צילום: שי יחזקאל

פוש אחרון וגמרנו: 15 טיפים שיעזרו לכם להגיע בשלום לסוף החופש

המטרה: לשרוד את חודש אוגוסט. האמצעי: טיפים ממיטב המומחים של מנטה, שיעזרו לכם להעביר את ימי החום והחופש המתישים שעוד נותרו

שימו את כפות הרגליים בקרח. הפעולה הזו מכווצת את כלי הדם שמתרחבים בחום ומצננת את כל הגוף בתוך רגע (צילום: דן לב, סגנון: קרן ברק)
שימו את כפות הרגליים בקרח. הפעולה הזו מכווצת את כלי הדם שמתרחבים בחום ומצננת את כל הגוף בתוך רגע (צילום: דן לב, סגנון: קרן ברק)

רוצה גיליון של מנטה הביתה, חינם וללא כל התחייבות?

 

כשחצי אוגוסט מאחורינו, אבל כל הקייטנות נגמרו וכל מיני גמדים מסתובבים מסביבנו ודורשים תשומת לב, אוכל והפעלות, קבלו טיפים להישרדות מוצלחת: 

 

1. עסו את כפות הרגליים. עיסוי עדין לכפות הרגליים לא רק מרגיע ומפחית לחץ, אלא מוריד גם את הטמפרטורה של הגוף. עשו תורות ועסו זה את רגלי זה.

 

2. דמיינו שאתם בפסגת האלפים. השתמשו בשיטת הדמיון המודרך כדי לקחת אתכם למקום אחר ולזמן אחר. בערב, כשהבית שקט, השמיעו מוזיקה רגועה, עצמו את העיניים ודמיינו את עצמכם במקום קריר וחביב עליכם - פסגת האלפים או החרמון, בריכה קרירה או סתם ביום חורף קריר שמחייב פוך. הדמיון יגרום לטמפרטורת הגוף לרדת.

 

3. קחו הפסקת נשימה. עשו את אחד מתרגילי הנשימה הבאים: נשמו כך שהנשיפה תהיה ארוכה יותר מהשאיפה, ובסוף הנשיפה ספרו עד שלוש לפני השאיפה הבאה. או: שבו על הרצפה בישיבה מזרחית, או כל ישיבה נוחה אחרת, סתמו את האוזניים, קחו נשימה דרך הפה ונשפו כשאתם משמיעים את האות "מ" כמו זמזום דבורה. לצליל המהדהד בתוככם יש השפעה מרגיעה, משחררת מתח ומצננת.

 

4. שימו את כפות הרגליים בקרח. החלטתם שאי אפשר לנשום רק אוויר מזגנים אבל חם לכם? קחו קערה, שימו בה מים וקוביות קרח וטבלו את הרגליים ל-2-3 דקות. הפעולה הזו מכווצת את כלי הדם שמתרחבים בחום ומצננת את כל הגוף בתוך רגע.

 

5. הרבו באכילת ירקות ירוקים. אכילת מזונות ירוקים משנה את הכיוון האנרגטי בגוף. הם מצננים את חום הגוף וגם את חום הרגש. החום הפנימי נרגע ומתפזר כלפי מטה והמתח יורד.

 

6. שתו כמויות גדולות של מים – לפחות 8 כוסות ביום, וגם מעט מיצי פירות מדוללים ומיצי ירקות. הנוזלים מסייעים לצנן את החום ואת העומסים הרגשיים. במקביל הפחיתו אלכוהול וקפה - הם משיגים אפקט הפוך, כלומר מחמם.

 

7. המעיטו באכילת בשר אדום. הוא מעורר, ממריץ ומגביר גם את הכעס.

 

8. אכלו דייסות על שיבולת שועל. שיבולת השועל נחשבת למזון שתורם להרמוניה בין מערכות הגוף השונות - מרגיע את מערכת העיכול, מערכת העצבים, העור, וכמובן גם את הנפש.

 

9. תנו חופש ליומרות החינוכיות. לכאורה זה נראה כמו זמן מצוין לחינוך, אך למעשה מדובר בזמן מתוח וטעון שקשה להשיג בו תוצאות. הרפו מכל יומרה חינוכית ועסקו בהישרדות ובהעברת הזמן המשפחתי בנעימים.

 

10. בנו סדר יום מובנה. החליטו בקווים כלליים על סדר היום כך שהילדים ואתם תדעו מה עומד לקרות. דאגו שסדר היום יהיה מותאם לצרכים הטבעיים של הילדים (מתי הם אמורים לישון, לאכול) ולשעות העומס של החום. מפתה לחשוב שבחופש נהיה ספונטניים, אך באופן ספונטני קל יותר גם להתפרץ, לצעוק ולהתעצבן, בעוד שתוכנית פעולה מובנית מפחיתה את רמת מתח.

 

11. ארגנו בילויים לא יקרים בחוץ בשעות הערב. עדיין משלמים על הקייטנות והחופשה? צאו לטיול אופניים, להליכה בטיילת, לים. את השעות החמות שמרו למרתון פזלים, אליפות שש בש או רמי קוב, סרטים (בחוץ או בבית), בישול או משחקי קונסולות יחד.

 

12. מנפו את הברדק. איבדתם את זה? הרפו. השגרה מתה ולכן אל תנסו לאחוז בה. הקימו אוהל בסלון או אפילו בחצר. הרשו לילדים לישון בו והצטרפו גם אתם.

 

13. קחו בייביסיטר לפחות פעמיים בשבוע. פרגנו לעצמכם יציאה עם חברות, הליכה או אפילו טיפול מפנק. זה ימלא את המצברים הרגשיים וייתן לכם כוח לסיים את החופש.

 

14. התחילו לספור לאחור. עשרה ימים לפני תחילת הלימודים התחילו להרגיל את הילדים הגדולים לשעות השינה הסטנדרטיות. בכל יום העירו אותם חצי שעה מוקדם יותר ושלחו אותם למיטה חצי שעה קודם.

 

15. היערכו ליום החזרה ללימודים. נקו את שולחן הכתיבה ואת הארון, קנו מחברות וספרים, הכינו את הבגדים ליום הראשון של הלימודים. אם מדובר בבית ספר חדש, הכירו לילד את הדרך אליו.

 

אמא, משעמם לי

האם השעמום שהחופש הגדול מזמן הוא חוויה שלילית שצריך למהר לפתור? מחקר גרמני שפורסם לאחרונה בכתב העת Motivation and Emotion, הראה שיש כל מיני סוגים של שעמום - ושלא כולם שליליים. איך תבחינו בסוג השעמום ואיזה מהם צריך להדליק נורות אדומות?

 

 

שעמום אדיש או מעורר אגרסיות? (צילום: Shutterstock)
    שעמום אדיש או מעורר אגרסיות?(צילום: Shutterstock)

     

    לא לדאוג

    שעמום אדיש: שעמום נעים שנחווה כסוג של מנוחה ורגיעה (מהסוג שחווים כשצופים בתוכנית משמימה בטלוויזיה).

    שעמום מכייל: כשהראש קודח במחשבות ורעיונות שאין אנרגיה לקום ולעשות איתם משהו. השעמום הזה גורם לאי נוחות שמניעה לפעולה.

    שעמום מחפש: השעמום שגורם לנו לעשות דברים מסוגים שונים. זה השעמום שממציאנים גדולים ופושעים מסבירים בעזרתו את מעשיהם. אם הילד שלכם לא נוטה לקחת סיכונים, גם השעמום הזה לא יסכן אותו.

     

    להתחיל לדאוג

    שעמום מעורר אגרסיות: כשכלואים בפעילות משמימה וממושכת השעמום גורם לתחושת חוסר שקט ואפילו לאגרסיה. השעמום הזה הוא חוויה שלילית שמניעה לשינוי.

    שעמום אפאטי: השעמום הבעייתי. מדובר בחוויה לא נעימה המזכירה חוסר ישע ודיכאון ואינה מעוררת באדם כוחות לצאת ממנה. לשעמום הזה יש השפעה פסיכולוגית שלילית.

     

    ייעוץ מקצועי: נורית דביר, מרצה לרפלקסולוגיה ושפת גוף במכללת מדיסין מבית המכללה למינהל; מור דואני, דיאטנית קלינית ומרצה לנטורופתיה, תזונה סינית ומדיטציה בבית הספר לרפואה משלימה בסמינר הקיבוצים; רווית גוטמן, מנחת קבוצות הורים, מכון אדלר

     

    קיץ בטוח: 25 דברים שכדאי לדעת לפני שיוצאים לשמש

    בואו נפזר את מסך הערפל: תוכנית לניקוי ראש בשלושה שבועות

    לאכול טוב ולהיכנס לביקיני: חמש מנות וקינוח לבטן שטוחה ויפה

     

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד