סלט פסטה קר עם ירקות
צלויים, עשבי תיבול וגבינה

סלט פסטה כיפי ומיוחד עם אטריות ארוכות, אנטיפסטי והמון פינוקים קטנים כמו נענע, בזיליקום וריקוטה. קחו אותו לעבודה כדי שכולם יקנאו!

מיכל שמיר

|

26.06.16 | 23:22

סלט פסטה קר עם ירקות צלויים, עשבי תיבול וגבינה (צילום: מיכל שמיר)
סלט פסטה קר עם ירקות צלויים, עשבי תיבול וגבינה (צילום: מיכל שמיר)
הסלט הזה כיפי בכל ימות השנה, אבל בימים חמים הוא תענוג גדול במיוחד. וחוץ מזה, אפשר להכין אותו מראש (כולל תיבול), וטעמו אף ישתבח – כך שהוא מושלם כדי לקחת לעבודה או לפיקניק.

 

כמה דברים קטנים לפני שמתחילים:

 

  • הרכב הירקות: בהתאם למה שיש במקרר, בראש או בשוק. אני אוהבת במיוחד את הרכב הירקות הזה, אבל אם אתם רוצים להוסיף או להחסיר ירק כלשהו, הסלט יקבל זאת בהבנה.
  • לא רוצים לשים פסטה? אפשר לוותר, או לשים במקומה חיטה מבושלת או פריקי.
  • חומץ בלסמי מצומצם: אני לא נוהגת לשלוח אנשים לחנות, אבל שווה לכם לקנות את הרוטב המעולה הזה - הוא ישדרג לכם כל סלט או סנדוויץ'. אפשר למצוא אותו במעדניות וברשת "טיב טעם" (עם זאת, לא חייבים להשתמש בו בסלט, שיהיה טעים גם בלעדיו).
  • רוצים סלט טבעוני/פרווה? אין בעיה, פשוט השמיטו את הגבינה.

 

  • עוד מתכונים מעולים של מיכל שמיר - בבלוג "מיכל אופה עוגה"

 

מרכיבים

6-5 מנות

 

  • 250 גרם פסטה מסוג לינגוויני
  • 2 זוקיני, אפשר בצבעים שונים
  • 1 בצל סגול
  • 1 סלסילה קטנה (כ-300 גרם) עגבניות שרי
  • 1 סלסילה פטריות שמפיניון
  • 3-2 כפות שמן זית
  • 1/2 כף מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית אורגנו
  • 2 כפות חומץ בלסמי

 

להגשה
  • 2 חופנים גדולים של עלי תרד או ארוגולה
  • 15-10 עלי נענע חתוכים גס
  • 10 עלי בזיליקום חתוכים גס
  • אפשרות: כ-10 ארטישוקים מוחמצים
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • מלח, פלפל שחור גרוס, אורגנו
  • 5 כפות גבינת ריקוטה
  • 1 כף שמן זית

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות.
  2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, מזלפים עליה מעט שמן זית ומערבבים.
  3. קוטמים את קצוות הזוקיני וחוצים אותם לרוחבם. חותכים כל מחצית לאורכה לפרוסות בעובי של כ-3/4 ס"מ. חותכים את הבצל לפרוסות בעובי של 1 עד 1.5 ס"מ.
  4. מעבירים את הירקות לקערה ומוסיפים את העגבניות והפטריות. מתבלים בשמן הזית, המלח, הפלפל והאורגנו ומערבבים.
  5. משטחים את תכולת הקערה בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 40-25 דקות, כשמדי 10 דקות הופכים את הירקות שבתבנית, עד שהם צלויים היטב.
  6. מעבירים את הירקות לקערה ובעודם חמים מזלפים עליהם את החומץ הבלסמי. מערבבים, טועמים ואם יש צורך מוסיפים מלח.
  7. הרכבת הסלט: שמים בקערה גדולה את הירקות הקלויים, הפסטה, התרד (או הארוגולה), הנענע, הבזיליקום והארטישוקים. מוסיפים את החומץ הבלסמי, מלח, פלפל שחור גרוס ואורגנו, ומערבבים היטב.
  8. בעזרת כף מניחים על הסלט תלוליות קטנות של גבינת ריקוטה, ומזליפים מעל כף שמן זית.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג