סוכריות גומי מפירות

בטעם רימונים, חמוציות, תפוחי עץ, אגסים ואפילו גוג'י ברי: ממתקים טבעוניים קטנים, על בסיס פרי, שהילדים ייהנו לנשנש

סוכריות גומי מפירות  (צילום: בועז לביא, סגנון: קרן ברק)
סוכריות גומי מפירות (צילום: בועז לביא, סגנון: קרן ברק)

הסוד של הסוכריות הוא שימוש באגר-אגר, אצה נטולת טעם וריח, שמגיעה כאבקה או כשבבים, ואחראית לתהליך הקרישה של הסוכריות. את הסוכריות מכינים בתבניות סיליקון לפרלינים או לקרח.

 

המרכיבים

(‭40-כ‬ יחידות)

 

  • 2 כוסות (480 מ"ל) מיץ טבעי לפי הטעם (תפוחים, רימונים, חמוציות וכדומה)
  • 3 כפות שבבי אגר- אגר (להשיג בחנויות טבע ובמדף האסייתי ברשתות השיווק)
  • 150 גרם פרי (למשל: גוג'י ברי, רימונים, חמוציות, קוביות תפוחי עץ או אגסים. אפשר, כמובן, מכמה סוגים)

 

ההכנה

‭.1‬ שמים בסיר קטן את המיץ והאגר-אגר ומשרים 15 דקות. 

‭.2‬ מערבבים את תכולת הסיר ומביאים לרתיחה על הכיריים. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים עוד ‭7-5‬ דקות, תוך ערבוב מתמיד, עד שהאגר-אגר נמס והנוזל מסמיך.  

‭.3‬ בינתיים, מפזרים בתוך התבניות מעט מהפירות.

‭.4‬ יוצקים את הנוזל החם לתבניות ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (ומומלץ במשך לילה) להתמצקות.

‭.5‬ מחלצים מהתבניות ומגישים.

 

  • איך שומרים? עד שבוע, במקרר.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג