המשפחה חוזרת לאכול בריא: והפעם, על חשיבות שתייה מרובה

חינוך לתזונה בריאה ומאוזנת הא דבר חשוב כבר מגיל קטן, אך גם לשתייה יש תפקיד חשוב בבריאות הגוף. רותי אבירי, דיאטנית קלינית, משיבה לשאלות הקוראים

ללא גלוטן: פשטידה מהירה עם טחינה וירקות (צילום: שרית גופן סגנון: נעמה רן)
ללא גלוטן: פשטידה מהירה עם טחינה וירקות (צילום: שרית גופן סגנון: נעמה רן)

מיץ נגד התייבשות

בקיץ, כשכל כך חם, אני מרשה לילדיי לשתות שתייה מתוקה כדי שלא יתייבשו. האם אני פועלת נכון?

 

רותי אבירי, דיאטנית קלינית, יועצת לחברת תנובה, משיבה:

 

עם החזרה לבית הספר, כדאי לדעת שלא פחות משחשוב שהילדים יאכלו ארוחת בוקר, חשוב שישתו מספיק. נראה ששתייה מספקת של מים לאורך היום מפחיתה עייפות, משפרת מצב רוח ואפילו משפרת את תפקוד המוח, וכך תורמת להישגים טובים יותר בלימודים.

 

מתברר שכדי שתהיה פגיעה קוגניטיבית, מספיקה התייבשות קלה (רק של 1 אחוז ממשקל הגוף). חשוב לדעת שיש לשתות במהלך כל היום ולא רק כשחשים צמא. צמא הוא מנגנון הגנה של הגוף וכשהוא מתעורר זה סימן שכבר התייבשנו מעט.

 

במחקר שנעשה בארץ נמצא שרוב התלמידים בבתי הספר היסודיים הגיעו מיובשים ללימודים. למרות כל זאת, מאוד לא מומלץ לאפשר לילדים לשתות מיצים, שפוגעים בשיניים ומהווים אחד הגורמים העיקריים להשמנת ילדים. רצוי לעודד וללמד אותם לשתות מים. איך עושים את זה? מפחיתים בהדרגה את המתיקות שלה הם רגילים במשקאות, ומציעים להם מים קרירים עם לימון ועלי נענע, שמקנים תחושת רעננות ומקלים גם על מי שלא רגיל לשתות מים.

 

רותי אבירי. (צילום: יובל חן)
    רותי אבירי.(צילום: יובל חן)

     

    ללא גלוטן: פשטידה מהירה עם טחינה וירקות

    פשטידה עשירה בחלבון, קלה במיוחד, שמזמינה גיוונים: במקום הכרשה והברוקולי אפשר להשתמש בכרובית, תירס, תרד, בצל וכד'.

    המרכיבים (תבנית 30X20 ס"מ)

    4 ביצים

    8 כפות טחינה גולמית

    1 כף דבש

    1 כפית אבקת אפייה

    1 כפית מחוקה מלח

    1/2 כפית פלפל שחור

    1/8 כפית אגוז מוסקט

    לירקות

    שמן זית לטיגון

    1 כרשה, החלק הלבן בלבד, פרוס דק

    2 גזעי ברוקולי, מחולקים לפרחים, חלוטים או מופשרים

     

    ההכנה

    1. מחממים במחבת מעט שמן זית. מאדים את הכרשה על להבה בינונית כ־5 דקות, עד שהיא שקופה ומתחילה להזהיב. מסירים מהכיריים ומצננים מעט.

    2. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.

    3. טורפים בקערה את הביצים, הטחינה, הדבש, אבקת האפייה והתבלינים. מוסיפים את הכרשה והברוקולי ויוצקים לתבנית.

    4. אופים כ־40 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה מעט.

     

    • מתכון: נעמה רן

     

      (צילום: שרית גופן, סגנון: עמה רן)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד