אוכל

    טארט משמשים הפוך

    אל תפספסו את עונת המשמשים הקצרה ורוצו להכין מהם עוגה הפוכה עם המון קיצורי דרך: בלי קרמל, בלי הכנת בצק ובלי מחבת מיוחדת

    מיכל שמיר

    |

    15.06.16 | 22:52

    טארט משמשים הפוך (צילום: מיכל שמיר)
    טארט משמשים הפוך (צילום: מיכל שמיר)
    כשפגשתי השנה לראשונה משמשים, חשבתי להכין אתם טארט טאטן. "אבל צריך משהו פשוט, נגיש", הזכיר לי החצי שלי - וצדק. טארט טאטן למהדרין לא אוהב קיצורי דרך: חייבים לדייק בכמויות ובזמנים, להכין קרמל וגם להשתמש במחבת מיוחדת שנכנסת לתנור.

     

    אבל אני לא בצרפת ואני אוהבת (מאוד) קיצורי דרך, כך שבסוף גיבשתי טארט מושלם לממהרים (או לעצלנים). הוא לא דורש הכנת קרמל, לא מצריך מחבת מיוחדת ואפילו עושה שימוש בבצק עלים קנוי. רק עשו לעצמכם טובה והשתמשו בבצק עלים טוב עם חמאה, ולא חלילה בכזה שעשוי ממרגרינה.

     

    • עוד מתכונים קלים ומעולים של מיכל שמיר - בבלוג "מיכל אופה עוגה"

     

    מרכיבים

    תבנית טארט בקוטר 24-20 ס"מ (חשוב להשתמש בתבנית שאינה מתפרקת)

     

    • 1/2 עד 1/3 חבילת בצק עלים עם חמאה
    • 13-10 משמשים קטנים וקשים
    • 1 כף גדושה סוכר לבן
    • קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז או לימון
    • 2 כפות (30 גרם) חמאה
    • 3/4 כוס (180 גרם) סוכר חום כהה
    • 1 כפית תמצית וניל טבעית
    • אפשרות: קמצוץ קינמון
    • להגשה: 1/2 גביע שמנת חמוצה, מעורבבת עם כפית סוכר וקליפת תפוז או לימון מגוררת; או 1/2 קופסה גבינת ריקוטה, מעורבבת עם כפית סוכר ומעט קינמון

     

    אופן ההכנה

    1. מפשירים את בצק העלים במקרר במשך לילה.
    2. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
    3. חוצים את המשמשים ומניחים בקערה. מפזרים עליהם את הסוכר הלבן והקליפה המגוררת, ומערבבים.
    4. ממיסים את החמאה במחבת על להבה גבוהה. מוסיפים את הסוכר החום, הווניל והקינמון ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה ונותנים לתערובת לבעבע דקה בלבד. מכבים את האש ויוצקים לתבנית (לא נורא אם התערובת לא תכסה את כל התבנית - היא תתפשט באפייה).
    5. מסדרים את המשמשים בתבנית כשצדם החתוך פונה כלפי מעלה. אם יש ביניהם רווחים, שמים בהם חתיכות משמש קטנות (המשמשים מאבדים מנפחם באפייה).
    6. פורשים נייר אפייה ומרדדים עליו את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ. חותכים את הבצק לעיגול שקוטרו גדול ב-3-2 ס"מ מזה של התבנית. מניחים את הבצק על המשמשים, ותוחבים את הקצוות בינם לבין דפנות התבנית.
    7. אופים 45-35 דקות, עד שהבצק מזהיב היטב.
    8. מוציאים מהתנור ומחכים כ-5 דקות. מצמידים לתבנית צלחת הגשה והופכים בזהירות (אם יש בתבנית הרבה נוזלים, כדאי לשפוך אותם לפני שהופכים אותה).
    9. מגישים בליווי שמנת חמוצה עם סוכר וגרידת תפוז, או ריקוטה עם סוכר וקינמון.

     

     

    ויש גם עוגת משמשים בחושה עם שקדים! לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון (צילום: אורלי חרמש)

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "טארט משמשים הפוך"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג
    ביגדיל121117