עוגיות קפה ואגוזים (צילום: מרילין איילון)
שילוב נפלא של קפה ואגוזים: בעוגיות האלה יש גם מרקם רך בפנים וגם פריכות נהדרת במעטפת בזכות האגוזים הגרוסים. ההכנה שלהן קלה ביותר, כך שתוך פחות מחצי שעה מתחילת העבודה אפשר ליהנות מעוגיות ריחניות.
מרכיבים
כ-20 עוגיות
- 80 גרם חמאה רכה (אך לא נוזלית)
- 80 גרם (5 כפות גדושות) סוכר חום כהה
- 1 ביצה
- 2 כפיות אבקת קפה נמס
- 100 גרם (3/4 כוס) קמח לבן
- 1 כפית אבקת אפייה
- 60 גרם (3/4 כוס) אגוזים טחונים
- 60 גרם אגוזים גרוסים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שמים בקערה בינונית את החמאה והסוכר ומעבדים בכף למשחה אחידה. מוסיפים את הביצה והקפה ומערבבים למרקם אחיד.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והאגוזים הטחונים ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד. מכניסים את הקערה למקרר ל- 5 דקות.
- שמים את האגוזים הגרוסים בקערה קטנה. בעזרת הידיים קורצים מהבצק כדורים בגודל אגוזי לוז ומגלגלים אותם באגוזים עד שהם מצופים היטב. מניחים בתבנית במרווחים של כס"מ זה מזה.
- אופים 12-10 דקות, עד שעוגיות הקפה והאגוזים מזהיבות בשוליים. מצננים לפני לגמרי לפני שמוציאים מהתבנית.
- עוד מתכונים מעולים של מרילין איילון - בבלוג Ma Blogeria