מאפינס תירס לפסח

גם בפסח אפשר ליהנות ממאפינס מלוחים רכים - וגם בפסח ההכנה שלהם הכי קלה בעולם. עוד מתכון מהיר במיוחד של אפרת סיאצ'י

אפרת סיאצ'יפורסם: 20.04.16 22:40
מאפינס תירס לפסח (צילום: אפרת סיאצ'י)
מאפינס תירס לפסח (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

6 מאפינס תירס

 

  • 1 ביצה
  • 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד כף) שמנת חמוצה או יוגורט או גבינה לבנה
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) חלב
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) שמן
  • 1 כפית שטוחה סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 80 גרם (1/2 כוס) קמח תירס דק
  • 60 גרם (1/3 כוס) קמח תפוחי אדמה
  • 1 כפית מלאה אבקת אפייה

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית שקעים.
  2. שמים בקערה את כל המרכיבים, למעט שני סוגי הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים היטב.
  3. ממשיכים לערבב ומוסיפים, לפי הסדר, את קמח התירס, קמח תפוחי האדמה ואבקת האפייה. מערבבים עד שמתקבלת בלילה רכה.
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 30-25 דקות, עד להזהבה יפה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...