סלט תפוחי אדמה ברוטב סלק (צילום: מירב גביש)
מרכיבים
4 מנות
- 4 תפוחי אדמה מבושלים, חתוכים לקוביות בגודל 3X3 ס"מ
- 200 גרם סלק מבושל, מגורר (בערך סלק אחד גדול)
- 3/4 כוס (180 מ"ל) יוגורט עזים או שמנת חמוצה (לגרסה פרווה אפשר להשתמש ב-1/3 כוס חלב קוקוס או 4 כפות טחינה מוכנה)
- 1 בצל שאלוט קצוץ דק, או חצי בצל סגול קצוץ דק
- 2-1 שיני שום כתושות
- 2 כפות עירית קצוצה
- 2 כפות שמיר קצוץ
- 3 בצלים ירוקים קצוצים
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כף שמן זית
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 1/2 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
- אפשרות: 1/2 כפית כמון
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט תפוחי האדמה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים בעדינות.
- עוד מתכונים מעולים של מירב גביש - בבלוג "גבישס"