פנקייקס עם קמח כוסמין וקמח קוקוס כבר ניסיתם?

אם חשבתם שאתם יודעים הכל על פנקייק - טעיתם. הנה הוא כאן, ממציא את עצמו מחדש בשתי גרסאות - לשוחרי הבריאות ולטבעונים

פנקייק טבעוני מקמח קוקוס ברוטב סילאן  (צילום: בועז לביא)
פנקייק טבעוני מקמח קוקוס ברוטב סילאן (צילום: בועז לביא)
פנקייק בננות וקמח כוסמין  (צילום: בועז לביא)
פנקייק בננות וקמח כוסמין (צילום: בועז לביא)

פנקייק הוא עוגה שטוחה העשויה, כפי ששמה מלמד, בטיגון במחבת (פאן: מחבת; קייק: עוגה‭.(‬ כמעט לכל עם יש גרסה משלו לבלילת ביצים וקמח (עם או בלי חומרי התפחה‭:(‬ הבליני הרוסי, הקרפ הצרפתי, הפורי ההודי ואפילו הקטאייף המזרח-תיכוני. בלילה מטוגנת נקראת בעברית תקנית חמיטה (מילה עתיקה ללביבה) או חביתית, וכל מי שקרא את "אורה הכפולה" (אריך קסטנר) בתרגומה של אלישבע קפלן, יודע שלי (סליחה, אורה) נאלצת לאכול הר של חביתות ממולאות בווינה שבאוסטריה, כשהיא מתחזה לאחותה התאומה החובבת אותן. החביתות הללו הן ככל הנראה הפלטשינקן או הפפאנקוכן ‭(Pfannkuchen)‬ האוסטריות, הגרסה המקומית לפנקייק שמזכירה את הבלינצ'ס ההונגרי.

 

עקרונות הפנקייק המשובח

 

‭.1‬ לא מערבבים יותר מדי. מהרגע שמוסיפים את הקמח וחומרי התפיחה מערבבים רק עד שנוצרת בלילה אחידה ולא יותר. ערבוב יתר יוצר פנקייקים כבדים.

‭.2‬ מנפים במרץ. בגלל הערבוב הקצר מומלץ לנפות את המרכיבים היבשים כדי להימנע מגושים יבשים של קמח או של אבקת אפייה.

‭.3‬ משהים את הבלילה? במתכונים רבים ממליצים להשהות את הבלילה לפני הטיגון (כדי לאפשר לפעולה הכימית של אבקת האפייה להתחיל בהתפחה‭.(‬ אני מעדיפה לערבב ולטגן מיד. חום הטיגון מפעיל את תהליך ההתפחה והתוצאה אוורירית.

‭.4‬ באיזו מחבת? מומלץ לטגן במחבת טפלון. אני משתמשת ברינגים (טבעות מתכת שאפשר למצוא בכל חנות כלים) כדי להשיג צורה מושלמת וכדי לטגן כמה פנקייקס במקביל.

‭.5‬ מתי הופכים? כדקה לאחר תחילת הטיגון מופיעות בועות על פני הבלילה – זה הזמן להפוך.

‭.6‬ גיוונים. אפשר להוסיף לבלילה כל פרי או ירק. אפשר ליצור גרסה מלוחה בתוספת עשבי תיבול או להשתמש ביוגורט (במקום החלב או המים‭.(‬

‭.7‬ איך שומרים? עד יומיים בכלי אטום במקרר. מחממים מעט במיקרוגל לפני ההגשה.

 

 

טבעוני: פנקייק קמח קוקוס ברוטב סילאן

 

הפתעה נהדרת: פנקייקס ללא ביצים שהם אווריריים ונימוחים במיוחד.

 

 

המרכיבים ‭8-6)‬ יחידות)

  • 1 כוס חלב סויה או חלב שקדים
  • ‭1/2‬ כפית תמצית וניל
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות שמן קנולה, או שמן סויה, או שמן קוקוס
  • ‭1 1/2‬ כוסות קמח קוקוס, (להשיג בחנויות טבע)
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ‭1/4‬ כפית סודה לשתייה
  • לטיגון: 1 כף שמן, מומלץ קנולה

לרוטב

  • ‭1/2‬ כוס סילאן טבעי 10 תמרים, חצויים ומגולענים
  • ‭1/4‬ כפית קינמון טחון
  • 2 כפיות מיץ לימון

 

ההכנה

‭.1‬ שמים בקערה את חלב הסויה, תמצית הווניל, הסוכר והשמן וטורפים לבלילה אחידה.

‭.2‬ מנפים לקערת הבלילה את קמח הקוקוס, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים רק עד שנוצרת עיסה אחידה.

‭.3‬ מחממים את השמן במחבת, יוצקים בעזרת מצקת מעט מהבלילה למחבת ומטגנים כדקה, על להבה בינונית, עד שמופיעות בועות על פני הפנקייק. הופכים ומטגנים כדקה נוספת. מוציאים ומכינים כך את יתרת הבלילה.

‭.4‬ הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו בסיר. מחממים על להבה נמוכה ‭5-כ‬ דקות.

‭.5‬ יוצקים את הרוטב על הפנקייקס החמימים.  

 

 

פנקייק בננות וקמח כוסמין

 

בננות חמות ומתוקות בתוך עוגה אוורירית - יחד נוצרת פה ארוחת שחיתות מזינה וגם בריאה. ניצחון.

 

 

המרכיבים ‭6)‬ יחידות גדולות)

  • 1 כוס חלב
  • 3 ביצים
  • 2 כפות שמן קנולה, או שמן סויה
  • ‭1/4‬ כוס (50 גרם) סוכר
  • ‭1 1/2‬ כוסות (180 גרם) קמח כוסמין
  • ‭1 1/2‬ כפיות אבקת אפייה
  • ‭1/4‬ כפית סודה לשתייה
  • 2 בננות, פרוסות
  • לטיגון: 25 גרם חמאה
  • להגשה: דבש/מייפל/סילאן; בננה פרוסה

 

ההכנה

‭.1‬ שמים בקערה את החלב, הביצים והשמן וטורפים היטב. מוסיפים את הסוכר וטורפים לבלילה אחידה.

‭.2‬ מנפים לקערת הבלילה את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים רק עד שנוצרת עיסה אחידה. מוסיפים את הבננות ומערבבים.

‭.3‬ ממסים את החמאה במחבת. יוצקים בעזרת מצקת מעט מהבלילה למחבת ומטגנים כדקה, על להבה בינונית, עד שמופיעות בועות על פני הפנקייק. הופכים ומטגנים כדקה נוספת. מוציאים ומכינים כך את יתרת הבלילה.

‭.4‬ מגישים חמים עם דבש/מייפל/סילאן ועוד בננות פרוסות.

 

  • מתכונים וסגנון: עמית דונסקוי

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד