כרעיים בתנור על מניפת ירקות ובורגול (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
מרכיבים
3 מנות בתבנית 30X30 ס"מ
לעוף ולמשרה
- 3 כרעיים
- 3 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית דבש
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות מים
לבורגול ולירקות
- 1 1/2 כוסות בורגול
- 2 1/2 כוסות מים רותחים
- 1 כף תימין טרי או יבש
- 3 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 עגבנייה, פרוסה דק
- 1 זוקיני, פרוס דק
- 1 בצל, קלוף ופרוס דק
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה
- המשרה וכרעי העוף: מערבבים את חומרי המשרה ומושחים את הכרעיים. מאחסנים בכלי סגור במקרר שעה לפחות (מומלץ 12-8 שעות).
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- הבורגול והירקות: מערבבים בתבנית תנור גדולה את הבורגול עם המים, התימין, השום, מלח ופלפל.
- מסדרים על תערובת הבורגול את הירקות הפרוסים בצורת מניפה. זורים עליהם מלח ופלפל ובוזקים שמן זית. מניחים על הירקות את הכרעיים ומורחים אותם בשאריות המשרה.
- מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום וצולים 45 דקות. מסירים את הרדיד וצולים עוד 15 דקות. מגישים חם.
איך שומרים?
- עד 3 ימים, בכלי אטום במקרר.