כיף לילדים ולמבוגרים, ללא זמני התפחה וללא התעסקות. את הבצק, שמזכיר במרקם שלו בלילה לחביתיות, יוצקים לתבנית ואופים בחום גבוה. התוספות לפיצה יכולות כמובן להיות מגוונות ולפי הטעם - מירקות ועד אננס .'וכו כדי לחסוך עבודה בשעת אירוח, אפשר לאפות את הבצק מראש במשך 15-כ דקות, לצנן ולאחסן בקירור או בהקפאה. בסמוך להגשה, מוציאים, מורחים עליו את הרוטב, הגבינות והתוספות ואופים 8-כ דקות, עד שהגבינות נמסות.
המרכיבים
(תבנית או מחבת חסינת חום בקוטר 22 ס"מ)
לבצק
- 1 כוס (100 גרם) קמח חומוס
- 1 כוס (240 מ"ל) מים
- 2 כפות שמן זית כתית
- אפשרות: 1 שן שום, קלופה וכתושה
- 1/4 כפית מלח
- קורט פלפל שחור
לרוטב
- 300 גרם עגבניות מרוסקות (כ-4 עגבניות בינוניות, מרוסקות בפומפייה, ללא הקליפה)
- 2 שיני שום, קלופות וכתושות
לשכבת הגבינה
- 200 גרם גבינת מוצרלה, פרוסה
- 50 גרם גבינת פטה, מפוררת
לתוספות
- עגבניות שרי, חצויות
- עלי בזיליקום
ההכנה
.1 הבצק: מערבבים בקערה את כל מרכיביו, עד שמתקבל בצק נוזלי ואחיד. מכסים ומניחים בטמפרטורת החדר כשעה.
.2 בינתיים, מחממים את התנור 200-ל מעלות, מרפדים את התבנית או המחבת בנייר אפייה ומשמנים אותו.
.3 הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו בקערה.
.4 יוצקים את הבצק לתבנית ואופים 15-כדקות, עד שהוא מזהיב מאוד.
.5 מוציאים מהתנור, יוצקים עליו את הרוטב. מניחים פרוסות גבינה (ואפשר להוסיף תוספות לפי הטעם) ואופים עוד 8-5 דקות, עד שהגבינות נמסות. אם רוצים, מפזרים בזיליקום, עגבניות (או תוספות אחרות), ומגישים.