המשפחה חוזרת לאכול בריא: מה עושים כשהחטיפים משתלטים?

חטיפים וממתקים הם האויבים הגדולים של התזונה הנכונה. הדיאטנית רותי אבירי מסבירה איך להימנע מהרגלים גרועים ויש גם מתכון נהדר

סלט גזר וענבים עם גבינת רוקפור ואגוזים (צילום: שרית גופן מתכון וסגנון: נעמה רן)
סלט גזר וענבים עם גבינת רוקפור ואגוזים (צילום: שרית גופן מתכון וסגנון: נעמה רן)

רד, עלה, עלה ובמבה

המטפלת של בני בן השנתיים הרגילה אותו שבכל פעם שהוא מתנדנד בנדנדה הוא מקבל במבה. איך יוצאים מזה?

 

רותי אבירי, דיאטנית קלינית, יועצת לחברת תנובה, משיבה: 

אין ספק שכדאי לצאת מההרגל הזה ומוקדם ככל האפשר! ביצירת ההרגל הזה, המטפלת יצרה קשר אסוציאטיבי אצל הילד, שלפיו לא מספיק ליהנות מדבר אחד (התנדנדות בנדנדה) אלא יש להעצים את ההנאה בעזרת דבר נוסף (במבה. כלומר, אוכל).

 

ההרגל הזה עלול להיטמע אצל בנך ובבגרותו לגרום לו לרצות להעצים כל הנאה באשר היא בעזרת אכילה במקביל. בנוסף, ההרגל הזה לא מאפשר ללמוד להתרכז ולהתמקד בפעולה מסוימת שמתרחשת ברגע הזה. מובן שמדובר גם במצב שעלול להוביל להשמנה, בגלל ההרגל לאכול לא כתגובה לרעב, אלא כאמצעי להעצמת ההנאה.

 

השאיפה שלנו היא שגם במצבים שבהם הילד אוכל חטיף, נאפשר לו להיות במודעות מלאה לאכילתו, כך שלא יאכל אותו בהיסח הדעת, כפי שקורה כשהוא אוכל על הנדנדה. הסיבה היא, כמובן, שהיסח הדעת יגרום לאכילה מוגברת.

 

רותי אבירי (צילום: יובל חן)
    רותי אבירי(צילום: יובל חן)

     

    סלט גזר וענבים עם גבינת רוקפור, אגוזים וסלרי

    סלט קיצי, כיפי במיוחד, שמשלב מתיקות של ענבים עם חריפות של רוקפור.

     

    המרכיבים (4 מנות)

    6 גזרים, קלופים

    1 כוס ענבים, רצוי משני צבעים

    50 גרם גבינת רוקפור

    3 מקלות סלרי

    1/2 כוס אגוזי מלך

    1/3 כוס מיץ לימון

    1/3 כוס שמן זית

    מלח, פלפל לבן

     

    ההכנה

    1. בעזרת קולפן, קולפים את הגזרים כך שיתקבלו רצועות דקיקות. מעבירים לקערה. חוצים את הענבים, פורסים את הסלרי, מפוררים את הגבינה וקוצצים גס את האגוזים. מצרפים הכל לקערה.

    2. יוצקים את מיץ הלימון ושמן הזית, מוסיפים מלח פלפל ומערבבים. מגישים.

     

      (צילום: שרית גופן, סגנון: עמה רן)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד