אוכל

    עוגיות קפה ואגוזים

    מתפצפצות בחוץ, רכות בפנים - ועם שילוב נפלא של טעמים: מרילין איילון מגישה עוגיות קלות במיוחד להכנה שיעשו לכם נחת בסוף השבוע

    מרילין איילון

    |

    07.07.16 | 10:43

    עוגיות קפה ואגוזים (צילום: מרילין איילון)
    עוגיות קפה ואגוזים (צילום: מרילין איילון)
    שילוב נפלא של קפה ואגוזים: בעוגיות האלה יש גם מרקם רך בפנים וגם פריכות נהדרת במעטפת בזכות האגוזים הגרוסים. ההכנה שלהן קלה ביותר, כך שתוך פחות מחצי שעה מתחילת העבודה אפשר ליהנות מעוגיות ריחניות.

     

    מרכיבים

    כ-20 עוגיות

     

    • 80 גרם חמאה רכה (אך לא נוזלית)
    • 80 גרם (5 כפות גדושות) סוכר חום כהה
    • 1 ביצה
    • 2 כפיות אבקת קפה נמס
    • 100 גרם (3/4 כוס) קמח לבן
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • 60 גרם (3/4 כוס) אגוזים טחונים
    • 60 גרם אגוזים גרוסים

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
    2. שמים בקערה בינונית את החמאה והסוכר ומעבדים בכף למשחה אחידה. מוסיפים את הביצה והקפה ומערבבים למרקם אחיד.
    3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והאגוזים הטחונים ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד. מכניסים את הקערה למקרר ל- 5 דקות.
    4. שמים את האגוזים הגרוסים בקערה קטנה. בעזרת הידיים קורצים מהבצק כדורים בגודל אגוזי לוז ומגלגלים אותם באגוזים עד שהם מצופים היטב. מניחים בתבנית במרווחים של כס"מ זה מזה.
    5. אופים 12-10 דקות, עד שעוגיות הקפה והאגוזים מזהיבות בשוליים. מצננים לפני לגמרי לפני שמוציאים מהתבנית.

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "עוגיות קפה ואגוזים"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (8 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג