מחשי - אורז טוניסאי
עם עשבי תיבול ועוף

סבתא של אינס ינאי הכינה את המנה רק בחגים, אמא שלה הפכה אותה לפשוטה (אבל בלי לוותר על הטעם) - ועכשיו גם אתם יכולים ליהנות מהאורז המופלא הזה

אינס שילת ינאי

|

28.05.16 | 22:15

אורז טוניסאי עם עשבי תיבול (צילום: אפיק גבאי)
אורז טוניסאי עם עשבי תיבול (צילום: אפיק גבאי)
כמו בכל בית טוניסאי, החגים אצל סבתי היו מלווים בסירי ענק ריחניים ובהרבה ירק מתובל בחריפות. לפני כל חג היא בילתה ימים רבים במטבח, מכינה את המנות הייחודיות לו. הכוכבת של פסח, המנה שבישרה את בוא האביב, היתה ה"מחשי": מעיים ממולאים בתערובת של אורז, עוף והמון עשבי תיבול רעננים, שבושלו בציר בשר.

 

אמא שלי הפכה את המנה למעודנת ונגישה יותר, והיא פשוט מבשלת את מרכיבי המילוי בסיר – כך שמתקבל אורז חגיגי. עכשיו אני יכולה להכין את המחשי גם בימים רגילים בלי לטרוח שעות, אבל האפקט עדיין זהה: כל מי שנכנס לבית הולך ישירות למטבח ולוקח כף כדי לטעום – כי אי אפשר להישאר אדישים לריח הנפלא שעולה מהסיר.

 

 

  • עוד מתכונים מעולים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"

 

מרכיבים

5-4 מנות

 

  • 6 כפות שמן קנולה
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 200 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות קטנטנות
  • צרור גדול של שמיר, קצוץ דק מאוד
  • צרור גדול של כוסברה, קצוץ דק מאוד
  • צרור גדול של פטרוזיליה, קצוץ דק מאוד
  • 2 כוסות (400 גרם) אורז, רצוי בסמטי
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 1 כף פפריקה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כפית קימל טחון
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית גדושה מלח

 

אופן ההכנה

מחממים את השמן בסיר רחב. מטגנים ביחד את הבצל, קוביות חזה העוף והירק במשך כ-5 דקות, עד שהבצל מזהיב.

מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. מוסיפים 4 כוסות (1 ליטר) מים רותחים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש למינימום, מכסים ומבשלים כ-20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר בשרי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג