עוגת שוקולד קרה בשלושה טעמים

הגרסה הכי מרשימה לעוגת הביסקוויטים האהובה: עם שלוש שכבות של קרם שוקולד בטעמים שונים ובלי אפייה בכלל

עוגת שוקולד בשלושה טעמים  (צילום: דני לרנר)
עוגת שוקולד בשלושה טעמים (צילום: דני לרנר)

 

המרכיבים

(תבנית בקוטר 24 ס"מ או בגודל ‭30X20‬ ס"מ)

 

  • 3 גביעים (750 גרם) גבינה לבנה 9%
  • 5 כפות סוכר
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 חבילה (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 150 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות
  • 150 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
  • 1 כוסית אספרסו, או 1 כף קפה נמס מומס ‭2-ב‬ כפות מים רותחים
  • ‭3/4‬ כוס חלב
  • 300 גרם ביסקוויטים
  • אפשרות לעיטור: פירות יער, תלתלי שוקולד

 

ההכנה

 

‭.1‬ שמים בקערה את הגבינה והסוכר וטורפים היטב.

‭.2‬ מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מעבירים את הקצפת לקערת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. מנפים את הפודינג לקערה ומערבבים בעדינות למרקם אחיד.

‭.3‬ שמים כל סוג שוקולד בקערה נפרדת. מחממים כל אחת מהקערות במיקרוגל עד שאפשר לערבב את השוקולד לקרם חלק (בודקים ומערבבים כל 30 שניות).

‭.4‬ יוצקים ‭1/3‬ מקרם הגבינה לכל קערת שוקולד ומערבבים היטב למרקם אחיד.

‭.5‬ מערבבים בצלחת עמוקה את הקפה והחלב. מרסקים את הביסקוויטים לקערה נפרדת, כך שיתקבלו חתיכות בגודל ‭1-כ‬ ס"מ

‭.6‬ הרכבת העוגה: מניחים ‭1/3-כ‬ מכמות הביסקוויטים בתחתית התבנית. יוצקים עליהם ‭1/3-כ‬ מנוזל החלב-קפה. יוצקים את קרם השוקולד המריר ומיישרים. מכינים באותו אופן שכבות (ביסקוויטים, קפה, קרם שוקולד) עם קרם שוקולד החלב ולבסוף עם קרם השוקולד הלבן.

‭.7‬ אם רוצים – מעטרים את העוגה בפירות יער או שוקולד. מאחסנים במקרר 3 שעות לפחות. מגישים קר.

 

  • זמן הכנה: כשעה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד 4 ימים במקרר

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד