וואוו, איזו פשטידה! מאפים
משודרגים לשבועות בקלי קלות

כדי שיהיה לכם מעניין בשבועות, סידרנו לכם גרסאות משופרות לפשטידות הכי אהובות: פטריות עם בזיליקום ופרמזן, ברוקולי עם גרעיני דלעת - ובצל עם רוקפור

אינס שילת ינאי

|

07.06.16 | 00:03

קשה לבחור. מימין: פשטידת פטריות, פשטידת בצל ופשטידת ברוקולי (צילום: אפיק גבאי)
קשה לבחור. מימין: פשטידת פטריות, פשטידת בצל ופשטידת ברוקולי (צילום: אפיק גבאי)
פשטידת בצל ורוקפור (צילום: אפיק גבאי)
פשטידת בצל ורוקפור (צילום: אפיק גבאי)

פשטידת בצל ורוקפור

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ או בגודל 30X20 ס"מ

 

  • 5 בצלים פרוסים דק
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%
  • 100 גרם גבינת רוקפור מפוררת
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • עלים מגבעול אחד של טימין
  • 3 כפות קמח תופח

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מטגנים את פרוסות הבצל בשמן הזית עד להזהבה. מעבירים לקערה ומצננים כמה דקות. מעבירים לצלחת כ-1/5 מפרוסות הבצל ושומרים בצד.
  3. מוסיפים לקערה את הביצים, המלח, הפלפל והמוסקט ומערבבים היטב. מוסיפים את הגבינה הלבנה, הרוקפור, הבצל הירוק, הטימין והקמח ומערבבים.
  4. משמנים את התבנית ומעבירים אליה את התערובת. מסדרים עליה את טבעות הבצל ששמרנו בצד.
  5. אופים כ-25 דקות, עד שפשטידת הבצל משחימה.

 

פשטידת ברוקולי עם גרעיני דלעת (צילום: אפיק גבאי)
    פשטידת ברוקולי עם גרעיני דלעת(צילום: אפיק גבאי)

     

    פשטידת ברוקולי עם גרעיני דלעת

     

    מרכיבים

    תבנית בקוטר 26 ס"מ או בגודל 30X20 ס"מ

     

    • 800 גרם ברוקולי מוקפא שהופשר או כ-1 ק"ג ברוקולי טרי
    • 2 בצלים קצוצים
    • 1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג'
    • 100 גרם גבינת גאודה מגוררת
    • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10%
    • 2 ביצים
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
    • 2 כפות קמח תופח
    • 3 כפות פירורי לחם
    • 50 גרם גרעיני דלעת קלופים

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    2. אם משתמשים בברוקולי טרי, חותכים את הגזעים ונפטרים מהם. שמים את התפרחות בקערה, יוצקים עליהן מים רותחים וחולטים 10 דקות. מסננים.
    3. קוצצים את התפרחות בסכין ומסננים מנוזלים עודפים. מניחים בקערה.
    4. מוסיפים לקערה את הבצל הקצוץ, הגבינות, השמנת, הביצים, המלח והפלפל, ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים בעדינות, רק עד שהוא נטמע בתערובת.
    5. משמנים היטב את התבנית ומפזרים בתחתית שלה את פירורי הלחם. מעבירים לתבנית את התערובת ומפזרים עליה את גרעיני הדלעת.
    6. אופים כ-30 דקות, עד שפשטידת הברוקולי משחימה.

     

    פשטידת פטריות עם בזיליקום ופרמזן (צילום: אפיק גבאי)
      פשטידת פטריות עם בזיליקום ופרמזן(צילום: אפיק גבאי)

       

      פשטידת פטריות עם בזיליקום ופרמזן

       

      מרכיבים

      תבנית בקוטר 26 ס"מ או בגודל 30X20 ס"מ

       

      • 10 פטריות שמפיניון גדולות או 2 סלסילות של פטריות קטנות (אפשר ורצוי להחליף חלק מהן בסוגים אחרים של פטריות)
      • 3 כפות שמן זית
      • 2 בצלים קצוצים
      • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10%
      • 2 ביצים
      • 1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים
      • 1 כפית מלח
      • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
      • 200 גרם גבינה בולגרית או צפתית מגוררת
      • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
      • 2 כפות קמח תופח

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
      2. פורסים את הפטריות.
      3. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים בו את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים 5 דקות נוספות. מסננים מנוזלים, מעבירים לקערה ומצננים מעט.
      4. מוסיפים לקערה את השמנת והביצים ומערבבים. מוסיפים את הבזיליקום, המלח והפלפל, ומערבבים. מוסיפים את הגבינות והקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
      5. משמנים את התבנית ומעבירים אליה את התערובת.
      6. אופים כ-35 דקות, עד שפשטידת הפטריות משחימה.

       

       

      לממהרים או למשקיענים: 4 עוגות גבינה שיעשו לכם את החג. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכונים (צילום: אולגה טוכשר)
      לממהרים או למשקיענים: 4 עוגות גבינה שיעשו לכם את החג. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכונים (צילום: אולגה טוכשר)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד