דיאטה

    סמודי בול: שייק פירות קפואים עם גרנולה והמון הפתעות

    הכירו את הטרנד החדש שכבש את העולם: שייק פירות סמיך וקפוא המוגש עם שלל תוספות טעימות ובריאות, שמתאים לארוחת בוקר או לארוחת ביניים מרעננת

    ענבר חוברה

    |

    04.09.16 | 15:36

    סמודי מבננה ופפאיה קפואות, מוגש עם גרנולה, תערובת אגוזים, ג'וג'י ברי  ופירות טריים (צילום: ענבר חוברה)
    סמודי מבננה ופפאיה קפואות, מוגש עם גרנולה, תערובת אגוזים, ג'וג'י ברי ופירות טריים (צילום: ענבר חוברה)

    סמודי בול  (Smoothie Bowl) הוא שייק סמיך (כמעט במרקם של גלידה) מפירות קפואים, המוגש בקערה עם גרנולה או מוזלי ושלל תוספות טעימות ובריאות. אפשר להגיש את הסמודי כארוחת בוקר כייפית או כארוחת ביניים, ולהרכיב אינספור טעמים ושילובים, בהתאם לפירות והתוספות שבחרתם.

     

    קניתם יותר מדי פירות? הכינו שילובים אהובים עליכם בשקיות זיפר, אחסנו במקפיא, ושלפו לפי הצורך.

     

    המרכיבים

    לסמודי:
    • 1 כוס פירות קפואים (בננה, מנגו, נקטרינות, תפוחים, תותים, פירות יער או כל פרי שאתם אוהבים)
    • 1/4 עד 1/2 כוס חלב או יוגורט או חלב שקדים או אורז או מיץ
    • אפשרי: 1 כף ממתיק או 2 תמרים בינוניים או חצי תאנה מיובשת
    • אפשרי: 1 כף ממרח אגוזים אמיתי או טחינה
    • אפשרי: 1 כפית אבקה מועדפת (קקאו איכותי, אסאי, מאקה, מאצ׳ה)

     

    לציפוי ולקישוט: 

    • 2-1 כפות גרנולה או מוזלי
    • 1/2 פירות טריים או מיובשים, חתוכים
    • 2-1 כפות שבבי קוקוס או גרעיני דלעת או זרעי צ'יה או אגוזים ושקדים או שבבי קקאו אמיתי

     

    ההכנה

    1. שמים בקערת הבלנדר את כל המרכיבים לסמודי (חוץ ממרכיבי הציפוי) וטוחנים בפולסים (כדי ליצור מרקם אוורירי בדומה לגלידה). ניתן להוסיף עוד כ-1/4 עד 1/2כוס נוזל (חלב או תחליף חלב) במידת הצורך.
    2. יוצקים את הסמודי לקערה, ומקשטים מהר לפני שהוא יימס.

     

    הצעות לסמודי בול:

     

    סמודי בננה ופירות יער, מוגש עם גרנולה, שבבי קוקוס וקקאו, זרעי צ'יה ופירות טריים  (צילום: ענבר חוברה)
      סמודי בננה ופירות יער, מוגש עם גרנולה, שבבי קוקוס וקקאו, זרעי צ'יה ופירות טריים (צילום: ענבר חוברה)

        

      סמודי בננה ומנגו, מוגש עם גרנולה, שבבי אגוזים, ג'וגי ברי ופירות טריים  (צילום: ענבר חוברה)
        סמודי בננה ומנגו, מוגש עם גרנולה, שבבי אגוזים, ג'וגי ברי ופירות טריים (צילום: ענבר חוברה)

         

        • ענבר חוברה היא בעלת הבלוג Endless Trip העוסק בטיולים, לייף סטייל, אוכל ובריאות. חלק מהמתכונים צולמו בבית קפה Eden Cafe Bali

         

         
        הצג:
        כל התגובות לכתבה "סמודי בול: שייק פירות קפואים עם גרנולה והמון הפתעות"
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד