סלט דלורית צלויה עם בצל וכוסברה (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
3-2 מנות
- 1 דלורית בינונית (כ-400 גרם), חתוכה לקוביות בגודל של 1.5 ס"מ
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 1 שן שום, קצוצה
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף מלאה כוסברה קצוצה
- 1 כף מיץ לימון
- 1/4 עד 1/3 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
- שמים בתבנית את הדלורית, הבצל והשום ומתבלים ב-2 כפות שמן זית. מערבבים היטב ומשטחים באופן אחיד.
- אופים 25-20 דקות, עד שהדלורית מתרככת ואפשר לנעוץ בה מזלג בקלות.
- מעבירים את תכולת התבנית לקערה ומניחים לה להתקרר מעט. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, מיץ הלימון, המלח הפלפל וכף שמן זית, ומערבבים. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
- עוד מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...