סלט אנטיפסטי בלי אפייה

מה יותר טוב בקיץ החם מסלט אנטיפסטי משביע עם גבינה ושקדים? סלט אנטיפסטי שלא צריך להפעיל בשבילו את התנור!

אינס שילת ינאי

|

16.07.16 | 22:53

סלט אנטיפסטי בלי אפייה (צילום: אפיק גבאי)
סלט אנטיפסטי בלי אפייה (צילום: אפיק גבאי)

מרכיבים

2 מנות

 

  • 1 חציל גדול חתוך לאורכו לפרוסות דקות
  • 2 זוקיני חתוכים לאורכם לפרוסות דקות
  • שמן זית
  • 1 פלפל אדום קלוי, מקולף וחתוך גס
  • 100 גרם גבינה בולגרית
  • 4 כפות גפרורי שקדים או קשיו, קלויים קלות במחבת ללא שמן

 

למשרה
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית סילאן
  • אפשרות: 1 כפית רכז רימונים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית שום כתוש או אבקת שום

 

אופן ההכנה

  1. מברישים את החציל והזוקיני במעט שמן. מחממים על אש גבוהה מחברת רחבה (רצוי מחבת פסים) וצולים בה את החציל והזוקיני משני צדדיהם, עד שהם מתרככים מעט, אבל נשארים פריכים.
  2. מערבבים בקערה את החציל, הזוקיני, הפלפל ומרכיבי המשרה. ממתינים כ-10 דקות, לספיגת טעמים.
  3. מגלגלים את רצועות החציל והזוקיני ומסדרים אותן בצלחת יחד עם חתיכות הפלפל. מפזרים מעל את הגבינה הבולגרית והשקדים. מגישים חם או קר.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג