סלט אנטיפסטי בלי אפייה (צילום: אפיק גבאי)
מרכיבים
2 מנות
- 1 חציל גדול חתוך לאורכו לפרוסות דקות
- 2 זוקיני חתוכים לאורכם לפרוסות דקות
- שמן זית
- 1 פלפל אדום קלוי, מקולף וחתוך גס
- 100 גרם גבינה בולגרית
- 4 כפות גפרורי שקדים או קשיו, קלויים קלות במחבת ללא שמן
למשרה
- 3 כפות חומץ בלסמי
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית סילאן
- אפשרות: 1 כפית רכז רימונים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 כפית שום כתוש או אבקת שום
אופן ההכנה
- מברישים את החציל והזוקיני במעט שמן. מחממים על אש גבוהה מחברת רחבה (רצוי מחבת פסים) וצולים בה את החציל והזוקיני משני צדדיהם, עד שהם מתרככים מעט, אבל נשארים פריכים.
- מערבבים בקערה את החציל, הזוקיני, הפלפל ומרכיבי המשרה. ממתינים כ-10 דקות, לספיגת טעמים.
- מגלגלים את רצועות החציל והזוקיני ומסדרים אותן בצלחת יחד עם חתיכות הפלפל. מפזרים מעל את הגבינה הבולגרית והשקדים. מגישים חם או קר.
- עוד מתכונים קלים ומעולים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"