עם ניסיון של למעלה מ-7 שנים ואין ספור לקוחות מרוצים, שמה של אופנהיימר יצא למרחוק. היות שכך, פגשנו את יפתח אופנהיימר, האיש שמאחורי המטבחים המוצלחים. הסוד, הוא מסביר, הוא התאמה אישית בשילוב הקפדה על ההיכרות עם כל חידוש בתחום: טכנולוגי ועיצובי כאחד.
מבחינתו של יפתח אופנהיימר זו הייתה אהבה ממבט ראשון, וכמו באהבת אמת הוא הבין שאין קיצורי דרך: הוא החל את דרכו כמתקין מטבחים באחת החברות הגדולות, במקביל עבד בנגרייה שמייצרת מטבחים ובנוסף למד עיצוב מטבחים: "בתקופה של 7 שנים", הוא מספר, "למדתי את התחום מא' עד ת' על כל צדדיו החל מההתקנה, דרך שלב התכנון והעיצוב ועד לייצור בפועל".
מדוע משמש המטבח כחלל המרכזי בבית?
"בשנים האחרונות הפך המטבח למרכז הבית. אנחנו לא רק מבשלים בו אלא גם חיים בו וישנם מטבחים שמשמשים כסלון לכל דבר שמכניסים אליהם גם פינות ישיבה וטלוויזיה. מחקרים מראים שרוב הזמן שלנו בבית הוא במטבח. המטבח גם מכתיב את האופי והקו העיצובי של הבית, שכן כיום החלל המרכזי ברוב הבתים הוא זה שמשותף למטבח, לסלון ולפינת אוכל. כל הקומפלקס הזה צריך לדבר באותה שפה, כאשר המטבח הוא על פי רוב הראשון שבוחרים לו קו עיצובי, ועל כן משפיע על כל הבית".
מה הייחודיות של השירות שאתה מעניק?
"הירידה לפרטים הקטנים בהבנת צרכיו של הלקוח: אם הוא ימני או שמאלי, מה הגובה המתאים לו למשטח עליו יעבוד במטבח, מה המצב המשפחתי ומנהגיו השונים של הלקוח ובהתאם לזה לתת מענה בתכנון המטבח בשילוב של הכנסת הטכנולוגיה המתקדמת שקיימת בענף ובכך לקבל מוצר 'תפור' ללקוח שישרת את צרכיו בנאמנות. אני משתדל לקבל כמה שיותר נתונים ולרדת לעומק הדברים שזה מגיע למצב שכל מוצר שקיים ללקוח מקבל מקום נכון ונוח במטבח".
טיפ לקוראים שמתכננים לשפץ את המטבח?
"ברמה העיצובית – בחירה נכונה של צבע – מטבח לרוב מיועד להיות עם נוכחות ולכן חשוב לשים לב שהוא יהיה מנוגד בצבע לריצוף ובכך לייצור לו נוכחות ולהמנע ממצב שהוא נבלע בחלל.
"ברמה הפרקטית – תכנון אלמנטרי נכון – להשתדל לקבל מצב במטבח שהדברים יוצאים החוצה בצורה נעימה לשימוש ותפעול אם זה במגירות ומתקנים שונים ולהמנע ממצב של תכנון שיוצר גישה גרועה כמו כמו דלתות פתיחה עם מפתח לא מלא".
הרצל 72, ת"א
077-6670299