אורז מלא עם תרד ועגבניות

גם בריא, גם טעים וגם קל להכנה: האורז המלא של אפרת סיאצ'י מוכיח שאפשר ליהנות מכל העולמות במנה מנצחת אחת

אפרת סיאצ'יפורסם: 22.08.16 22:33
אורז מלא עם תרד ועגבניות (צילום: אפרת סיאצ'י)
אורז מלא עם תרד ועגבניות (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

3-2 מנות

 

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 150 גרם עלי תרד טריים, קצוצים גס
  • 1 שן שום, קצוצה
  • 1 עגבנייה גדולה, קצוצה
  • 1 כוס (200 גרם) אורז מלא
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/4 2 כוסות (540 מ"ל) מים חמים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את עלי התרד, השום והעגבנייה הקצוצה, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים ומבשלים כ-5 דקות על אש בינונית, עד שעלי התרד מאבדים מנפחם והעגבניות מתרככות מעט.
  2. מוסיפים את האורז, התבלינים והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש למינימום, מכסים ומבשלים במשך 40 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...