צילום: שי יחזקאל

טבעוני שלא תשלוט בעצמך: קינוחים טבעוניים ומפנקים

מחפשים פינוק פרווה שכולו מבוסס על הטוב של הטבע?. יפתח חג'בי, שף "אלפרו", מציג שישה קינוחים טבעוניים רכים ומפנקים ללא טיפת חלב

בלי אף טיפת חלב: קינוחים טבעוניים מפנקים ובריאים (צילום: בן יוסטר, סגנון: דיאנה לינדר)
בלי אף טיפת חלב: קינוחים טבעוניים מפנקים ובריאים (צילום: בן יוסטר, סגנון: דיאנה לינדר)

בשיתוף אלפרו

 

מלבי לוז טבעוני

 8־10 מנות

מלבי לוז טבעוני (צילום: בן יוסטר, סגנון: דיאנה לינדר)
    מלבי לוז טבעוני(צילום: בן יוסטר, סגנון: דיאנה לינדר)

     

    מה צריך:

    למלבי

    1 שמנת סויה אלפרו לבישול ואפייה

    1/4 כוס סוכר

    1 כפית מי ורדים

    4 כפות קורנפלור

    1/2 כוס משקה אלפרו אגוזי לוז

    1/2 כוס שמנת סויה אלפרו לבישול ואפייה

    לסירופ

    1 כוס תותים קפואים

    1/2 כוס סוכר

    למיקס פיצוחים

    1 כוס קוקוס לבן טחון

    1 כוס אגוזים קצוצים

    1 כוס פיסטוקים קצוצים

     

    מה עושים:

    1. הכנת הסירופ: מחממים את התותים והסוכר על אש נמוכה עד לרתיחה וטוחנים בבלנדר מוט עד שמתקבלת תערובת חלקה ומעברים לקירור במקרר.

    2. מחממים בסיר שמנת אלפרו אחת ואת הסוכר ומי הוורדים.

    3. מערבבים בקערה נפרדת את הקורנפלור ומשקה אגוזי הלוז עד שמתקבלת תערובת ללא גושים.

    4. כשהשמנת והסוכר מגיעים לרתיחה, מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומערבבים נמרצות בעזרת מטרפה עד שהתערובת מסמיכה ונוצרות בועות.

    5. מנמיכים את האש, מוסיפים 1/2 כוס שמנת סויה אלפרו, מערבבים היטב, מעבירים לכלי מזיגה ומוזגים לכלי הגשה.

    6. מצננים במקרר, ולפני ההגשה יוצקים סירופ תות ומיקס גרעינים וקוקוס.

     

    >> ניוזלטר מנטה - קבלי את הטיפים הכי שווים שלנו לתזונה, כושר, דיאטה וחיים טובים - ישירות אצלך במייל

     

    מעדן טופי טבעוני

    10־8 מנות

    מעדן טופי טבעוני (צילום: בן יוסטר, סגנון: דיאנה לינדר)
      מעדן טופי טבעוני(צילום: בן יוסטר, סגנון: דיאנה לינדר)

       

      מה צריך:

      לקרם

      1 כוס משקה סויה אלפרו בטעם קפה מקיאטו

      1 מעדן סויה אלפרו

      בטעם שוקולד מריר

      1 חבילת אינסטנט

      פודינג וניל

      2 כפות אספרסו/קפה נמס

      לגנאש

      2 חבילות שוקולד מריר

      1 יחידה שמנת סויה

      אלפרו לבישול ואפייה

       

      מה עושים:

      1. מכניסים את כל המרכיבים של הקרם וטורפים במטרפה עד לקבלת קרם חלק.

      2. מוזגים את הקרם לכוסות הגשה (עד חצי מגובה הכוס).

      3. ממיסים את מרכיבי הגנאש במיקרו או מעל סיר מים חמים, מניחים להצטנן עד לטמפרטורת החדר, יוצקים על הקרם ומכניסים למקרר למשך שעה עד להתייצבות.

      4. מקשטים במעט שקדים חתוכים גס. 

       

      פאי מעדן קוקוס ופירות טריים

      17־15 מנות

      פאי מעדן קוקוס ופירות טריים (צילום: בן יוסטר, סגנון: דיאנה לינדר)
        פאי מעדן קוקוס ופירות טריים(צילום: בן יוסטר, סגנון: דיאנה לינדר)

         

        מה צריך:

        לבסיס

        1 כוס שקדים טחונים

        3/4 כוס קמח

        3 כפות סוכר

        קורט מלח

        40 גרם מחמאה

        1/4 כוס מים

        1/4 כוס שמן

        גרירת לימון

        לקרם

        1 מעדן קוקוס

        וסויה של אלפרו

        4 כפות אינסטנט פודינג וניל

        1 כפית תמצית וניל

        לעיטור

        1 קיווי

        2 תותים

        1 אפרסמון

        6 ענבים ירוקים/שחורים

         

        מה עושים:

        1. הכנת הבסיס: מעבדים את החומרים היבשים והמחמאה בידיים, במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים אחידים. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים מעט ככל האפשר, רק עד שמתקבל כדור בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים אותו במקרר למשך חצי שעה (אפשר גם להקפיא).

        2. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מרדדים את הבצק לעלה דק וחותכים אותו לעיגולים בקוטר הגדול פי 1.5 מקוטר התבנית האישית. מניחים את עיגולי הבצק על תבניות פאי אישיות ומשטחים אותם בעדינות בתוך התבניות. מגלגלים מערוך על השוליים כדי שהבצק המיותר ייחתך.

        3. מניחים על כל תבנית עם בצק תבנית ריקה כדי למנוע קריסה של הבצק בזמן האפייה או מחוררים במזלג את תחתית הפאי כדי לאפשר פתחי אוויר. אופים 15־10 דקות, עד ששולי הבצק מזהיבים.

        4. מוציאים את התבניות מהתנור ומניחים להן להתקרר מעט.

        5. הכנת המילוי: מערבבים יחד את מעדן הקוקוס עם הפודינג ותמצית הווניל וממלאים את הבצק בתערובת עד לגובה 2/3 מהדפנות.

        6. חותכים את הפירות לפרוסות דקות ומסדרים על הקרם בצורה נאה.

         

        שייק שוקולד־בננה־תמר מפנק

        מה צריך:

        2 כפיות אבקת קקאו

        1/2 כוס קוביות קרח

        1/2 כוס משקה סויה אלפרו

        בטעם שוקו

        2 כפות סילאן

        1/2 בננה בשלה

         

        מה עושים:

        טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת מרקם נוזלי, מעבירים לכוסות ומגישים קר.

         

        שייק ירוק, שייק קוקוס פירות ושייק שוקולד-בננה תמר (צילום: בן יוסטר, סגנון: דיאנה לינדר)
          שייק ירוק, שייק קוקוס פירות ושייק שוקולד-בננה תמר(צילום: בן יוסטר, סגנון: דיאנה לינדר)

           

          שייק קוקוס־פירות מרענן

          מה צריך:

          10 תותים קפואים או 5 חתיכות אבטיח (2 ס"מ על 2 ס"מ)

          1 בננה בשלה

          1/2 תפוח עץ ירוק

          2 תמרים

          7 שקדים

          1/2 משקה קוקוס אלפרו

          1/2 כוס קרח

          מה עושים:

          טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת מרקם נוזלי, מעבירים לכוסות ומגישים קר.

           

          שייק ירוק מלטף

          מה צריך:

          3־4 עלי חסה

          1 תפוח עץ ירוק

          1/2 אגס

          1/4 כוס פיסטוקים

          1/2 כוס משקה סויה אלפרו

          1/2 כוס קרח

           

          מה עושים:

          טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת מרקם נוזלי, מעבירים לכוסות ומגישים קר.

           

          התחליף האידיאלי

          מגוון המשקאות, המעדנים וסוגי השמנת של "אלפרו" מופקים מהצומח ומספקים מענה לטבעונים ולרגישים ללקטוז או לנמנעים ממנו. הם קלים מאוד לעיכול, דלי שומן, מופחתי קלוריות ובעלי ערכים תזונתיים מוספים. אידיאליים למעוניינים באורח חיים בריא שמחפשים חלופות טעימות ומפנקות מן הצומח למוצרי חלב.

           

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד