לתקתק ארוחה: 5 מנות
מהירות שמכינים במחבת

בלי להדליק תנור ובלי לעבוד שעות: אסנת לסטר מגישה 5 מתכונים קלים שלא דורשים בילוי ארוך במטבח החם - מקציצות עם שעועית צהובה עד לחביתת קישואים

אסנת לסטרפורסם: 28.07.16 20:33
תבשיל חומוס עם חצילים (צילום: אסנת לסטר)
תבשיל חומוס עם חצילים (צילום: אסנת לסטר)

תבשיל חומוס עם חצילים

מתכון של רות כהן מטבריה.

 

 

מרכיבים

  • 1/2 ק"ג גרגירי חומוס, מושרים לילה במים
  • שיניים קלופות מראש שום שלם
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3-2 פלפלים חריפים יבשים קטנים
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כף כמון
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • 1 חציל גדול או 2 חצילים קטנים
  • שמן לטיגון
  • 1/3 כוס כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה

  1. בתור התחלה כדאי להפריד מגרגירי החומוס את הקליפות (אבל לא חייבים): מבשלים את הגרגירים 8-7 דקות במים רותחים עם 1 כפית אבקת אפייה. מכבים את האש וממתינים כ-10 דקות. מסננים את הגרגירים ומערבבים אותם היטב בתוך המסננת בידיים - הקליפות ייפרדו מהם. מעבירים את הגרגירים לקערה עם מים, מערבבים, ומוציאים את הקליפות שצפות על פני המים. מסננים.
  2. שמים בסיר את גרגירי החומוס, שיני השום, שמן הזית, הפלפלים החריפים והתבלינים. מחממים על אש נמוכה 3-2 דקות, תוך ערבוב, עד שהגרגירים משחימים.
  3. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי גרגירי החומוס ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כשעה, עד שהחומוס רך והנוזלים הצטמצמו.
  4. בזמן שהחומוס מתבשל קולפים את החצילים בדוגמת פסים (פס מקולף, פס לא מקולף וחוזר חלילה) וחותכים אותם לקוביות גדולות. מחממים שמן במחבת ומטגנים את קוביות החצילים עד להשחמה. מוציאים את החצילים מהמחבת ומניחים על מגבות נייר, לספיגת עודפי השמן.
  5. כשהחומוס רך מוסיפים לסיר את החצילים ואת הכוסברה וממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות.

 

קציצות בשר בתבשיל שעועית צהובה (צילום: אסנת לסטר)
    קציצות בשר בתבשיל שעועית צהובה(צילום: אסנת לסטר)
     

     

    קציצות בשר בתבשיל שעועית צהובה

    מתכון של תמי דנינו מבית שאן.

     

    מרכיבים

    4-3 מנות

     

    לתבשיל השעועית

    • 3 כפות שמן
    • 800 גרם שעועית צהובה טרייה או קפואה (אפשר להשתמש גם בשעועית ירוקה)
    • 2 עגבניות גדולות, קצוצות (רצוי לקלוף אותן)
    • 6 שיני שום קצוצות
    • 1 כפית כורכום
    • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
    • 1/2 כפית פלפל לבן טחון
    • 1/2 1 כפיות מלח

     

    לקציצות

    • 250 גרם בשר בקר טחון
    • 250 גרם בשר הודו טחון
    • 1 תפוח אדמה בינוני, מגורר דק
    • 1 בצל מגורר
    • 1 כוס כוסברה קצוצה
    • 1 כפית ראס אל חנות (או תבלין לקציצות)
    • 1 כפית בהרט
    • 1 כפית כורכום
    • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל לבן טחון
    • 1/4 כוס שמן

     

    אופן ההכנה

    1. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ולשים אותם היטב במשך 4-3 דקות. יוצרים מהתערובת כ-20 קציצות.
    2. שמים בסיר את כל מרכיבי התבשיל ומוסיפים מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה.
    3. מוסיפים לסיר את הקציצות, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-20 דקות.
    4. מנענעים את הסיר בעדינות כדי לערבב את המרכיבים, ומבשלים על אש קטנה 20 דקות נוספות.

     

    חביתת קישואים מתובלת (צילום: אסנת לסטר)
      חביתת קישואים מתובלת(צילום: אסנת לסטר)
       

       

      חביתת קישואים מתובלת

      מתכון של שוש עטר מנצרת עילית. מרכיבים

       

      מרכיבים

      2-1 מנות

       

      • 2 קישואים מגוררים
      • 1 בצל גדול מגורר
      • 3-2 ביצים
      • 1 כפית כמון
      • 1 כפית מלח
      • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
      • 1/2 כפית כורכום
      • שמן לטיגון

       

      אופן ההכנה

      1. מערבבים את כל המרכיבים, למעט השמן.
      2. מחממים שמן במחבת, מוסיפים את בלילת הביצים ומטגנים על אש בינונית עד שצדה התחתון מזהיב.
      3. הופכים את החביתה (אפשר להיעזר בצלחת) ומטגנים עד שגם הצד השני מזהיב.

       

      גיוון

      • אפשר להכין את החביתה גם כמקושקשת.

       

      דג בורי עם גזר, פלפל ולימון כבוש (צילום: אסנת לסטר )
        דג בורי עם גזר, פלפל ולימון כבוש(צילום: אסנת לסטר )
         

         

        דג בורי עם גזר, פלפל ולימון כבוש

        מתכון של עליזה פרץ מטבריה.

         

        מרכיבים

        4-3 מנות

         

        • 3 דגי בורי, מנוקים ופרוסים
        • 1/2 כוס שמן
        • 1 כף פפריקה
        • 1 כף כורכום
        • 1 כפית מלח
        • 3 גזרים פרוסים
        • 2 פלפלים אדומים פרוסים
        • 1 פלפל ירוק חריף (שלם לפיקנטיות בלבד, חצוי או פרוס לחריפות אמיתית)
        • 7-5 שיני שום
        • 1 כוס דחוסה כוסברה קצוצה
        • 200 גרם פרוסות לימון כבוש

         

        אופן ההכנה

        1. מערבבים את השמן עם הפפריקה, הכורכום והמלח. מורחים את הדגים בתערובת התבלינים.
        2. מפזרים את כל הירקות במחבת או בסיר רחב. מניחים עליהם את הדגים המתובלים ומוסיפים 1/2 1 כוסות מים.
        3. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כ-20 דקות, עד שהנוזלים מסמיכים.

         

        טורטיות מטוגנות במילוי ביצה (צילום: אסנת לסטר)
          טורטיות מטוגנות במילוי ביצה(צילום: אסנת לסטר)
           

           

          טורטיות מטוגנות במילוי ביצה

          מתכון של אסנת לסטר.

           

          מרכיבים

          6 מנות

           

          • 6 טורטיות
          • 6 ביצים
          • 1/2 כוס שמן זית
          • 1 כפית מלח

           

          אופן ההכנה

          1. שוברים את הביצים לתוך 6 צלוחיות או כוסות – חשוב שהחלמונים יישארו שלמים.
          2. מחממים חלק מהשמן במחבת רחבה על אש נמוכה. שמים טורטייה במחבת, כך שרק מחצית ממנה טובלת בשמן ואילו את המחצית השנייה שלה מחזיקים ביד באוויר.
          3. מחליקים בזהירות ביצה למרכז הטורטייה, קרוב לנקודת הקיפול. ממליחים מעט ומיד סוגרים במחצית השנייה של הטורטייה – הקפידו שלא לפגוע בביצה. מהדקים את השוליים (זהירות מהשמן החם!)
          4. מטגנים עד שצדה התחתון של הטורטייה מזהיב. הופכים באמצעות מרית רחבה ומטגנים עד שגם צדה השני של הטורטייה מזהיב.
          5. מוסיפים למחבת שמן ומטגנים באותו אופן את שאר הטורטיות.

           

          • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

          וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

          בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

          כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

          עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

          (צילום: אסף אמברם)