אורז בסמטי עם בשר ותרד (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
הסוד של האורז הבסמטי הזה הוא טיגון ארוך של התרד, שמוציא ממנו ארומה נפלאה והופך אותו לתבלין של התבשיל.
מרכיבים
4 מנות
- 300 גרם בשר בקר או עגל טחון (אפשר לשלב מעט שומן כבש)
- 1 בצל גדול, קצוץ
- כ-150 גרם עלי תרד, קצוצים
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס דק
- 1 כוס אורז בסמטי, שטוף ומסונן
- שמן
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- אפשרות: קורט קינמון
אופן ההכנה
- שמים כ-3 כפות שמן במחבת גדולה עם ציפוי למניעת הידבקות ומחממים על אש גבוהה. מוסיפים את עלי התרד ומטגנים 4-3 דקות. מעבירים לאש נמוכה ומטגנים 30-25 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתרד משחים. מעבירים לצלחת.
- מוסיפים למחבת כף שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים 4-3 דקות, תוך ערבוב והפרדת הפירורים, עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים את הפלפל החריף, השום, התבלינים והתרד המטוגן. מערבבים היטב ומוסיפים את האורז הבסמטי.
- מוסיפים מים רותחים עד לגובה של כס"מ מעל התבשיל. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- מכסים ומבשלים כ-40 דקות על אש נמוכה.
- עוד מתכונים מצוינים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"