מפציצה בקציצה: שלושה מתכוני
קציצות ברוטב של לייזה פאנלים

היא אמא ל-4 ובלוגרית אוכל ותיקה - אז תסמכו על לייזה פאנלים שאת הקציצות האלה, מתוך ספר המתכונים החדש והשימושי שלה, כל המשפחה תאהב

מערכת Xnet

|

18.05.16 | 00:00

אליפות. קציצות עם דלעת ברוטב עגבניות (צילום: חגית ביליה)
אליפות. קציצות עם דלעת ברוטב עגבניות (צילום: חגית ביליה)

סיר אליפות יפהפה של קציצות עם דלעת ברוטב עגבניות

תקשיבו טוב-טוב, זה מתכון מנצח! אחד הטעימים, הבריאים והקלים להכנה - ילדים מתים על הקציצות האלה ומבוגרים רוצים עוד עוד ועוד…

 

רק שימו לב לשלבים!

 

מרכיבים

4 מנות

 

לרוטב
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ לקוביות
  • 1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות
  • כ-500 גרם דלעת, חתוכה לקוביות
  • 3 עגבניות בשלות
  • 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
  • 1 כף סוכר חום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 שיני שום
  • 1/2 1 כוסות מים רותחים

 

לקציצות
  • 300 גרם בשר בקר או עוף טחון
  • כ-350 גרם דלעת, מבושלת עד לריכוך ומעוכה
  • 1 בצל, קצוץ דק-דק
  • 1 שן שום
  • חופן נדיב של פטרוזיליה או כוסברה
  • 1 פרוסת לחם שהושרתה במים ונסחטה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1/2 כפית שטוחה כמון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

לציפוי
  • 1/2 כוס פירורי לחם

 

אופן ההכנה

 

הרוטב
  1. נחמם בסיר רחב ושטוח (שאפשר להכניס לתנור) את שמן הזית. נוסיף את הבצל, תפוח האדמה והדלעת ונטגן יחד 5 דקות.
  2. נשים בבלנדר את העגבניות הבשלות עם הרסק, הסוכר החום, מלח, פלפל ושום ונרסק. נוסיף לסיר עם הבצל וקוביות הדלעת.
  3. ניצוק לסיר את המים הרותחים. נטעם ונתקן תיבול. נכסה ונבשל רבע שעה על להבה קטנה.

 

הקציצות
  1. נחמם תנור ל-200 מעלות. נרפד תבנית בנייר אפייה.
  2. נערבב בקערה את חומרי הקציצות.
  3. בידיים רטובות או משומנות ניצור כדורים יפים של קציצות, נצפה בפירורי לחם ונסדר בתבנית.
  4. נאפה 20 דקות עד שהקציצות משחימות.
  5. נעביר בזהירות את הקציצות לסיר הרוטב. נכסה וננער את הסיר הסגור כך שכל הקציצות יכוסו ברוטב. נבשל על להבה נמוכה עוד 30 דקות.
  6. נחמם תנור מראש ל-220 מעלות. נסיר את מכסה הסיר ונכניס לתנור ל-15 דקות.
  7. נגיש עם אורז פרסי או בסמטי לבן.

 

קציצות מתוקות של מאמא סוליקה (צילום: חגית ביליה)
    קציצות מתוקות של מאמא סוליקה(צילום: חגית ביליה)
     

     

    קציצות מתוקות של מאמא סוליקה

    סבתא שלי, מאמא סוליקה, היתה מכינה את הקציצות עם שזיפים, צימוקים ולפעמים גם עם חבושים, ותמיד-תמיד על מצע רך ומתקתק של ריבת בצל. זה לא המון עבודה ת'כלס, אבל צריך שלושה דברים:

    1. מחבת שטוחה או סיר שטוח לריבת הבצל.
    2. תבלינים מרוקאיים אמיתיים, אחרת הטעם לא יהיה בול, אבל בול כמו בארמון של מלך מרוקו.
    3. סולת ולא פירורי לחם. אצל המרוקאים קודם טובלים בסולת ואז בביצה. הפוך גוטה, הפוך.

    נו, קשה? ממש לא. אז יאללה, הפשילו שרוולים.

     

    מרכיבים

    6-4 מנות

     

    לקציצות
    • 700 גרם תערובת בשר טחון מבקר ועוף (או כבש)
    • 1 כפית ראס אל-חנות
    • 1/4 עד 1/2 כפית קינמון
    • 1/4 כפית הל
    • 1/2 כפית פפריקה מרוקאית
    • 1/2 כפית כורכום
    • 1 כפית מלח דק
    • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
    • 1/2 כפית סודה לשתייה
    • 1 בצל, קצוץ דק-דק
    • צרור פטרוזיליה, קצוצה דק-דק
    • 1 כף גדושה קטשופ
    • 1 ביצה

     

    לטיגון ולציפוי
    • שמן לטיגון חצי עמוק
    • 1 כוס סולת
    • מלח
    • 2 ביצים, טרופות

     

    לריבת הבצל
    • 1/4 כוס שמן
    • 5 בצלים לבנים גדולים, פרוסים לטבעות
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כוס סוכר חום
    • 1/4 כוס חומץ בלסמי
    • 1 כפית פלפל שחור טחון
    • 1/2 כוס צימוקים

     

     

    אופן ההכנה

    1. נכין את הקציצות: מערבבים את כל חומרי התערובת. מכסים ושומרים במקרר.
    2. נכין ריבת בצל: נחמם מחבת עם השמן ונטגן בו את הבצלים. נוסיף מלח, ניתן להם להזיע, נוסיף את הסוכר, הבלסמי, הפלפל והצימוקים ונבשל עד קרמול כ-20 דקות.
    3. נרכיב את הסיר: נחמם בסיר שטוח שמן לטיגון חצי עמוק. ניצור מן התערובת קציצות עגולות ופחוסות, נטבול את הקציצות בסולת, נטבול גם בביצים ואז נטגן בשמן החם 3-2 דקות מכל צד, עד להזהבה קלה.
    4. נחזיר את כל הקציצות לסיר השטוח, נוסיף כוס מים (כן, כוס מים) לסיר הלוהט המבעבע שיעלו עשן ואז נוסיף גם את ריבת הבצל מהמחבת. נכסה ונבשל על להבה נמוכה כחצי שעה.

     

    שדרוגים ושינויים
    • לפני ההגשה נעטר את הקציצות באגוזי מלך קלויים, נענע ופטרוזיליה קצוצה.

     

    קציצות ברוטב עגבניות שילדים אוהבים (צילום: חגית ביליה)
      קציצות ברוטב עגבניות שילדים אוהבים(צילום: חגית ביליה)

       

      סיר של קציצות (הרקולסים)

      ברוטב עגבניות שילדים אוהבים

      ידוע שכל מי שאוכל טריו (שלוש) קציצות כוח, מהזן האדום, מקבל כוחות על! כן, כן. תקשיבו, הקציצות האלה כל כך טעימות, בריאות ולא יוצרות הרבה בלאגן - רק לכו לפי ההוראות. פעם ראשונה יהיה לכם עאלק מסובך (כי זה לא), פעם שנייה כבר לא תוכלו בלי האפייה, ואז - הסיר המהביל.

       

      מרכיבים

      6-4 מנות

       

      לקציצות
      • מעט פטרוזיליה (לא הכרחי)
      • 1 בצל קטן, קצוץ דק-דק
      • 2 פרוסות חלה או לחם לבן, מושרות במים וסחוטות
      • 1 שן שום
      • 1 ביצה
      • 1 עגבנייה בשלה, מרוסקת
      • 1 כפית שטוחה מלח
      • 2 כפות שמן זית
      • 500 גרם עוף טחון (מומלץ פרגיות - ירך עוף בלי עור ועצמות)
      • קערה עם 1 כוס פירורי לחם
      • חופן עלי בזיליקום

       

      לרוטב העגבניות
      • 1 עגבנייה בשלה
      • 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
      • 1 כף סוכר
      • 1 כפית מלח
      • 2 שיני שום
      • 2 כוסות מים
      • 1/4 כפית כמון
      • 1/4 כפית פפריקה
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס
      • 1/4 כוס שמן זית
      • 1 בצל, קצוץ

       

      אופן ההכנה
      1. נחמם תנור ל-190 מעלות. נרפד תבנית בנייר אפייה.
      2. נכין את הקציצות: נשים בבלנדר את הפטרוזיליה, הבצל, החלה, השום, הביצה, העגבנייה, המלח ושמן הזית ונקצוץ בכמה פולסים. נוסיף את בשר העוף ונערבב טוב-טוב.
      3. בידיים רטובות או משומנות ניצור מהתערובת כדורים רכים. נצפה אותם בפירורי לחם, ונסדר אותם בתבנית בשורות.
      4. נאפה 20 עד 30 דקות עד שהם יציבים וזהובים.
      5. נכין את הרוטב: נשים בבלנדר את כל החומרים למעט הבצל, ונרסק בפולסים לקבלת רוטב אחיד.
      6. נחמם בסיר מעט שמן זית ונטגן את הבצל. ניצוק את רוטב העגבניות ונוסיף כוס מים. נערבב, נטעם ונתקן תיבול.
      7. נחליק לסיר את הקציצות האפויות בעזרת נייר האפייה. נכסה ונבשל על להבה קטנה כחצי שעה. נכבה את האש ונוסיף בזיליקום טרי. נגיש עם פסטה, פירה או אורז.

       

      • מתוך "ספר המטבח של לייזה פאנלים", 88 שקל, הוצאת "מודן"

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד