קינואה עם ירקות

רוצים לשמח את בני המשפחה? הכינו להם את הקינואה של חיה דר, שמנוקדת בשלל עשבי תיבול וירקות צבעוניים

חיה אילונה דר

|

03.05.16 | 23:05

קינואה עם ירקות (צילום: חיה אילונה דר)
קינואה עם ירקות (צילום: חיה אילונה דר)
באחת מארוחות שישי רציתי לגוון, והכנתי תוספת קצת אחרת של קינואה מנוקדת בשלל ירקות צבעוניים. על אף שהארוחה כללה מנות רבות, הקינואה היתה זו שגרפה את כל המחמאות.

 

אז אם אתם רוצים לשמח את בני המשפחה שלכם, הכינו להם את הקינואה הזאת. ומאחר שהיא ממש לא מסובכת להכנה, אין סיבה לחכות עם זה לאירוע מיוחד.

 

  • עוד מתכונים קלים ומעולים של חיה אילונה דר - בבלוג "יופי במטבח"

 

מרכיבים

8-6 מנות

 

  • 2 כוסות (400 גרם) קינואה
  • 4 כוסות (1 ליטר) מים
  • 4 פלפלים אדומים
  • 2 שומרים קטנים
  • 2 קישואים
  • 2 גזרים
  • 3 גבעולי סלרי
  • 1 בצל
  • שמן לטיגון
  • 1 צרור נענע
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 צרור כוסברה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • חופן צנוברים

 

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר את הקינואה והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה.
  2. בזמן שהקינואה מתבשלת חותכים את הירקות לקוביות ומטגנים במחבת גדולה עד שהם מתרככים, אבל לא יותר מדי. מעבירים לקערה.
  3. קוצצים את עשבי התיבול ושומרים 1/2 כוס בצד.
  4. מערבבים את הקינואה עם הירקות המטוגנים, עשבי התיבול, מלח ופלפל. מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מלמעלה את 1/2 כוס עשבי התיבול ששמרנו בצד ואת והצנוברים. מגישים מיד.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (4 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג