עוף בתנור עם תפוחי אדמה, בטטה וירקות

ארוחה שלמה ומזינה בתבנית אחת, שמכינים בכמה דקות של עבודה ובמינימוץ מאמץ. את כל שאר המלאכה - התנור כבר יעשה

ליאורה חוברה

|

26.05.16 | 10:00

עוף בתנור עם תפוחי אדמה, בטטה וירקות (צילום: עודד חוברה)
עוף בתנור עם תפוחי אדמה, בטטה וירקות (צילום: עודד חוברה)

 

 

המרכיבים

6 מנות,  375 קלוריות למנה שהיא ארוחה מלאה

 

  • 6 רבעי עוף ללא עור, מחולקים לשניים
  • 6 תפוחי אדמה, קלופים
  • 1 בטטה, קלופה ופרוסה לעיגולים
  • 2 כוסות של ירקות חתוכים, שאתם אוהבים (לדוגמה: פרחי כרובית, קישואים, פלפלים אדומים)
  • 2 עגבניות, חתוכות לרבעים
  • 2 בצלים, קלופים וחתוכים לרבעים
  • 6 שיני שום גדולות, וקלופות 

לתערובת התבלינים:

  • 1/2 כוס מים
  • עלים מ-2 ענפי רוזמרין
  • 2 כפיות (גדושות) פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כף אבקת מרק עוף, רצוי אורגנית
  • 1 כף אבקת מרק בצל, רצוי אורגנית
  • 1 כפית כורכום
  • מלח ופלפל לפי הטעם

 

ההכנה

  1. שמים את התבלינים והמים בקערה גדולה ומערבבים היטב. משרים את חלקי העוף ברוטב לפחות שעה במקרר ואפשר גם לילה שלם.
  2. מוציאים את חלקי העוף מהקערה, שמים בתוכה את תפוחי האדמה, הבטטה, הבצל, העגבניות והשום, ומערבבים היטב.
  3. מעבירים לתבנית אפיה עמוקה את הירקות, מניחים מעל את חלקי העוף ויוצקים את הרוטב הנותר.
  4. מכסים את התבנית בנייר כסף וצולים בחום גבוה (200 מעלות) כשעה וחצי. מסירים את נייר הכסף, בודקים אם תפוחי האדמה רכים וצולים עוד כרבע שעה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
דיאטטי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג