אדריכלות

בריכות שיקוף מבפנים ומבחוץ: וילה שהיא הכל חוץ מקובייה ממוצעת

בבית שתיכנן פיצו קדם בהרצליה יש שלוש בריכות נוי פנימיות ושתיים חיצוניות (חוץ מבריכת השחייה); הגג מרחף כציפור, החצר חפורה בשיפוע והמדרגות יוצאות מקיר אבן

שרון היבש

|

04.08.16 | 08:55

מראה הבית מכיוון החצר האחורית. אם המשפחה ביקשה לתכנן מבנה עם אמירה אדריכלית ייחודית (צילום: עמית גרון)
מראה הבית מכיוון החצר האחורית. אם המשפחה ביקשה לתכנן מבנה עם אמירה אדריכלית ייחודית (צילום: עמית גרון)
בין קומת הכניסה לרחוב מפרידה מעין משרבייה מודרנית, עשויה תריסי אלומיניום. הגג נבנה מקונסטרוקציה קלה, בדומה למבני תעשייה גדולים, וכדי לאטום אותו נוצקה עליו רצפת בטון מוחלק. גג הוא מסה כבדה, אך כאן הוא נראה קליל ומרחף כיוון שהורכב על עמודים פנימיים חבויים (צילום: עמית גרון)
גשר שאורכו 11 מטרים וחצי, המרחף מעל בריכת נוי וגן פורח, מוביל משער הבית אל דלת הכניסה. מעקות הגשר אינם סימטריים: המעקה בצד אחד מתחיל נמוך והופך לגבוה, ובצד השני - להיפך. החזית הקדמית של הבית ניצבת על עמודים, וחלקו האחורי נמצא במפלס אחד עם החצר האחורית, שכלפיה הבית פתוח (צילום: עמית גרון)
האדריכלים עשו שימוש בבריכות נוי פנימיות. זו הבריכה שלצד פינת האוכל: היא משקיפה אל הכניסה, בתוכה הוצב פסל והמשרבייה משתקפת במימיה (צילום: עמית גרון)
בריכת השיקוף נמצאת מול פינת האוכל והסלון, ובצד השני של הקומה נמצא המטבח ופינת משפחה. בגב הסלון ספרייה גדולה מחופה בעור (צילום: עמית גרון)
הסלון פונה לבריכת השחייה ולפינת ישיבה אינטימית שנחפרה בחצר בגובה נמוך מפני הקרקע, ובמרכזה קמין עצים (צילום: עמית גרון)
המטבח. תריסי המשרבייה בקומה דרשו נסיונות ובניית מוקאפ (דגם), כדי לוודא שייפתחו בקלות וייראו כיחידה אחת ללא צירים גלויים (צילום: עמית גרון)
בין פינת המשפחה לסלון יש חלל ביניים חיצוני ומקורה, כך שגם הוא יכול לשמש לאירוח ברוב ימות השנה. אבן מחפה את הקיר המרכזי שתומך בגרם המדרגות (משמאל) (צילום: עמית גרון)
קוביית האבן כוללת דלת חבויה למעלית וכניסה לשירותים (צילום: עמית גרון)
המדרגות החתוכות נראות כאילו הן יוצאות מסלע טבעי. קיר הזכוכית שמלווה אותן מחדיר אור לכל גובה הבית (צילום: עמית גרון)
מבט מתוך חדר הרחצה ביחידת ההורים בקומה העליונה. בחדרים נעשה שימוש חופשי בחומרים שונים, מרקמים עשירים וצבעים (צילום: עמית גרון)
אחד מחדרי השינה במרתף, שמואר היטב בזכות החצר החפורה. ששת החדרים, המיועדים לאורחים ולילדי המשפחה הבוגרים, נראים כמלון בוטיק (צילום: עמית גרון)
התאורה היא חלק בלתי נפרד מהעיצוב (צילום: עמית גרון)

כשבעלת הבית החדש שנבנה לאחרונה בהרצליה נפגשה בפעם הראשונה עם האדריכלים פיצו קדם ונורית בן יוסף היא ביקשה מהם לתכנן מבנה עם אמירה אדריכלית ייחודית. והתוצאה בהחלט עונה על מבוקשה.

 

הבית, בן 800 מטרים רבועים, ניצב על מגרש בשטח 1,123 מ''ר ומתפרש על פני שלוש קומות. גדר לבנה ואטומה שאורכה 29 מטרים מסתירה אותו מהרחוב. קומת הכניסה, המוקפת בתריסי אלומיניום שמדמים משרבייה מודרנית, וגג הבית, הנראה כמרחף מעליו, משלימים את המראה החיצוני יוצא הדופן.

 

מבט בפנים אל הכניסה וגרם המדרגות שלגובה הבית (צילום: עמית גרון)
    מבט בפנים אל הכניסה וגרם המדרגות שלגובה הבית(צילום: עמית גרון)

     

    החוויה האדריכלית מתגלה בהדרגה. גשר שאורכו 11 מטרים וחצי, המרחף מעל בריכת נוי וגן פורח, מוביל משער הבית אל דלת הכניסה. מעקות הגשר אינם סימטריים: המעקה השמאלי מתחיל נמוך והופך לגבוה, והימני - להיפך. כשמתקרבים אל הדלת ניתן לראות, מבעד לקירות הזכוכית, מצד אחד את המשכה של בריכת הנוי שהופכת לבריכה פנימית, ומהצד השני גרם מדרגות שיוצאות מקיר מחופה אבן.

     

    מול דלת הכניסה חלון גדול הפונה לחצר האחורית (צילום: עמית גרון)
      מול דלת הכניסה חלון גדול הפונה לחצר האחורית(צילום: עמית גרון)

       

      דלת הכניסה נפתחת מול חלון גדול שמבעדו נראית החצר האחורית. כיוון שהחצר שמקיפה את הבית נחפרה בשיפוע, החזית הקדמית של הבית ניצבת על עמודים, וחלקו האחורי נמצא במפלס אחד עם החצר, שכלפיה הבית פתוח. החצר המשופעת מדגישה את המראה המרחף של הבית ומחדירה אור טבעי אל קומת המרתף שלו.

       

      גשר הכניסה עובר מעל הגינה שמלווה את קומת המרתף (צילום: עמית גרון)
        גשר הכניסה עובר מעל הגינה שמלווה את קומת המרתף(צילום: עמית גרון)

         

        שרטוט החזית הצפונית, הפונה אל הרחוב. היא ניצבת על עמודים, כך שאור טבעי נכנס אל קומת המרתף (תוכניות: פיצו קדם אדריכלים)
          שרטוט החזית הצפונית, הפונה אל הרחוב. היא ניצבת על עמודים, כך שאור טבעי נכנס אל קומת המרתף(תוכניות: פיצו קדם אדריכלים)

           

          חתך הבית. 800 מ''ר על פני 3 קומות (תוכניות: פיצו קדם אדריכלים)
            חתך הבית. 800 מ''ר על פני 3 קומות(תוכניות: פיצו קדם אדריכלים)

             

            בריכות שיקוף פנימיות מחוללות דרמה

            קומת הקרקע כוללת את השטחים הציבוריים - משמאל מטבח וחדר משפחה; מימין - סלון ופינת אוכל שמולה בריכת נוי פנימית. בתוך הבריכה ניצב פסל ובמים משתקפת המשרבייה שבחזית הקומה. "בריכות", אומר האדריכל קדם, "מחוללות בתוך הבית דרמה. לכן עבדנו עם האלמנט הזה במספר מקומות: בקומת הקרקע יש בריכת נוי סמוכה לפינת האוכל, ופינת אוכל חיצונית שיושבת בתוך בריכה. בקומת המגורים יש בריכת שיקוף קטנה פתוחה לשמיים, הנראית מחדר השינה של ההורים, ובמרתף יש בריכת שיקוף מתחת לגרם המדרגות, ונדמה כאילו הוא יורד לתוכה. הבריכה הזו מתחברת לבריכת שיקוף חיצונית, שעוברת מתחת לגשר הכניסה".

             

            בקומה עליונה יש בריכת שיקוף קטנה פתוחה לשמיים, ובמרתף בריכה מתחת לגרם המדרגות (בתמונה משמאל), שמתחברת לבריכת שיקוף חיצונית (צילום: עמית גרון)
              בקומה עליונה יש בריכת שיקוף קטנה פתוחה לשמיים, ובמרתף בריכה מתחת לגרם המדרגות (בתמונה משמאל), שמתחברת לבריכת שיקוף חיצונית(צילום: עמית גרון)

               

              פינת אוכל חיצונית מוקפת מים (צילום: עמית גרון)
                פינת אוכל חיצונית מוקפת מים(צילום: עמית גרון)

                 

                פינת הישיבה בסלון מוקמה מול בריכת השחייה בחצר. מאחוריה הותקנה ספריית עץ מחופה בעור, שתוכננה על ידי האדריכלים.

                 

                מבט מהמטבח מקיף את החצר (צילום: עמית גרון)
                  מבט מהמטבח מקיף את החצר(צילום: עמית גרון)

                   

                  קיר האבן וגרם המדרגות שבמרכז הבית (צילום: עמית גרון)
                    קיר האבן וגרם המדרגות שבמרכז הבית(צילום: עמית גרון)

                     

                    הסלון וחדר המשפחה צופים גם אל חלל ביניים חיצוני ומקורה, כך שהוא יכול לשמש לאירוח ברוב ימות השנה. מחוץ לסלון, בצד החצר, יש גם שטח ריבועי, שהונמך מפני הקרקע, ובו מוקמה פינת ישיבה אינטימית, שבמרכזה קמין עצים.

                     

                    עוד פינת ישיבה אינטימית מוקמה בשטח ריבועי שהונמך מפני הקרקע, ובמרכזו קמין (צילום: עמית גרון)
                      עוד פינת ישיבה אינטימית מוקמה בשטח ריבועי שהונמך מפני הקרקע, ובמרכזו קמין(צילום: עמית גרון)

                       

                      גרם המדרגות כמו יוצא מסלע טבעי

                      גרם המדרגות תוכנן במרכז הבית. הקמתו לוותה בנסיונות שונים של הדמיה וחיתוכי אבן עד לתוצאה הסופית הרצויה: המדרגות נראות כאילו הן יוצאות מסלע טבעי. הקיר המרכזי בקומה חופה באותה אבן (גרניטה קוסטה), והוא כולל דלת חבויה שמסתירה מעלית וכניסה לשירותים. גם תריסי המשרבייה בקומה דרשו נסיונות ובניית מוקאפ (דגם), כדי לוודא שייפתחו בקלות וייראו כיחידה אחת ללא צירים גלויים.

                       

                      יחידת ההורים מעל המטבח ופינת המשפחה (צילום: עמית גרון)
                        יחידת ההורים מעל המטבח ופינת המשפחה(צילום: עמית גרון)

                         

                        עוצבה במראה עשיר ואלגנטי (צילום: עמית גרון)
                          עוצבה במראה עשיר ואלגנטי(צילום: עמית גרון)

                           

                          חדרי השינה כמו במלון בוטיק

                          בקומת המגורים העליונה ובמרתף מוקמו ששה חדרי שינה, פינות עבודה ויחידת הורים. אוסי, בעלת הבית ואם המשפחה שבה ילדים בוגרים, היא בעלת גישה עיצובית מפותחת וידע רב, והיא הייתה מעורבת בפרטי הפרטים של התכנון, כולל עיצוב הפנים - בחירת הריהוט, עבודות האמנות והבדים.

                           

                          מסדרון הקומה העליונה (צילום: עמית גרון)
                            מסדרון הקומה העליונה(צילום: עמית גרון)

                             

                            קומת המרתף, עם קיר עשיר בטקסטורה (צילום: עמית גרון)
                              קומת המרתף, עם קיר עשיר בטקסטורה(צילום: עמית גרון)

                               

                              חדרי השינה עוצבו כחדרים במלון בוטיק וחופו בפרקט מעץ מלא. בחלקם יש מאחורי המיטה קיר אבן. בחדרים בולט שימוש חופשי בחומרים, מרקמים וצבעים, והרהיטים המודרניסטיים מעשירים את המראה האלגנטי. גופי התאורה נבחרו בהתאמה.

                               

                              אחד מחדרי הרחצה בקומת המרתף (צילום: עמית גרון)
                                אחד מחדרי הרחצה בקומת המרתף(צילום: עמית גרון)

                                 

                                יש גם בר (צילום: עמית גרון)
                                  יש גם בר(צילום: עמית גרון)

                                   

                                  הגג המרחף נישא על עמודים חבויים

                                  גם גג הבית, ששטחו כ-400 מטרים רבועים, אינו שגרתי. הוא נבנה מקונסטרוקציה קלה, בדומה למבני תעשייה גדולים, וכדי לאטום אותו נוצקה עליו רצפת בטון מוחלק. גג הוא מסה כבדה, אך כאן הוא נראה קליל ומרחף כיוון שהורכב על עמודים פנימיים חבויים, ובינו לבין קומת חדרי השינה מפריד חלון סרט בסגנון מודרניסטי. שתי זוויות שמוקמו בקצות הגג מעניקות לו מראה של ריחוף בתנועת ציפור.

                                   

                                  מבט נוסף אל הגג המרחף (צילום: עמית גרון)
                                    מבט נוסף אל הגג המרחף(צילום: עמית גרון)

                                     

                                    אור, צל וצמחייה (צילום: עמית גרון)
                                      אור, צל וצמחייה(צילום: עמית גרון)

                                       

                                        (צילום: עמית גרון)
                                        (צילום: עמית גרון)

                                         

                                        תוכנית קומת הכניסה (תוכניות: פיצו קדם אדריכלים)
                                          תוכנית קומת הכניסה(תוכניות: פיצו קדם אדריכלים)

                                           

                                          תוכנית הקומה העליונה (תוכניות: פיצו קדם אדריכלים)
                                            תוכנית הקומה העליונה(תוכניות: פיצו קדם אדריכלים)

                                             

                                            וקומת המרתף (תוכניות: פיצו קדם אדריכלים)
                                              וקומת המרתף(תוכניות: פיצו קדם אדריכלים)

                                               

                                              • אדריכלית אחראית: נורית בן יוסף
                                              • מהנדס קונסטרוקציה: בוקי שניר
                                              • ניהול וביצוע: אסף לופו
                                              • תכנון תאורה: אורלי אברון אלקבס
                                              • אדריכלות נוף: מור אבידן
                                              • סטיילינג לצילומים: אתי בוסקילה

                                               

                                              הרהיטים האגדיים של המאסטרים הגדולים הם עכשוויים מתמיד. לחצו על התמונה לכתבה המלאה: 

                                              הקלאסיקות הגדולות בריהוט לבית. לחצו לכתבה המלאה

                                               

                                               

                                               
                                              הצג:
                                              כל התגובות לכתבה "בריכות שיקוף מבפנים ומבחוץ: וילה שהיא הכל חוץ מקובייה ממוצעת"
                                              אזהרה:
                                              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד