שאר ירקות: 3 סלטים מיוחדים ודיאטטיים לחג הפסח

במקום להשתעמם עם המתכונים הרגילים, הדיאטנית נטע-חן ליבנה מציעה לגון את החג עם סלט קייל וקולרבי רענן או סלט ברוקולי עם הפתעות שמתפצחות פה

נטע-חן ליבנה

|

24.04.16 | 10:21

סלט ברוקולי ופיצוחים (צילום: נטע-חן ליבנה)
סלט ברוקולי ופיצוחים (צילום: נטע-חן ליבנה)

 

סלט קייל, קולורבי וגזר

 

המרכיבים (6 מנות):

  • 1/2 קילו עלי קייל, שטופים ומופרדים מהגבעול
  • 1 קולרבי, פרוס לרצועות דקות
  • 2 גזרים בינוניים, פרוסים לרצועות דקות
  • צרור פטרוזיליה, קצוץ גס

לרוטב:

  • מיץ מ-1 לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • מלח ופלפל

 

הכנה

  1. קורעים את עלי הקייל ומכניסים לקערה גדולה. מוסיפים את שאר הירקות.
  2. בקערה קטנה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
  3. יוצקים את הרוטב לקערת הירקות, מערבבים היטב ומגישים.

 

סלט קייל (צילום: נטע-חן ליבנה)
    סלט קייל(צילום: נטע-חן ליבנה)

     

    סלט ברוקולי ופיצוחים

    המרכיבים

    • 1/2 קילו ברוקולי טרי
    • 10 עגבניות שרי תמר, חתוכות לרבעים
    • 2 בצלים ירוקים, קצוצים באלכסון
    • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
    • 1/2 חופן פקאנים, קצוצים
    • 1/2 חופן פיסטוקים
    • 1/2 חופן חמוציות מיובשות
    • 1/2 כפית צ'ילי יבש
    • 1/2 כפית קינמון
    • מיץ מ-1 לימון
    • 1 כפית חומץ בלסמי
    • 2 כפות שמן זית

     

    ההכנה

    1. מפרידים את הברוקולי לפרחים, ומסירים את הגבעולים.
    2. מרתיחים מים בסיר, ומאדים את הברוקולי במניפת אידוי עד לריכוך. מסירים מהאש ומניחים לצינון.
    3. קולים במחבת את הפקאנים והפיסטוקים עד להשחמה.
    4. שמים בקערה קטנה את מיץ הלימון, שמן הזית והבלסמי ומערבבים היטב.מוסיפים את התבלינים ומערבבים טוב.
    5. הרכבת הסלט: מכניסים לקערה גדולה את הברוקולי, העגבניות, הבצל הירוק, הפטרוזיליה, הפקאנים והפיסטוקים. יוצקים את הרוטב, מערבבים היטב ומגישים.

     

     

    סלט כרוב אדום מבושל

     

    המרכיבים

    • 1 בצל סגול, פרוס דק
    • 1 ראש כרוב סגול, פרוס דק
    • חופן חמוציות
    • 2 כפות רוטב סויה
    • 1 כף סוכר חום
    • 1 כף שמן זית

     

    ההכנה

    1. מחממים בסיר גדול את השמן, מוסיפים את הבצל ומשחימים קלות. מוסיפים את הכרוב, ומבשלים כעשר דקות, תוך ערבוב קל. מוסיפים את החמוציות ומתבלים לפי הטעם.מבשלים עוד כרבע שעה על אש קטנה.

    אפשר להגיש את הסלט קר או חם. ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים בכלי אטום.

     

    • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד