קאן בלבן: למה כוכבות ישראליות לובשות שמלות כלה לטקסים בעולם?

רק בישראל: מי שמלבישים את נציגותינו על השטיח האדום מעבר לים הם בכלל מעצבי שמלות כלה. למה אין כאן מעצבי אופנה שמתמקדים בבגדי ערב? תשאלו את מירי רגב

איתי יעקב

|

23.05.16 | 10:56

על השטיח האדום או בדרך לחופה? מילי עשת ושירי נדב נאור בשמלות כלה בפסטיבל קאן 2016 (צילום: gettyimages)
על השטיח האדום או בדרך לחופה? מילי עשת ושירי נדב נאור בשמלות כלה בפסטיבל קאן 2016 (צילום: gettyimages)

פסטיבל קאן שננעל אמש זכה להדים תקשורתיים שחרגו מגדר הרגיל בישראל, בעקבות המראה הממלכתי והמוצלח של שרת התרבות והספורט מירי רגב על השטיח האדום, בשמלת הערב הראשונה שיצאה תחת ידיו של מעצב שמלות הכלה הצעיר דרור קונטנטו.

 

>> מוזמנים לעשות לנו לייק בפייסבוק

 

לבן ביום, ולבן גם בלילה. שירי נדב נאור בשמלה של מרדכי אברהם (צילום: gettyimages)
    לבן ביום, ולבן גם בלילה. שירי נדב נאור בשמלה של מרדכי אברהם(צילום: gettyimages)

     

    רגב והשמלה השחורה בלטו בהקרנת הבכורה של הסרט האמריקאי Loving, כשלצדה שתי שחקניות ישראליות מפורסמות קצת פחות ממנה: מילי עשת במערכת לבוש לבנה של מעצבת שמלות הכלה ליהי הוד, ושירי נדב נאור בשמלת כתפיות לבנה של מעצב שמלות הכלה מרדכי אברהם, שהלביש אותה גם יום קודם לכן בקאן, להקרנת הבכורה לסרטו החדש של ערן קולירין, "מעבר להרים ולגבעות", בשמלת קימונו לבנה מקולקציית הכלות שלו אשתקד, בעוד עשת לבשה שמלת תחרה שחורה של מעצבת שמלות הכלה ענבל דרור.

     

    A photo posted by Gal Yakir (@gyakir) on

     

    זה לא מקרי ששתי שחקניות צעירות שייצגו את ישראל בקאן פנו דווקא למעצבי שמלות כלה, ובחרו מראש לצעוד על השטיח האדום כאילו הן בדרך לחופה. המגמה הזו המשיכה לתת אותותיה גם בסוף השבוע האחרון, כשלשני אירועים שונים בפסטיבל הגיעה שורה ארוכה של דוגמניות ישראליות לבושות שמלות כלה בצבעוניות שנעה בין לבן לגוני שמנת ושמפניה. לאירוע הגאלה של amfAR הגיעו הדוגמנית אלכסה דול בשמלת גדילים לבנה של יניב פרסי, גל יקיר בשמלת כלה של המעצב הצעיר אריאל טולדנו, והדוגמנית ליבר בלילתי, בתה של מעצבת שמלות הכלה ברטה, לבושה שמלה בעיצובה של אמה, שהלבישה בשמלה מרהיבה גם את הפרזנטורית לי לוי למסיבה השנתית של שופארד. נציגה ישראלית נוספת בקאן, השחקנית יבגניה דודינה, כוכבת הסרט "שׁבוע ויום" של אסף פולונסקי, בחרה בשמלה בצבע פודרה של מעצב שמלות הערב יובל רביד, ונראתה גם היא ככלה בחתונה מאוחרת.

     

    חגיגית עד הסוף. לי לוי לובשת שמלה של ברטה למסיבה השנתית של שופארד
      חגיגית עד הסוף. לי לוי לובשת שמלה של ברטה למסיבה השנתית של שופארד

       

      הדוגמאות מהשבוע החולף מצטרפות למקרי עבר שבהם כוכבות ישראליות בחרו ב"לבן כלות" על השטיח האדום מעבר לים. הילה וידור הגיעה לקאן ב-2010 בשמלה לבנה של מעצב שמלות הכלה והערב ויוי בלאיש, טיטי איינאו הגיעה בשנה שעברה למסיבה של שופארד בקאן בשמלת כלה לבנה של דני מזרחי, והדס ירון בחרה בשמלת כלה לבנה של ליהי הוד בפסטיבל ונציה בשנת 2012, שם קטפה את פרס השחקנית הטובה ביותר.

       

      מוכנה לחתונה מאוחרת. יבגניה דודינה בשמלה של יובל רביד (צילום: בלק שיפ הפקות סרטים)
        מוכנה לחתונה מאוחרת. יבגניה דודינה בשמלה של יובל רביד(צילום: בלק שיפ הפקות סרטים)
         

         

        היחידה מבין הכוכבות הישראליות שלבשה לבן ולא נראתה כמו כלה היתה בר רפאלי אשתקד, שהופיעה בשמלה לבנה של רולאן מורה. מה יצר את ההבדל? במקרה הזה מדובר במעצב שמלות ערב בינלאומי ידוע, שמעצב גם שמלות כלה, ולא להפך. רק בארץ, איכשהו, הפכו מעצבי שמלות הכלה לחוד החנית של שמלות הערב המפוארות.

         

        שמלה של מעצב שמלות ערב בינלאומי ידוע, שמעצב גם שמלות כלה, ולא להפך. בר רפאלי לובשת רולאן מורה (צילום: gettyimages)
          שמלה של מעצב שמלות ערב בינלאומי ידוע, שמעצב גם שמלות כלה, ולא להפך. בר רפאלי לובשת רולאן מורה(צילום: gettyimages)

           

          בכלל, בשנים האחרונות זוכים מעצבי שמלות הכלה הישראלים לתהודה גדולה מעבר לים, הרבה בזכות מגע הקסם שלהם, השפה הסקסית שהכניסו לענף, ורשימה ארוכה של ידועניות שלבשו את שמלותיהם הלבנות, ולאו דווקא כשהתחתנו. יתרה מכך, בשלוש השנים האחרונות הפכו השמלות הלבנות לטרנד בולט על השטיחים האדומים, מקאן ועד הוליווד. רק בקאן הנוכחי אפשר היה לראות את בלייק לייבלי, אווה לונגוריה, קירסטן דאנסט ואווה הרציגובה חוצות את השטיח האדום בלבן, אבל בהבדל משמעותי אחד – את השמלות שלהן עיצבו מעצבי אופנה, מ-ויויאן ווסטווד ועד ויקטוריה בקהאם.

           

          גם היא אימצה את הצבע הלבן לפסטיבל קאן. טיטי איינאו בשמלה של דני מזרחי (צילום: gettyimages)
            גם היא אימצה את הצבע הלבן לפסטיבל קאן. טיטי איינאו בשמלה של דני מזרחי(צילום: gettyimages)

             

            איך הפכו מעצבי שמלות הכלה הישראלים למעצבי האופנה המובילים על השטיח האדום? האם הסיבה לכך היא מיעוט אירועים מפוארים בישראל, שמכתיב למעצבים להתפרנס מכלות ולעשות גם שמלות ערב "על הדרך", או שמא מדובר בבחירה מכוונת של הכוכבות, שמעוניינות לבלוט באירוע ככלה ביום חתונתה? לדברי אברהם, הסיבה לנוכחותו הבולטת של הלבן בקאן היא ההקשר ששחקניות ישראליות עושות עם תחושת הריזורט של המקום, שמיתרגם לשמלות קיציות בלבן שמתאימות לגוון עורן השזוף. מנגד, מעצבת שמלות הכלה ליהי הוד קובעת בנחרצות כי "אין טיפול בשמלות ערב בשוק האופנה הישראלי. השוק הישראלי הוא שוק קצה", היא מסבירה, "מצד אחד, בגדי קז'ואל של מעצבים ורשתות, מצד שני שמלות כלה יקרות. זה לא שאין שוק לשמלות ערב, פשוט אין מי שעושה את זה טוב, ואני שומעת את התלונות האלה מהרבה נשים צעירות".

             

            שמלות הכלה לא עוצרות בקאן. הדס ירון בשמלת כלה של ליהי הוד בפסטיבל ונציה בשנת 2012 (צילום: gettyimages)
              שמלות הכלה לא עוצרות בקאן. הדס ירון בשמלת כלה של ליהי הוד בפסטיבל ונציה בשנת 2012(צילום: gettyimages)

               

              ואכן, כאשר ממפים את שוק מעצבי שמלות הערב בישראל מגלים כי השמות המעטים שבולטים בתחום, ביניהם גדעון אוברזון, ירון מינקובסקי, רזיאלה ויובל רביד, מעצבים ברובם לנשים בנות 45 ומעלה; ואילו המעצבים הצעירים יותר, כמו ויקטור (ויוי) בלאיש, ענבל דרור, גדי אלימלך, אלון ליבנה ויוסף (שפנה גם לעיצוב רהיטים) - כולם מוצאים את פרנסתם העיקרית בעיצוב שמלות כלה. מה הפלא, אם כן, שספורים הם המקרים של כוכבות ישראליות שעלו על השטיח האדום בטקסים בעולם בשמלות שאינן שמלות כלה, כמו עלמה זק בשמלה הנהדרת של בלאיש בשנת 2011, או המלכה הבלתי מעורערת של השטיחים האדומים בעולם, רונית אלקבץ ז"ל, שידעה כיצד למנף את השטיח האדום לצרכיה בשלל הופעות אקסטרווגנטיות ובלתי נשכחות, עם או בלי תווית כחול-לבן.

               

              A photo posted by Keren Wolf (@kerenwolf) on

               

              "לנשים צעירות בגילאים 45-25, שנראות טוב ואוהבות אופנה, אין נישה של שמלות ערב קוליות", ממשיכה הוד. "מכיוון שדגמים של שמלות כלה יש לי מוכנים להשכרה באופן שוטף, יש לי מבחר להציע. אם מילי עשת היתה רוצה שמלת ערב בעיצוב שלי במיוחד לאירוע, המחיר היה עומד על 12 אלף שקל. הייצור של שמלת ערב יקר, וכשהמחיר מטפס ל-8 או 9 אלף שקל לשמלת ערב, בחורה צעירה לא מוכנה להוציא מכיסה את הסכום הזה".

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד