר(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
     

    סלט כרוב עם תפוחי עץ וגזר

    מתכון של אנה תם מקצרין

     

    מרכיבים
    • 1/2 כרוב, חתוך דק
    • 1 כפית מלח
    • 3 גזרים בינוניים, קלופים ומגוררים
    • 3 תפוחי עץ, מגוררים גס
    • 3 כפות מיונז
    • 1/4 כוס מיץ לימון
    • 1/2 כפית סוכר
    • פלפל שחור טחון

     

    אופן ההכנה
    1. מפזרים את המלח על הכרוב ולשים יחד כ-2 דקות, כדי לרכך את הכרוב.
    2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.

     

    סלט בצל אדום עם עגבניות וסומאק (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      סלט בצל אדום עם עגבניות וסומאק(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
       

      סלט בצל אדום עם עגבניות וסומאק

      מתכון של נעמי בדרי מטבריה.

       

      מרכיבים
      • 3 בצלים סגולים, פרוסים
      • 1 כפית מלח
      • 2 עגבניות, חתוכות לקוביות
      • חופן נדיב של פטרוזיליה
      • חופן נענע
      • 1 כף גדושה סומאק

       

      אופן ההכנה

      1. מפזרים את המלח על הבצל ולשים יחד כ-2 דקות, כדי לרכך את הבצל.
      2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)