קציצות בטטה ובורגול אפויות

בלי התחכמויות, בלי עבודה קשה - ועם טעם נפלא: קציצות צמחוניות לארוחת הצהריים או הערב שגם הילדים יאכלו בשמחה

אפרת סיאצ'יפורסם: 18.06.16 22:50
קציצות בטטה ובורגול אפויות (צילום: אפרת סיאצ'י)
קציצות בטטה ובורגול אפויות (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

כ-16 קציצות

 

  • 1/2 כוס (120 מ"ל) בורגול גס
  • 1 בטטה בינונית, קלופה ומגוררת
  • 1 בצל קטן, מגורר
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1 כף שמן זית או קנולה
  • 1 ביצה גדולה או 2 קטנות
  • 5 כפות גדושות פירורי לחם
  • 1 כפית גדושה מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. משרים את הבורגול במים במשך שעה. מסננים.
  2. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.
  3. שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות בקוטר של כ-5 ס"מ ובעובי כשל כ-1.5 ס"מ. מניחים בתבנית ומברישים במעט שמן (אפשר להשתמש גם בתרסיס שמן).
  5. אופים 30-25 דקות. הופכים את הקציצות ואופים כ-10 דקות נוספות, עד להזהבה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...