לחמניות כפריות עם
ערמונים וגבינת גאודה

החלטתם להשקיע ולאפות לחם ביתי? כדאי לכם ללכת על הכיכרות הכפריות הקטנות של אינס שילת ינאי, שמשובצות בהמון פינוקים קטנים

אינס שילת ינאי

|

28.07.16 | 09:00

לחמניות כפריות עם ערמונים וגבינת גאודה (צילום: אפיק גבאי)
לחמניות כפריות עם ערמונים וגבינת גאודה (צילום: אפיק גבאי)

מרכיבים

16 לחמניות

 

  • 1 ק"ג קמח כפרי
  • 3 כפות סוכר חום בהיר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3/4 2 כוסות (660 מ"ל) מים פושרים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 100 גרם ערמונים קלופים, מפוררים גס
  • 100 גרם גבינת גאודה מפוררת
  • מעט קמח לבן

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והשמרים. יוצרים במרכז גומה ויוצקים לתוכה את המים, שמן הזית והמלח. לשים היטב כ-3 דקות. מוסיפים לבצק את הערמונים והגבינה, ולשים כ-3 דקות נוספות. מכסים בניילון ומתפיחים כשעה.
  2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ולשים אותו 5 דקות. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים לו מעט קמח.
  3. מחלקים את הבצק ל-16 חלקים שווים ויוצרים מכל חלק לחמנייה אליפטית. מפזרים על הלחמניות מעט קמח לבן ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצרים לרוחב כל לחמנייה 3-2 חתכים מקבילים באמצעות סכין חדה.
  4. מתפיחים כ-30 דקות, ובינתיים מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  5. מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים (האדים יתרמו ליצירת קרום פריך) ואופים את הלחמניות 40-30 דקות, עד שהן משחימות.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג