לחמניות כפריות עם ערמונים וגבינת גאודה (צילום: אפיק גבאי)
מרכיבים
16 לחמניות
- 1 ק"ג קמח כפרי
- 3 כפות סוכר חום בהיר
- 2 כפות שמרים יבשים
- 3/4 2 כוסות (660 מ"ל) מים פושרים
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף שטוחה מלח
- 100 גרם ערמונים קלופים, מפוררים גס
- 100 גרם גבינת גאודה מפוררת
- מעט קמח לבן
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והשמרים. יוצרים במרכז גומה ויוצקים לתוכה את המים, שמן הזית והמלח. לשים היטב כ-3 דקות. מוסיפים לבצק את הערמונים והגבינה, ולשים כ-3 דקות נוספות. מכסים בניילון ומתפיחים כשעה.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ולשים אותו 5 דקות. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים לו מעט קמח.
- מחלקים את הבצק ל-16 חלקים שווים ויוצרים מכל חלק לחמנייה אליפטית. מפזרים על הלחמניות מעט קמח לבן ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצרים לרוחב כל לחמנייה 3-2 חתכים מקבילים באמצעות סכין חדה.
- מתפיחים כ-30 דקות, ובינתיים מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים (האדים יתרמו ליצירת קרום פריך) ואופים את הלחמניות 40-30 דקות, עד שהן משחימות.
- עוד מתכונים מעולים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"