סידורי הישיבה בארוחות ערב רשמיות יכולים לספר רבות על הקשרים בחברה הגבוהה, יחסי הכוחות, האינטרסים, חברויות אישיות ומי הם המקורבים לצלחת. ארוחת הגאלה השנתית של ה-CFDA (מועצת מעצבי האופנה של אמריקה), שנערכה בתחילת נובמבר 2015 לאיסוף תרומות לקידום מעצבים צעירים, היא בדיוק זירה כזו. שולחן הכבוד של אנה ווינטור, עורכת ווג אמריקה, שיקף במובנים רבים את יחסי ההון-שלטון-סגנון שהיא מנהלת: מימינה בשולחן ישב מעצב האופנה ריקרדו טישי, המנהל הקריאטיבי של בית האופנה ז'יבנשי; למולה, מעצבת האופנה האמריקאית טורי בורץ', וריצ'רד פרי, הבעלים של בית הכלבו היוקרתי בארני'ס; ולשמאלה, פייר-איב ראסל, יו"ר ומנכ"ל קבוצת היוקרה LVMH, והומה אבדין, שמשמשת מזה 20 שנה כיד ימינה של הילרי קלינטון, וכיום היא סגנית יו"ר הקמפיין של קלינטון לנשיאות ארה"ב, כמועמדת המפלגה הדמוקרטית.
>> מוזמנים לעשות לנו לייק בפייסבוק
אבדין, 39, המקורבת לאנשי תעשיית האופנה ולאנה ווינטור בפרט, היא הפנים הפוטוגניות של המרוץ לנשיאות 2016. אם בעבר הצהירה ווינטור כי לא תעניק שער בווג לקלינטון, מכיוון שהיא מתלבשת נוראית, הרי שאבדין הפכה זה מכבר לדיירת קבע במדורי האופנה ועל השטיחים האדומים של אירועי אופנה בניו יורק.
כבר בשנת 2007 הכתיר אותה מגזין ווג בכתבת דיוקן מחמיאה כ"נשק הסודי של קלינטון", תוך הצגת שבחים ומחמאות כלפיה מצדם של פוליטיקאים, עיתונאים ומעצבי אופנה בכירים, כמו אוסקר דה לה רנטה, שאמר על אבדין וקלינטון כי "שתיהן וורקוהוליות ונשים יוצאות דופן. יש להן מזל כי יש להן אחת את השנייה".
לאחרונה התגייסה ווינטור לסייע לקלינטון במסע הבחירות. השער המיוחל של קלינטון במגזין עוד לא הגיע, אך בינתיים מארגנת ווינטור ארוחות ערב לגיוס תרומות, ועל הדרך מטפחת את יחסיה עם הנשים שעשויות לכבוש את הבית הלבן.
מי שעוקב אחר מסע הבחירות הנוכחי יזהה את אבדין רק במבט שני, תמיד לצדה של קלינטון, או מאחוריה, מגניבה סוד, נוכחת-נפקדת. הקירבה הגדולה שנוצרה בין השתיים הובילה ב-2013 לגל שמועות בדבר רומן המתנהל ביניהן, בעקבות ידיעות רכילות על העדפותיה המיניות של קלינטון בת ה-68.
אבדין נולדה במישיגן בארה"ב למשפחה מוסלמית ממוצא הודי-פקיסטני, ומגיל שנתיים עברה לחיות עם משפחתה בג'דה, ערב הסעודית, בעקבות משרה של האב, פרופ' במחלקה לספרות אנגלית באוניברסיטת ג'דה. אימה של אבדין היא פרופ' לסוציולוגיה, ואבדין עצמה למדה בבית ספר בריטי לבנות בלבד בג'דה, ובגיל 18 חזרה לארצות הברית והתקבלה ללימודי אמנות באוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון. במקביל, שימשה כסגנית עורך לכתב עת לענייני מיעוטים מוסלמים בארצות הברית.
בשנת 1996, במהלך לימודיה, החלה לעבוד כמתמחה של הילרי קלינטון בבית הלבן - שם נולד הקשר בין השתיים, שלימים יהפוך להדוק וסימביוטי. אבדין הפכה לעוזרת האישית של קלינטון, ובשנת 2000 שימשה יועצת לקמפיין קלינטון לסנאט בניו יורק. היא היתה שם גם במרוץ לנשיאות ב-2008, ובהמשך כיועצת של הילרי בתפקידה כמזכירת המדינה של ארצות הברית, בשנים 2013-2009.
בחוגים הפוליטיים בארצות הברית ומחוצה לה זוכה אבדין לפרגון גדול. הסנטור הרפובליקני ג'ון מקיין אמר עליה לאחרונה כי "היא אדם עם אינטלקט ענק וידע מעמיק במגוון נושאים, במיוחד באלה הנוגעים במזרח התיכון", ובשנת 2010 נכללה ברשימה היוקרתית של מגזין טיים, "40 מתחת לגיל 40", תחת הכותרת "הכוכבים העולים של הפוליטיקה האמריקאית".
אולם בחודשים האחרונים נישא שמה של אבדין לא רק בפיהן של התקשורת הפוליטית או האופנתית, נוכח הסרט התיעודי זוכה פסטיבל סאנדנס, Weiner, שעוקב אחר בעלה, חבר הקונגרס לשעבר אנתוני וינר, שהתמודד על ראשות עיריית ניו יורק, ושמו נקשר בפרשייה מפוקפקת. הסרט יצא לאקרנים בארה"ב בסוף חודש מאי, מוקרן השבוע בפסטיבל הקולנוע בירושלים וישודר בערוץ yes דוקו ב-24 ביולי.
וינר, 51, פוליטיקאי יהודי בעל דעות פרו-ישראליות, הוא דמות לוחמנית וצבעונית בפוליטיקה האמריקאית, אולם את עיקר פרסומו עשה בשנת 2011, בעקבות החשיפה כי שלח דרך חשבון הטוויטר שלו צילומים בעלי אופי מיני לנשים. חשיפת הפרשייה, שהובילה להתפטרותו מתפקידו בקונגרס, התרחשה שנה בלבד לאחר נישואיהם של השניים, בתקופה בה אבדין היתה בהיריון עם בנם היחיד.
אבדין, מצדה, נאלצה להתמודד הן עם בעלה הסורר והן עם הגינוי הציבורי של נאמנותה כלפיו. הניו יורק טיימס אף פרסם כתבה עם הכותרת: "נשים רבות בניו יורק לא מבינות איך אשתו של וינר נשארת נאמנה לו". "היא עושה את זה בשביל עצמה, כי היא רוצה שבעלה יהיה ראש עיר", אמרה ג'סיקה מרוקו בת ה-26. "זו פוליטיקה ותו לא, כי אף אישה שבאמת מכבדת את עצמה לא יכולה לעמוד שם בפעם השנייה ולהגיד 'אה, מה שהוא עשה זה בסדר'". מהסרט מתברר כי אבדין התמודדה גם עם לחצים מצד קלינטון עצמה, שדרשה ממנה לבחור בינו לבינה, כלומר, להישאר נשואה לוינר או להמשיך לשמש כיד ימינה. אבדין הצליחה בכל זאת לבחור בשניהם. אחרי הכול, גם הילרי עצמה נותרה נשואה לביל קלינטון לאחר פרשת מוניקה לוינסקי.
הצופים באבדין בסרט יגלו דמות שקולה, שלווה, פוליטיקאית מלידה, המתכננת את צעדיה בקפידה, ויודעת להתאים את הלבוש הנכון להופעותיה הציבוריות. לפני חודש וחצי הקדיש לה מגזין ווג כתבה נוספת - תחת הכותרת "הומה אבדין יודעת את הכוח של הדפס טוב, ולא חוששת להשתמש בו" - שעסקה בסגנון הלבוש שלה, ובחיבתה לשמלות בעלות הדפסים, כמו שמלת המקסי של אלטוזארה שלבשה לא מזמן לגאלה האופנתית של המטרופוליטן. בין המעצבים החביבים עליה ניתן למנות את אלכסנדר מקווין, ורה וונג, לואי ויטון ודונה קארן.
למסיבת העיתונאים בה התנצל בעלה, והודה כי יש יותר מאישה אחת שקיבלה ממנו מסרונים בעלי אופי מיני, התייצבה אבדין בחולצה שחורה פשוטה, חצאית צבעונית, שיער אסוף ומראה נקי שלא מבקש ללכוד את תשומת הלב. בסצנה אחרת בסרט, היא מופיעה באירוע ההכרזה על מסע הבחירות החגיגי של קלינטון בשמלה משובצת ללא שרוולים של אוסקר דה לה רנטה, שמשדרת קלאסיקה אמריקאית של אישה ראשונה, בדומה לסגנון של מישל אובמה, לורה בוש, הילרי קלינטון ואחרות ששימשו כצלע הנשית שעומדת מאחורי נשיא ארצות הברית.
כעת היא מלווה את קלינטון על עקבי סטילטו בדרך לכיבוש נשי אמיתי של הבית הלבן, תוך מאבק לא פשוט בדונלד טראמפ, ופרשת הדואר האלקטרוני, שגררה חקירת FBI שנסגרה בשבוע שעבר. מעניין יהיה לראות את בחירות הלבוש שיעשו השתיים, הילרי ואבדין, בטקס ההשבעה של הנשיאה הראשונה של ארצות הברית.
ואיך מתלבשת תרזה מיי, ראשת הממשלה הבאה של בריטניה?