אוכל

    בריגדיירו: כדורי שוקולד ברזילאיים

    הברזילאים לא אוהבים להסתבך, אבל מתים על מתוק. אז הם מכינים כדורי שוקולד מיוחדים מ-3 מרכיבים, אבל בלי לוותר על מרקם קטיפתי וטעם ממכר

    אולגה טוכשר

    |

    23.06.16 | 10:31

    בריגדיירו: כדורי שוקולד ברזילאיים (צילום: אולגה טוכשר)
    בריגדיירו: כדורי שוקולד ברזילאיים (צילום: אולגה טוכשר)

    המטבח הברזילאי מאוד חד-משמעי ולא מתחנף: המלוח מלוח והמתוק מתוק. הקינוחים המקומיים כאילו נוצרו בשביל מסיבות יום הולדת של בני 5, וכנראה בגלל זה הם כל כך כובשים. פשטות וסוכר - צריך יותר מזה?

     

    הבריגדיירו אינו יוצא מהכלל. זהו ממתק מסורתי שמגישים בחגיגות ימי הולדת, קצת כמו העוגה הכושית אצלנו. פשוט מדהים עד כמה התוצאה לא פרופורציונלית להשקעה המינימלית של הכסף והזמן - כי כדורי השוקולד האלה מושלמים, עם מרקם קטיפתי-פאדג'י מעלף. אז ראו הוזהרתם: תתקשו להפסיק לאכול אותם.

     

    • עוד מתכונים מתוקים של אולגה טוכשר - בבלוג "המרכיב הסודי"

     

    מרכיבים

    20 יחידות

     

    • 1 פחית (כ-400 גרם) חלב מרוכז
    • 20 גרם חמאה
    • 3 כפות אבקת קקאו
    • לציפוי: סוכריות שוקולד, שבבי קוקוס, פיסטוק קצוץ
    • מעט חמאה מומסת לשימון כפות הידיים

     

    אופן ההכנה

    1. שמים בסיר את החלב המרוכז, החמאה והקקאו. מבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה, תוך ערבוב, עד שמתקבלת תערובת חלקה, אחידה ומעט סמיכה יותר מהחלב המרוכז.
    2. מעבירים את התערובת לקערה ומכסים בניילון נצמד. מקררים כמה שעות, ורצוי לילה שלם.
    3. מפזרים את חומרי הציפוי בצלחות.
    4. ממיסים מעט חמאה ומשמנים היטב את כפות הידיים (זה חשוב, כי אחרת התערובת תידבק לידיים). נוטלים מהתערובת כמות של כפית ויוצרים כדור. מגלגלים בציפוי ומניחים במנז'ט או בצלחת הגשה.
    5. יוצרים באותו אופן כדורים נוספים, ומקפידים לשמן את הידיים בין כדור לכדור.
    6. מגישים מיד או שומרים במקרר בכלי אטום.

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "בריגדיירו: כדורי שוקולד ברזילאיים"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (9 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג