כרעיים בתנור על מניפת ירקות
ובורגול: ארוחה בתבנית אחת

מסדרים בתבנית שכבות ואופים הכל יחד. הירקות סופגים טעמים, הבורגול סופג נוזלים - והתוצאה מענגת (ועם מינימום כלים לשטוף)

כרעיים בתנור על מניפת ירקות ובורגול (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
כרעיים בתנור על מניפת ירקות ובורגול (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

מרכיבים

3 מנות בתבנית ‭30X30‬ ס"מ

 

לעוף ולמשרה
  • 3 כרעיים
  • 3 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית דבש ‭
  • 1/2‬ כפית מלח
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מים

 

לבורגול ולירקות

  • ‭1 1/2‬ כוסות בורגול
  • ‭2 1/2‬ כוסות מים רותחים
  • 1 כף תימין טרי או יבש
  • 3 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 עגבנייה, פרוסה דק
  • 1 זוקיני, פרוס דק
  • 1 בצל, קלוף ופרוס דק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • ‭1/4‬ כוס שמן זית

 

אופן ההכנה

  1. המשרה וכרעי העוף: מערבבים את חומרי המשרה ומושחים את הכרעיים. מאחסנים בכלי סגור במקרר שעה לפחות (מומלץ ‭12-8‬ שעות).
  2. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  3. הבורגול והירקות: מערבבים בתבנית תנור גדולה את הבורגול עם המים, התימין, השום, מלח ופלפל.
  4. מסדרים על תערובת הבורגול את הירקות הפרוסים בצורת מניפה. זורים עליהם מלח ופלפל ובוזקים שמן זית. מניחים על הירקות את הכרעיים ומורחים אותם בשאריות המשרה.
  5. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום וצולים 45 דקות. מסירים את הרדיד וצולים עוד 15 דקות. מגישים חם.

 

איך שומרים?

  • עד 3 ימים, בכלי אטום במקרר.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (7 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג