גלילות בצק פילו במילוי
תפוח אדמה וגבינות

תנו ללחם ולממרחים לנוח ערב אחד, והגישו במקומם מאפה פריך וקל להכנה שימלא את הבית בריח משגע

מירב גביש

|

09.07.16 | 22:22

גלילות בצק פילו במילוי תפוח אדמה וגבינות (צילום: מירב גביש)
גלילות בצק פילו במילוי תפוח אדמה וגבינות (צילום: מירב גביש)

מרכיבים

20 יחידות

 

  • 3 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 בצל קצוץ דק
  • שמן
  • 50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • אפשרות: 2 כפות חלב קוקוס
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 4 עלי בצק פילו
  • 1 ביצה טרופה

 

שלבי ההכנה (צילום: מירב גביש)
    שלבי ההכנה(צילום: מירב גביש)

     

    אופן ההכנה

    1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים. מצננים, קולפים ומועכים למחית.
    2. מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא מזהיב.
    3. מערבבים בקערה את מחית תפוחי האדמה, הבצל, המוצרלה, מחצית מכמות הפרמזן, חלב הקוקוס (אם משתמשים בו), מלח ופלפל (תמונה 1). מצננים לטמפרטורת החדר.
    4. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
    5. פורשים עלה פילו על משטח עבודה יבש ונקי, ומברישים קלות בשמן (שומרים בינתיים את שאר העלים כשהם מכוסים במגבת).
    6. נוטלים רבע מתערובת תפוחי האדמה ומגלגלים לגליל שאורכו כאורך עלה הפילו. מניחים את הגליל בסמוך לשולי הבצק (תמונה 2) ומגלגלים לגלילה (תמונה 3). מניחים בתבנית, כשה"תפר" פונה כלפי מטה. מברישים בביצה טרופה ומפזרים רבע מכמות הפרמזן שנותרה. בעזרת סכין חדה יוצרים בגליל חריצים במרווחים של 5 ס"מ זה מזה, כדי לסמן את המקומות שבהם נחתוך אותו (תמונה 4).
    7. יוצרים באותו אופן שלושה גלילים נוספים.
    8. אופים 30-20 דקות, עד שגלילי הפילו מקבלים גוון חום-זהוב. מצננים כמה דקות, פורסים ומגישים מיד (מומלץ להגיש עם רוטב יוגורט: מערבבים יחד גביע יוגורט, 6 גבעולי עירית קצוצים, 1/2 שן שום כתושה ומעט מלח).

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר חלבי
    צמחוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג