עוגת פירות יער ופירורים

בלי מערבל ובלי בעיות – עוגה רכה ועדינה, שתהפוך אצלכם לקבועה. רק מערבבים ומשגרים לתנור

עוגת פירות יער ופירורים (צילום וסגנון: נטלי לוין)
עוגת פירות יער ופירורים (צילום וסגנון: נטלי לוין)

 

 

המרכיבים

(תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ)

לפירורים

  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
  • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר דמררה
  • 75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

לעוגה

  • 3 ביצים בגודל L
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) שמן
  • מעט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 200 גרם פירות יער קפואים (לא מופשרים)
  • לקישוט: אבקת סוכר

 

ההכנה

1. מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. הפירורים: שמים בקערה בינונית את הקמח, הסוכר והחמאה ומעבדים בעזרת האצבעות עד שנוצרים פירורי בצק.

3. העוגה: טורפים בקערה גדולה את הביצים, הסוכר, השמנת החמוצה, השמן, המלח והווניל לבלילה אחיה אחידה.

4. מוסיפים לבלילה את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית ומיישרים את החלק העליון. מפזרים את פירות היער הקפואים ומעליהם את פירורי הבצק בשכבה אחידה.

5. אופים במשך 55-45 דקות עד שהעוגה תפוחה, זהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. מצננים.

6. ההגשה: מפדרים באבקת הסוכר ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד 5 ימים, בכלי אטום במקרר. מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (9 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג