עיצוב
ערוצים

אל תתקנאו בגוגל: חללי העבודה המשותפים מעוצבים מתמיד

מנס ציונה עד רוטשילד ורמת החייל: עוד ועוד מרחבי עבודה חדשים להשכרה זמנית נפתחים בישראל. הסגנון המועדף הוא שילוב של תעשייתיות גולמית עם חמימות ביתית

מרחב ריג'ס ברמת החייל, בעיצוב אורלי דקטר ושרון פין. בין שולחנות העבודה המשותפים לאזור הקבלה מפרידים שלושה תאי עבודה אקוסטיים, שמחופים מבחוץ בעץ שחור ומרופדים מבפנים בקווים מעוגלים. לעמודי הבטון המאסיביים הוצמדו ספריות דו צדדיות (צילום: שרון צרפתי)
מרחב ריג'ס ברמת החייל, בעיצוב אורלי דקטר ושרון פין. בין שולחנות העבודה המשותפים לאזור הקבלה מפרידים שלושה תאי עבודה אקוסטיים, שמחופים מבחוץ בעץ שחור ומרופדים מבפנים בקווים מעוגלים. לעמודי הבטון המאסיביים הוצמדו ספריות דו צדדיות (צילום: שרון צרפתי)
החלל מחולק גם באמצעות משרביות עכשוויות, שעשויות ממשטח ברזל דק עם דוגמה עדינה בחיתוך לייזר מדויק (צילום: שרון צרפתי)
דלפק הקבלה וחדר ישיבות בקוביית זכוכית. מחיר עמדת עבודה במרחב המשותף של ריג'ס הוא 750 שקל בחודש (צילום: שרון צרפתי)
משרדי רייז בשדרות רוטשילד בתל אביב, בתכנון מעוז פרייס. חלל הכניסה רוצף אריחי גלוסקא בשחור-לבן (צילום: עוזי פורת)
גולת הכותרת של הפרויקט היא מאיץ החברות, חלל שבו מכונסות עשר חברות סטארט-אפ צעירות מהארץ ומהעולם, שנבחרו לתוכנית בת 13 שבועות (צילום: עוזי פורת)
את החספוס התעשייתי של החלל מרכך הריהוט, המשלב בין כסאות משרדיים מסורתיים לכסאות עץ ושרפרפי בר של החברה הדנית MUUTO (צילום: עוזי פורת)
''פאוורבול'' בנס ציונה, בתכנון גדי וטל דלמן. הקומה מחולקת לשלושה, ושדרת עמודים הפרושה לאורכה מסמנת את מהלך התנועה הראשי המחבר ביניהם. כל עמוד מרופד ומצופה בבד שונה, וכך הופכת שדרת העמודים להיות אלמנט צבעוני ודומיננטי (צילום: שי אפשטיין)
בין המשרדים תוכננו חדרי ישיבות קטנים, ברמת סגירות משתנה, שקירותיהם עשויים עץ-תפסנות גס. לצידם גם טריבונות מרופדות בכריות צבעוניות, המיועדות למפגשים בלתי פורמליים (צילום: שי אפשטיין)
הסלון בפאוורבול. כמו בחללי החברות האחרות, יש כאן עירוב של חספוס תעשייתי המשלב בטון חשוף, ברזל, פח ומערכות חשופות עם חמימות ביתית, הניכרת בשילוב עץ בהיר מהוקצע ובחירת רהיטים אקלקטית (צילום: שי אפשטיין)

דבר אחד צומח ומתפשט בישראל יותר מפטריות אחרי הגשם: חללי עבודה ומשרדים זמניים להשכרה. לא רק בתל אביב. מפת הארץ הולכת ומתמלאת במשרדים בגדלים משתנים, עמדות עבודה אישיות, חדרי ישיבות מעוצבים, שרותי מזכירות, פינות מנוחה, ברים ועוד ועוד פיתויים לבעלי מקצועות חופשיים, בעיקר יזמי טכנולוגיה ואנשי היי-טק.

 

חלק מהחברות מציעות – מעבר לאפשרויות עבודה בכל שעות היממה – גם השתייכות לקהילה, המזמנת שיתופי פעולה רעיוניים ועסקיים ומאפשרת שימוש בחללים דומים של אותן החברות בחו"ל. בעידן גלובלי כשלנו, איש לא יופתע מכך שלפטריות האלה קוראים בשמות בינלאומיים, כמו Mindspace, WeWork, Sosa, Powerball, Merkspace, Regus, Rise, ו-Urban place. סגנון העיצוב של המשרדים החדשים האלה דומה מאוד ומשלב תעשייתיות גולמית של בטון וברזל עם חמימות ביתית של עץ וכריות צבעוניות. הנה כמה מהמקומות המעוצבים שנפתחו בחודשים האחרונים.

 

ריג'ס ברמת החייל: מחיצות ברזל בחיתוך לייזר עדין

 

במתחם CU ברמת החייל נפתח לפני חודשיים מרכז העסקים של REGUS, חברה בינלאומית להשכרת משרדים מאובזרים. החברה פרושה, על פי אתר האינטרנט שלה, ב-3,000 אתרים ב-900 ערים ב-120 מדינות בעולם. הסניף ברמת החייל הוא הסניף התשיעי של החברה בארץ, אך הראשון שמשלב בין משרדים פרטיים לעמדות עבודה במרחב משותף, והוא נחשב לפרויקט הדגל של החברה בארץ.

בקומת משרדים, בת 1,400 מטרים רבועים, הוקצו כ-250 מ"ר לטובת חלל עבודה משותף הכולל דלפק קבלה, חדר ישיבות מרכזי, שולחנות עבודה, שלושה תאי עבודה (בוטים), לאונג', מטבח ובר.

 

פינה סלונית וחדר הישיבות בריג'ס (צילום: שרון צרפתי)
    פינה סלונית וחדר הישיבות בריג'ס(צילום: שרון צרפתי)

     

    מטבח אוורירי עם טקסטורות רשת (צילום: שרון צרפתי)
      מטבח אוורירי עם טקסטורות רשת(צילום: שרון צרפתי)

       

      מעצבות הפנים אורלי דקטר ושרון פין, בחרו, כקונספט, במשחק בין גלוי ונסתר, כדי לענות על צורכי הלקוחות המבקשים לשמור על פרטיות, אך גם להיות חלק מקהילה. הן חילקו את החלל הרחב באמצעות "משרביות מודרניות" – מחיצות עשויות ממשטח ברזל דק, שממנו נגרעה דוגמה עדינה בחיתוך לייזר מדויק. המחיצות החצי שקופות הללו מופיעות מרצפה עד תקרה כמסכים המחלקים את שטח הכניסה לאזוריו השונים; ומשולבות גם בשתי ספריות דו-צדדיות, המוצמדות לעמודי בטון מאסיביים ומפרידות בין אזורי העבודה במרכז החלל. הן מאפשרות קשרי מבט והצצה מבעדן ומותירות את המרחב אוורירי וזורם.

       

      שלושת שולחנות העבודה המשותפים במרכז גובלים מצד אחד בקוביית זכוכית המשמשת כחדר ישיבות, ומצד שני ב"תאי עבודה" – שלוש קוביות אקוסטיות מוגבהות מעט, עשויות שלד פלדה מחופה מבחוץ בעץ צבוע שחור, ומרופד מבפנים באריג אפור. הקווים המעוגלים בחלק הפנימי של התאים והריפוד הרך מייצרים חלל עבודה עוטף, למרות היותו פתוח.

       

      תאי עבודה פתוחים ועוטפים כאחד (צילום: שרון צרפתי)
        תאי עבודה פתוחים ועוטפים כאחד(צילום: שרון צרפתי)

         

        חדר הישיבות מחופה בעץ. התאורה במתחם טכנית – שקועה או צמודת תקרה, למעט שני גופי תאורה: אחד מעל דלפק הקבלה, ושני, מתוצרת חברת וידיה, מרחף, בחדר הישיבות. את השילוב בין חומרים קרים (בטון מוחלק, ברזל וזכוכית) לחומרים חמים (עץ ואריגי בד), המאופיין בצבעוניות מונוכרומטית (אפור ושחור), מלווים שני צבעים נוספים – אדום וצהוב, המופיעים בוואריאציות שונות בריהוט ובאביזרים המשלימים, ומכניסים קריצות צבע לחלל המינימליסטי.

         

        עמדות העבודה של ריג'ס פתוחות לכל, אך הלקוחות העיקריים הם, כצפוי, סטארטאפיסטים ויזמים צעירים. מחיר עמדת עבודה במרחב המשותף: 750 שקל בחודש, והוא כולל שימוש בכל מתקני המרכז 24/7.

         

        רייז בלב תל אביב: ספסל משותף לכל הסטרטאפים

         

        בקומה הרביעית והחמישית בבניין שהיה בעבר משרדי הבורסה לניירות ערך, ברחוב אחד העם בתל אביב, נפתח לפני מספר שבועות RISE - מותג בינלאומי שנבנה בשיתוף קבוצת ברקליס, ומטרתו לתת לחברות היי-טק צעירות מתחום הטכנולוגיה הפיננסית תנאים מיטביים לצמיחה. הסניף התל אביבי של רייז מצטרף לשורה של מרכזים דומים שפועלים בניו יורק, לונדון, קייפטאון ומומביי (שבה ייפתח מרכז כזה בקיץ הקרוב).

         

        המשרדים, ששטחם הכולל 1,300 מטרים רבועים, פרושים בשתי קומות, ועל עיצובם הופקד האדריכל מעוז פרייס. הקירות, הקורות ועמודי הבטון בשתי הקומות נחשפו, וכל הצנרת והמערכות הנלוות הותקנו על גבי תקרות הבטון החשופות והלא גבוהות.

          

        RISE ברוטשילד. כניסה מרווחת עם רצפה בסגנון תל אביבי ישן (צילום: עוזי פורת)
          RISE ברוטשילד. כניסה מרווחת עם רצפה בסגנון תל אביבי ישן(צילום: עוזי פורת)

           

          חלל הכניסה בקומה 4 מרווח ומרוצף אריחי גלוסקא בשחור-לבן. הקומה עצמה נחלקת לשני אזורים: פתוח וסגור. האזור הפתוח כולל את גולת הכותרת של הפרויקט - מאיץ החברות, חלל שבו מכונסות עשר חברות סטארט-אפ צעירות מהארץ ומהעולם, שנבחרו לתוכנית בת 13 שבועות (מתוך 300 חברות שהגישו מועמדות). מנטורים מבנק ברקליס ומתעשיית ההיי-טק מגיעים לחנוך את עובדי החברות הנבחרות על בסיס יומיומי.

          העובדים יכולים לבחור לעבוד בישיבה סביב שולחנות משותפים הפזורים בחלל, או להזמין, באמצעות אפליקציה, את אחד משלושת חדרי הישיבות, הממוקמים מסביב לאזור הפתוח ומופרדים ממנו במחיצות זכוכית.

           

          במרכז החלק הפתוח בקומה נמצאת "האגורה" - ספסל עץ בצורת האות ח', מרופד בכריות, המשמש לפעילות משותפת של כל הסטרט-אפים. מול הספסל ממוקמים מסך צפייה ולוח מחיק, הנע על מסילות, ולצדו שתי קוביות עץ, המשמשות כתאי טלפון פרטיים ומבודדים. תאי הטלפון מחופים בעץ אלון טבעי, המשמש גם לחיפוי קוביית עץ נוספת בקומה (שבה סלון ביתי וחלל משרדי מבודד), וגם כפרקט על פני הרצפה כולה.

           

          את החספוס התעשייתי של החלל מרכך הריהוט, המשלב בין כסאות משרדיים מסורתיים לכסאות עץ ושרפרפי בר של החברה הדנית MUUTO. השולחנות הארוכים עוצבו על ידי פרייס, שהרכיב על רגלי הברזל של אחד מהם משטח עליון עשוי יציקת טראצו, קריצה למקומיות התל אביבית. ריהוט אזורי ההסבה כולל גם פריטי וינטג' מקומיים, ששופצו ורופדו מחדש, ולצדם, להשלמת תחושת הסלון הביתי, מנורות אווירה ושטיחים סקנדינביים.

          בחלקה הסגור של הקומה, בתוך מה שנראה כאקווריום זכוכית מבודד, מתארחים צוותי ברקליס מרחבי העולם. מחוץ ל"אקווריום" מטבח מאובזר, שבו אפשר לבחור בין ישיבה על בר או לצד שולחנות וספסלי דיינר מעץ אלון. עוד בקומה חדר ייחודי לשידור והקלטה של פוד-קאסטים (שידורי רדיו לאינטרנט).

           

          תחושה של סלון ביתי, מוגדר בשטיח ובספרייה (צילום: עוזי פורת)
            תחושה של סלון ביתי, מוגדר בשטיח ובספרייה(צילום: עוזי פורת)

             

            גם קומה 5 מחולקת לשני מוקדים עיקריים: האחד - אזור משרדים, שמיועד לחברות מתעשיית הפינטק (הטכנולוגיה הפיננסית) והסייבר וחברות תומכות בתחום; והשני - אודיטוריום המשמש כמתחם אירועים. לצורך כך יש בו סוגים שונים של כסאות, המאורגנים מול הבמה, וגם כאלה המאפשרים ישיבה חופשית, ובר מאובזר לרשות העובדים ואורחיהם. אזור המשרדים הממוקמים בהיקף הקומה חולק - במחיצות זכוכית ממוסגרות בפרופיל בלגי - לחדרי עבודה וישיבות הפונים אל החלל המשותף. במרכז החלל יש מגוון אפשרויות להתכנסות ועבודה, וחוזרים בו אלמנטים שונים מקומה 4 (בר הטראצו, תאי הטלפון מחופי האלון הטבעי ועוד).

             

            אודיטוריום המשמש גם לאירועים (צילום: עוזי פורת)
              אודיטוריום המשמש גם לאירועים(צילום: עוזי פורת)

               

              רייז מופעל בשיתוף פעולה מסחרי עם "מיינדספייס", כשקבוצת ברקליס אחראית על בחירת "הדיירים", ו"מיינדספייס" מופקדת על השכרת החללים. מחירים עדכניים להשכרה לא נמסרו, אך נעים סביב 1,650 שקל לעמדה, לחודש.

               

              פאוורבול בנס ציונה: קפסולות פח לישיבה אינטימית

               

              היזמים גדי וטל דלמן, בעלי משרד האדריכלות לבן, הקימו בפארק המדע בנס ציונה, את הסניף הראשון של "פאוורבול", שאמור להפוך לרשת ארצית של מתחמי עבודה משותפים באזורי תעשיית ההיי-טק.

              הסניף בנס ציונה חולש על פני קומה שלמה בבניין משרדים קונבנציונאלי. הוא יכול להכיל כ-170 איש, ומציע אפשרויות השכרה שונות: החל בדמי חבר של 250 שקלים בחודש, המאפשרים שימוש בחללים הציבוריים בלבד, דרך עמדות עבודה ליחידים, שמחירן 1,200 שקלים בחודש, ועד משרדים סגורים, המתאימים גם לחברה בת עשרה עובדים.

               

              הקומה מחולקת לשלושה, ושדרת עמודים הפרושה לאורכה מסמנת את מהלך התנועה הראשי המחבר ביניהם. כל עמוד מרופד ומצופה בבד שונה, וכך הופכת שדרת העמודים להיות אלמנט צבעוני ודומיננטי בחלל, קונטרסטי לרצפת הברזל ולתקרה, שעליה הושארו כל המערכות חשופות, כמקובל בענף.

               

              משרדים שקופים שמופרדים באמצעות מסגרת עץ אלון בהיר (צילום: שי אפשטיין)
                משרדים שקופים שמופרדים באמצעות מסגרת עץ אלון בהיר(צילום: שי אפשטיין)

                 

                אזור כניסה מפריד בין שתי הזרועות הראשיות של החלל. לצד עמדת הקבלה, במרכז החלל, נמצאים חדר ישיבות גדול מחופה עור עם תיפורים לבנים, מטבח פתוח עם בר ישיבה, ולאונג' מרווח עם פינות הסבה צבעוניות, הכוללות ספות, כסאות נדנדה ושולחנות קטנים.

                 

                בחלקו השמאלי של החלל יש משרדים, המופרדים זה מזה בוויטרינות זכוכית ממוסגרות בעץ אלון בהיר, ובמרכזו מעין טריבונת ישיבה, הבנויה ממדרגות בגבהים שונים, המרופדות בכריות צבעוניות, ומיועדת למפגשים בלתי פורמליים. לצד הטריבונה יש חדרי ישיבות קטנים, ברמת סגירות משתנה, שקירותיהם עשויים עץ-תפסנות גס. מול המשרדים בצד זה נמצאת אחת משתי קפסולות אטומות, המחופות מבחוץ בפח (אדום או כחול), ומבפנים בעץ מהוקצע, ומאפשרות ישיבה אינטימית, מנותקת מהמתרחש מסביב.

                 

                טריבונות וקפסולות פח לישיבה מנותקת מהמתרחש סביב (צילום: שי אפשטיין)
                  טריבונות וקפסולות פח לישיבה מנותקת מהמתרחש סביב(צילום: שי אפשטיין)

                   

                  בחלקו הימני של החלל משרדים פרטיים גדולים יותר, והאווירה בו יותר פורמלית. במרכזו של חלק זה נמצא ה-farm , חלל עבודה שיתופי, המוגדר בוויטרינות זכוכית. במרכז הפארם שלושה שולחנות עץ ארוכים עם 14 עמדות עבודה אישיות, שכבר נתפסו על ידי גרפיקאים, אנשי יחסי ציבור, יבואנים ועוד. בשטח הזה יש שני תאי טלפון קטנים ואטומים, המחופים גם הם בעור עם תיפורים לבנים.

                   

                  בעיצוב של פאוורבול, כמו בכל חללי החברות האחרות, יש עירוב של חספוס תעשייתי המשלב בטון חשוף, ברזל, פח ומערכות חשופות עם חמימות ביתית, הניכרת בשילוב עץ בהיר מהוקצע, בחירת רהיטים אקלקטית, ושימוש באריגי חיפוי צבעוניים וכריות רכות.  

                   

                  טרקלין בבאר שבע: שלושה חדרי מפגש לאדריכלים ומעצבים

                   

                  במתחם דיזיין פלוס בבאר שבע, בקניון לעיצוב הבית, הושק בחודש מרץ האחרון חלל עבודה לשימושם של אדריכלים ומעצבים, המעוניינים לקיים במקום פגישות עם בעלי מקצוע או לקוחות. תקציב הקמה נמוך של 25 אלף שקל בלבד, הכתיב את העיצוב המינימליסטי: החלל בן 60 המטרים הרבועים נחלק לשלושה אזורי מפגש באמצעות אלמנט מרכזי אחד - קונסטרוקציית ברזל ללא גימורים וצבע, שבה משולבים פאנלים מזכוכית, פח מחורר וקופסאות עץ.

                   

                  טרקלין בבאר שבע, בעיצוב שני כהן. חלל עבודה קטן וחינמי למעצבים, לאדריכלים ולקוחותיהם (צילום: גדעון לוין)
                    טרקלין בבאר שבע, בעיצוב שני כהן. חלל עבודה קטן וחינמי למעצבים, לאדריכלים ולקוחותיהם(צילום: גדעון לוין)

                     

                    בכל אזור עמדת עבודה עם מחשב ותוכנות רלבנטיות, ופינות ישיבה נוחות. רצפת החלל עשויה לוחות עץ, שנצבעו והונחו באופן רנדומלי. על גבי קונסטרוקציית הברזל המרכזית משתלבים גם מתקני אחסון ותצוגה שונים, בכוונה למלא אותם בהמשך בספריית חומרים גדולה ועדכנית, שתעמוד לרשות המשתמשים. בעתיד, מקווים היזמים, יהפוך הטרקלין למקום מפגש מקצועי עבור אדריכלים ומעצבים מכל התחומים, וייערכו בו סדנאות והרצאות לקהל המקצועי והפרטי.

                     

                    כדי לתמוך במעצבים דרומיים משמשות עבודות שלהם כחלק מהריהוט והדקורציה (צילום: גדעון לוין)
                      כדי לתמוך במעצבים דרומיים משמשות עבודות שלהם כחלק מהריהוט והדקורציה(צילום: גדעון לוין)

                       

                      כדי לתמוך במעצבים מקומיים משמשות עבודות שלהם כחלק מהריהוט והדקורציה במקום. בימים אלו אפשר למצוא בטרקלין שידה ושולחן עשויים פיסות עץ צבעוניות של ארי שומרון ממצפה רמון, ציורים של האמן יונתן בן שמעון, ופסלי ספינות של סטודיו וואבי סאבי מבאר שבע.

                       

                      ליוזמה להקמת הטרקלין אחראים בעלי המתחם - חברת שיכון ובינוי וסלע קפיטל; על העיצוב הופקד סטודיו שני כהן; ועל ההקמה - "גרין בוקס". השימוש בטרקלין הוא בחינם, אך יש להצטרף לשם כך למועדון חברים, ולהזמין אליו מקום מראש.

                       

                      האם השלב הבא הוא דירות קטנות לטווח קצר? הקליקו על התמונה לכתבה המלאה: 

                      האם בירושלים ייבנו דירות קטנות לטווח קצר? הקליקו לכתבה המלאה (הדמיה: הילה שמר)

                       

                       
                      הצג:
                      כל התגובות לכתבה "אל תתקנאו בגוגל: חללי העבודה המשותפים מעוצבים מתמיד"
                      אזהרה:
                      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
                      RUNY