סלט פסטה קר עם ירקות צלויים, עשבי תיבול וגבינה (צילום: מיכל שמיר)
הסלט הזה כיפי בכל ימות השנה, אבל בימים חמים הוא תענוג גדול במיוחד. וחוץ מזה, אפשר להכין אותו מראש (כולל תיבול), וטעמו אף ישתבח – כך שהוא מושלם כדי לקחת לעבודה או לפיקניק.
כמה דברים קטנים לפני שמתחילים:
- הרכב הירקות: בהתאם למה שיש במקרר, בראש או בשוק. אני אוהבת במיוחד את הרכב הירקות הזה, אבל אם אתם רוצים להוסיף או להחסיר ירק כלשהו, הסלט יקבל זאת בהבנה.
- לא רוצים לשים פסטה? אפשר לוותר, או לשים במקומה חיטה מבושלת או פריקי.
- חומץ בלסמי מצומצם: אני לא נוהגת לשלוח אנשים לחנות, אבל שווה לכם לקנות את הרוטב המעולה הזה - הוא ישדרג לכם כל סלט או סנדוויץ'. אפשר למצוא אותו במעדניות וברשת "טיב טעם" (עם זאת, לא חייבים להשתמש בו בסלט, שיהיה טעים גם בלעדיו).
- רוצים סלט טבעוני/פרווה? אין בעיה, פשוט השמיטו את הגבינה.
- עוד מתכונים מעולים של מיכל שמיר - בבלוג "מיכל אופה עוגה"
מרכיבים
6-5 מנות
- 250 גרם פסטה מסוג לינגוויני
- 2 זוקיני, אפשר בצבעים שונים
- 1 בצל סגול
- 1 סלסילה קטנה (כ-300 גרם) עגבניות שרי
- 1 סלסילה פטריות שמפיניון
- 3-2 כפות שמן זית
- 1/2 כף מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית אורגנו
- 2 כפות חומץ בלסמי
להגשה
- 2 חופנים גדולים של עלי תרד או ארוגולה
- 15-10 עלי נענע חתוכים גס
- 10 עלי בזיליקום חתוכים גס
- אפשרות: כ-10 ארטישוקים מוחמצים
- 1 כף חומץ בלסמי
- מלח, פלפל שחור גרוס, אורגנו
- 5 כפות גבינת ריקוטה
- 1 כף שמן זית
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-220 מעלות.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, מזלפים עליה מעט שמן זית ומערבבים.
- קוטמים את קצוות הזוקיני וחוצים אותם לרוחבם. חותכים כל מחצית לאורכה לפרוסות בעובי של כ-3/4 ס"מ. חותכים את הבצל לפרוסות בעובי של 1 עד 1.5 ס"מ.
- מעבירים את הירקות לקערה ומוסיפים את העגבניות והפטריות. מתבלים בשמן הזית, המלח, הפלפל והאורגנו ומערבבים.
- משטחים את תכולת הקערה בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 40-25 דקות, כשמדי 10 דקות הופכים את הירקות שבתבנית, עד שהם צלויים היטב.
- מעבירים את הירקות לקערה ובעודם חמים מזלפים עליהם את החומץ הבלסמי. מערבבים, טועמים ואם יש צורך מוסיפים מלח.
- הרכבת הסלט: שמים בקערה גדולה את הירקות הקלויים, הפסטה, התרד (או הארוגולה), הנענע, הבזיליקום והארטישוקים. מוסיפים את החומץ הבלסמי, מלח, פלפל שחור גרוס ואורגנו, ומערבבים היטב.
- בעזרת כף מניחים על הסלט תלוליות קטנות של גבינת ריקוטה, ומזליפים מעל כף שמן זית.