צילום: שי יחזקאל

5 טעויות שאתם עושים עם הסלט

אין דבר פשוט יותר מלהכין סלט טרי, נכון? מתברר שלא בדיוק. רוב הסיכויים שגם אתם נופלים לפחות בטעות אחת או שתיים שהופכות את הסלט שלכם להרבה פחות טעים ובריא.

מנסים לחסוך בקלוריות? בכל זאת אל תוותרו על הוספת שמן זית, אבוקדו ואגוזים למיניהם (צילום: שאטרסטוק)
מנסים לחסוך בקלוריות? בכל זאת אל תוותרו על הוספת שמן זית, אבוקדו ואגוזים למיניהם (צילום: שאטרסטוק)

1. לא מספיק ירוקים

מלבד חסה מומלץ להעשיר את הסלט בירקות עליים כמו מנגולד, תרד, פטרוזיליה, אנדיב, קייל וגרגיר הנחלים. הירקות האלה, שהמרכז לבקרת מחלות בארצות הברית ממליץ להוסיפם לתפריט מדי יום, עשירים בוויטמינים, במינרלים ובכלורופיל, מהווים מקור מצוין לסיבים תזונתיים ולחלבון מלא ומעודדים הפרשת אנזימי עיכול.

 

2. לא מייבשים את העלים

שטפתם היטב את הלכלוך מעלי החסה או התרד? מעולה, אבל אם לא תייבשו אותם, הסלט שלכם יהיה ספוג במים, ומאחר ששמן ומים אינם מתערבבים - הרוטב לא ייצמד לירוקים. לפני שאתם מסתערים, הניחו את העלים על מגבת נייר וספגו אותם בעדינות בעזרת מגבת נייר נוספת.

 

3. מתבלים ברוטב מוכן

הכנתם סלט עשיר במרכיבים בריאים, אבל לקינוח הוספתם הררי רוטב קנוי שחוץ מהמון קלוריות מכיל גם סוכר וכימיקלים? הכי טוב לתבל את הסלט בעצמכם. אם אתם מתעקשים על רוטב מוכן, לפחות בדקו את רשימת הרכיבים והשתמשו בו במתינות.

 

4. ממהרים להוסיף את הרוטב

אם אתם מכינים מראש סלט שתאכלו מאוחר יותר, המתינו עם הרוטב. המלח והלימון גורמים לירקות בסלט להתחיל להתפרק, כך שבתוך שעות ספורות, כשיגיע הזמן לאכול, תקבלו סלט מסמורטט במיוחד.

 

5. לא מוסיפים שומן בריא

מנסים לחסוך בקלוריות? בכל זאת אל תוותרו על הוספת שמן זית, אבוקדו ואגוזים למיניהם. הם מקור חשוב לשומנים בריאים וגם עוזרים לספיגה של רכיבים תזונתיים מהירקות בסלט, כמו ליקופן ובטא קרוטן.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד