בתקופה שבה האינסטה, הפייס, הסנאפצ'ט וה"היוש, אתם לא מאמינים איפה הייתי היום" מחליפים את הדף, העט ואת "יומני היקר" – הפוטוגניות היא מאסט. לפני שתיכנסי להתקף חרדה בפעם הבאה שתופנה אלייך מצלמה, דעי שמיומנות ההצטלמות (יש כזו מילה) היא בהחלט נרכשת. פנינו בבקשה נרגשת לשתי נשים מובילות בתחום האופנה, הבלוגרית קורין אברהם והצלמת רותם לבל, והתחננו אליהן – למדו אותנו להוציא את הדוגמנית הפנימית שבנו!
חיה בסרט מצולם
אם יש מישהי שחיה בתוך אלבום תמונות, זוהי קורין אברהם, בעלת הבלוג Ya Salam ואחת מבלוגריות האופנה הישראליות המצליחות בעולם. "ליצור תמונה טובה זו עבודה של ממש", היא מספרת לנו. "בדרך כלל אנשים חושבים שמדובר ב׳קליק׳ של מצלמה, אבל האמת היא שמאחורי כל תמונה מוצלחת יש שעות עבודה מרובות הכרוכות בגיבוש קונספט, איסוף בגדים ושאר אביזרים, איתור לוקיישן וצוות ועוד הרבה לוגיסטיקה".
יש לך כללים מסוימים שאת פועלת על פיהם?
"בוודאי. יש כמה כללים שכדאי להכיר, גם אם מדובר רק בך ובחברה שמצלמת אותך ליד הבית:
- ספרו סיפור: הדבר הראשון שהופך תמונה לטובה ומעניינת עבורי הוא הסיפור, אם זה האאוטפיט שנבחר, התפאורה, הלוקיישן, האקססוריז וגם ההבעה. אם תצליחי לצרף לכל זה גם איזה משפט או מילה שתתרום ברמז לסיפור, תייצרי מימד נוסף למי שמסתכל על התמונה.
- בלי פוזות: אם את לא דוגמנית, אל תנסי לייצר פוזות כאלו, אלא אם כן זה מגיע ממקום של הומור או שזה מתאים לאווירה הכללית. בקשי ממי שמצלם אותך לצלם הרבה תמונות גם כשזה נראה שאת לא מצטלמת. זה מצחיק, אבל לאחר סשן צילומים אני תמיד מאוהבת בתמונות שצילמנו תוך כדי טסט, כשכביכול לא הייתי מוכנה לצילום.
- ה־טיפ הידוע של כוכבות הוליווד והסופר־מודלס: להרים את הלשון לכיוון החך העליון בזמן שאת מחייכת – זה מונע סנטר כפול ומחמיא לקו הפנים. תכלס, זה עובד".
"אין דבר כזה לא פוטוגנית"
"לכל אחת מאיתנו יש את הזווית שהכי מחמיאה לה, פשוט צריך ללמוד אותה", מעודדת אותנו צלמת האופנה רותם לבל. "אין באמת דבר כזה לא פוטוגנית".
ואם אני, נניח, ממש לא יפה?
"זאת אמנם קלישאה, אבל בסופו של דבר היופי באמת מגיע מתוכך, וביטחון עצמי עובר בתנועת גוף והבעה. אין מה שהופך תמונה ליותר מחמיאה מאשר לדעת שאת מהממת - בגלל שאת פשוט עצמך. אגב, זה גם לא ממש משנה אם את 1.75 מ' או 1.55 מ' - גם על סטים עם דוגמניות גבוהות אני תמיד מזכירה להן להתארך: גב ישר, רגליים ארוכות, ראש למעלה. פשוט לחשוב גבוה".
תנוחי! תנוחות הצילום האהובות על הכוכבות
עוד כמה עצות קטנות שיוציאו אותך גדולה בתמונות:
- אין כמו אור יום: העדיפי אור טבעי על פני תאורה מלאכותית, שעשויה לא להחמיא.
- זוויות, זוויות, זוויות: תדאגי תמיד שהמצלמה תהיה בגובה העיניים או גבוהה מהן (לעולם לא נמוכה יותר - אלא אם את בעניין של כמה סנטרים).
- כשאת מסתכלת למצלמה תורידי מעט את הסנטר: זה יגרום לו להיראות חד יותר ולפנים צרות יותר. כמו קונטורינג, רק בלי איפור.
- תלמדי את עצמך: בחני לעומק תמונות שבהן יצאת טוב או ממש גרוע והפנימי מה כדאי לשמר ומה לשפר מבחינת זווית המצלמה, אור, תנוחות הגוף, מבט, האם יש לך צד טוב יותר של הפנים, החיוך המוצלח ביותר שלך ועוד.
- תכווצי מעט את העיניים: אל תפקחי אותן לרווחה, את סתם נראית בשוק. כווצי אותן ממש מעט.
- תצטלמי בתחילת האירוע: את נראית בשיאך, רגע לפני שהלחות הורסת את השיער והאיפור. הבה ננצור את הרגע היפה הזה.
- תחזיקי משהו ביד: לא מרגישה טבעית מול המצלמה? כדי להיראות רגועה ונינוחה יותר נסי להפחית את הלחץ על ידי אחיזה בחפץ כלשהו, כמו כוס יין, קלאץ' קטן, מה שתמצאי בסביבה וייראה אמין ומתאים לתמונה (להחזיק אגרטל, נניח, זה פחות מתאים).
- טיפ איפור של קורין אברהם: "אני ממליצה להשתמש ב־Cream Color Base בגוון Pearl של מאק, שמחמיא לפנים ומאיר אותן בצילום. זהו קרם שמורחים מסביב לחלק החיצוני של העין, מעצם הלחי ועד לרקה, על גשר האף ובאזור קשת קופידון, מעל לשפה העליונה. ההארות יוצרות משחקים מחמיאים של אור וצל בתמונה".