כנגד כל הסיכויים: עוגות פרווה
כשרות לפסח – ופשוט מדהימות

גם כשרות לפסח, גם פרווה, גם ללא אפייה, גם טבעוניות - וטעימות בטירוף. אין מי שלא יאהב את העוגות של אולגה טוכשר לחג, משוקולד-בננה עד היער השחור

אולגה טוכשר

|

20.04.16 | 16:16

עוגת היער השחור לפסח (צילום: אולגה טוכשר)
עוגת היער השחור לפסח (צילום: אולגה טוכשר)
עוגת שוקולד-בננה לפסח עם פרלינה אגוזי לוז (צילום: אולגה טוכשר)
עוגת שוקולד-בננה לפסח עם פרלינה אגוזי לוז (צילום: אולגה טוכשר)

עוגת היער השחור לפסח

שימו לב, יש להתחיל בשריית הדובדבנים והקשיו במשך מספר שעות לפני ההכנה.

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 16 ס"מ. לתבנית בקוטר 24 ס"מ הכפילו את הכמויות

 

לדובדבנים

  • 3-2 כוסות דובדבנים מגולענים (אפשר מוקפאים, אין צורך להפשיר)
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) קירש או יין אדום מתוק

 

לבסיס

  • 1/3 כוס (60 גרם) צימוקים
  • 100 גרם אגוזים מאיזה סוג שאוהבים
  • 1 כפית סירופ מייפל
  • קמצוץ מלח
  • 1 כפית אבקת קקאו

 

למוס

  • 3 כוסות (כ־400 גרם) אגוזי קשיו לא קלויים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) סירופ מייפל
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) נוזל ("חלב") קוקוס
  • 1 כוס (240 מ"ל) שמן קוקוס נוזלי
  • 50 גרם שוקולד מריר

 

לקישוט

  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 8 דובדבנים

 

אופן ההכנה

  1. משרים את הדובדבנים ביין (או בקירש) במשך שעתיים, ורצוי לילה שלם.
  2. הבסיס: אם הצימוקים קשים, משרים אותם 5 דקות במים חמים ומסננים. טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי הבסיס, למעט הקקאו, עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה ודביקה. מוסיפים את הקקאו ומעבדים עד שהוא נטמע בתערובת.
  3. מרפדים את התבנית בניילון נצמד או בנייר אפייה. מעבירים אליה את התערובת ומהדקים היטב לתחתית. מעבירים למקפיא לחצי שעה לפחות.
  4. המוס: משרים את אגוזי הקשיו במים במשך 4 שעות, ורצוי לילה שלם. מסננים היטב.
  5. מעבירים את אגוזי הקשיו למעבד המזון. מוסיפים את המייפל ונוזל הקוקוס וטוחנים 4-3 דקות, עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים את שמן הקוקוס ומעבדים למרקם אחיד. מעבירים 3/4 מכמות המוס לקערה אחרת.
  6. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בסיר אדים כפול. מוסיפים למוס שנותר בעקרת מעבד המזון ומעבדים למרקם אחיד.
  7. הרכבת העוגה: מסננים היטב את הדובדבנים ומסדרים מחצית מהם בתחתית התבנית. שומרים בצד כ־1/2 כוס מהמוס הלבן ויוצקים את השאר על הדובדבנים. מיישרים במרית. מניחים על המוס את יתרת הדובדבנים ויוצקים מעליהם את מוס השוקולד. מיישרים. יוצקים את המוס הלבן ששמרנו בצד ומיישרים. עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל־4 שעות לפחות, ועדיף ללילה שלם.
  8. קישוט השוקולד: ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בסיר אדים כפול. מורחים אותו בשכבה דקה על תבנית אפייה הפוכה. מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות, עד שהשוקולד מתקרר לחלוטין. מגרדים ממנו שבבים בעזרת שפכטל או סכין, ושומרים במקרר עד השימוש.
  9. ההגשה: מוציאים את העוגה מהמקרר 30-20 דקות לפני ההגשה. מסדרים סביב שולי העוגה את הדובדבנים ומפזרים במרכז את שבבי השוקולד.

 

עוגת שוקולד-בננה לפסח עם פרלינה אגוזי לוז (צילום: אולגה טוכשר)
    עוגת שוקולד-בננה לפסח עם פרלינה אגוזי לוז(צילום: אולגה טוכשר)

     

    עוגת שוקולד-בננה לפסח עם פרלינה אגוזי לוז

    עוגה נמסה בפה עם מילוי שהוא קטיפתי וקראנצ'י בו-זמנית. היא לא הבחירה הראשונה של שומרי משקל, אבל גם פרוסה קטנטנה ממנה תסגור את הפינה של הקרייב למתוק.

     

    מרכיבים

    תבנית בקוטר 18 ס"מ (להכנה בתבנית בקוטר 24 ס"מ הכפילו את הכמויות)

     

    לפרלינה אגוזי הלוז

    • 150 גרם (1/2 1 כוסות) אגוזי לוז
    • 80 גרם (7 כפות) סוכר
    • 60 מ"ל (1/4 כוס) מים
    • קמצוץ מלח

     

    לבסיס

    • 150 גרם (1 כוס) צימוקים
    • 150 גרם (1/2 1 כוסות) אגוזי מלך
    • 2 כפות מיץ תפוזים או מים

     

    למלית

    • 200 מ"ל (קצת יותר מ-3/4 כוס) שמנת קוקוס לבישול
    • 200 גרם שוקולד מריר
    • 2 בננות בשלות

     

    אופן ההכנה

     

    הפרלינה

    1. קולים את האגוזים במחבת יבשה על להבה בינונית, תוך ניעור מפעם לפעם, עד שהם מזהיבים מעט והופכים לפריכים יותר. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
    2. יוצקים למחבת את הסוכר והמים ומבשלים על אש בינונית, תוך טלטול מפעם לפעם, עד שמתקבל קרמל בגוון ענברי. יוצקים את הקרמל על האגוזים ומניחים לו להתקרר ולהתקשות.
    3. שוברים את האגוזים המקורמלים לגושים, מעבירים למעבד מזון וטוחנים לתערובת במרקם משחתי־קראנצ'י. שומרים בצד.

     

    הבסיס

    1. אם הצימוקים קשים, משרים אותם 5 דקות במים חמים ומסננים. טוחנים את כל מרכיבי הבסיס במעבד מזון לעיסה גושית ודביקה.
    2. מרפדים את דפנות התבנית בניילון נצמד או בנייר אפייה, ומעבירים אליה את עיסת הבסיס. מהדקים (בידיים או בעזרת כוס) לתחתית התבנית ולדפנות, כך שיווצרו שוליים בגובה 5 ס"מ. בתערובת. שומרים במקרר.

     

    המלית

    1. שמים את שמנת הקוקוס בסיר ומביאים לסף רתיחה. מוסיפים את השוקולד, ממתינים דקה־שתיים ומערבבים היטב במרית, עד שמתקבל קרם חלק. מועכים את הבננות במזלג, מוסיפים לסיר ומערבבים. מוסיפים שתי כפות גדושות מהפרלינה ומערבבים שוב, עד שמתקבל מילוי סמיך בצבע חום עשיר.
    2. יוצקים את המלית על הבסיס הקר וטופחים עם התבנית בעדינות על משטח העבודה כמה פעמים, כדי להוציא בועות אוויר וליישר את פני העוגה. עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל־4 שעות לפחות (או לשעה במקפיא).
    3. לפני ההגשה מקשטים את העוגה בפרלינה ועלי נענע.

     

    עוגת קוקוס ואוכמניות לפסח (צילום: אולגה טוכשר)
      עוגת קוקוס ואוכמניות לפסח(צילום: אולגה טוכשר)
       

       

      עוגת קוקוס ואוכמניות לפסח

      שימו לב, יש לשרות את אגוזי הקשיו כמה שעות לפני ההכנה.

       

      מרכיבים

      תבנית בקוטר 20-18 ס"מ

       

      לבסיס

      • 2/3 כוס (120 גרם) צימוקים בהירים
      • 1 כוס (135 גרם) שקדים לא קלויים
      • 1/2 כוס (60 גרם) אגוזים
      • 1/4 כוס (25 גרם) שבבי קוקוס
      • 1 כפית תמצית וניל
      • קמצוץ מלח

       

      למוס

      • כ־3 כוסות (400 גרם) אגוזי קשיו
      • 3/4 כוס (180 מ"ל) מיץ לימון
      • 1/2 כוס (120 מ"ל) סירופ מייפל
      • 1/2 כוס (120 מ"ל) נוזל ("חלב") קוקוס
      • קמצוץ מלח
      • 1 כוס (240 מ"ל) שמן קוקוס נוזלי
      • 1 כוס אוכמניות קפואות

       

      אפשרות: קצפת קוקוס

      • 1 פחית קרם קוקוס (לפחות 20% שומן), קר
      • 4 כפות אבקת סוכר
      • 1 כפית תמצית וניל

       

      אפשרות לקישוט

      • חופן אוכמניות קפואות
      • חופן פיסטוקים קצוצים

       

      אופן ההכנה

       

      התחתית

      1. אם הצימוקים קשים, משרים אותם 5 דקות במים חמים ומסננים. שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הבסיס וטוחנים לתערובת פירורית דקה ודביקה.
      2. מרפדים את התבנית בניילון נצמד או בנייר אפייה. מעבירים אליה את התערובת ומהדקים היטב לתחתית. מעבירים למקרר.

       

      המוס

      1. משרים את אגוזי הקשיו במים במשך 4 שעות – ורצוי לילה שלם. מסננים היטב.
      2. מעבירים את הקשיו למעבד המזון. מוסיפים את מיץ הלימון, המייפל, נוזל הקוקוס והמלח. טוחנים 4-3 דקות, עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים 2/3 כוס משמן הקוקוס ומעבדים כמה שניות. מעבירים את המוס לקערה אחרת.
      3. טוחנים במעבד המזון את האוכמניות למחית חלקה למדי. מוסיפים את יתרת שמן הקוקוס וכמחצית מכמות המוס ומעבדים עד שמתקבל מוס חלק בצבע סגול.

       

      הרכבת העוגה

      1. יוצקים על הבסיס את המוס הלבן ומיישרים במרית. יוצקים עליו, במרווחים, 7-6 כפיות ממוס האוכמניות, ומטביעים אותן מעט. מערבבים את שני סוגי המוס בעזרת קיסם, ליצירת מראה שיש. יוצקים מעל את יתרת מוס האוכמניות ומיישרים במרית. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל־8 שעות לפחות (את העוגה שומרים במקרר ומביאים לטמפרטורת החדר לפני ההגשה).
      2. אם רוצים, לקראת ההגשה מכינים קצפת קוקוס: מקררים את קרם הקוקוס במשך 10 שעות לפחות. מוציאים את הפחית בזהירות, בלי לנער, פותחים ויוצקים לקערה רק את החלק המוצק שהצטבר למעלה, ללא הנוזל. מוסיפים לקערה את אבקת הסוכר ותמצית הווניל ומקציפים כ־5 דקות, לקצפת סמיכה. מורחים על העוגה שכבה נדיבה של קצפת ומקשטים באוכמניות ובפיסטוק קצוץ.

       

      עוגת שוקולד לפסח (צילום: אולגה טוכשר)
        עוגת שוקולד לפסח(צילום: אולגה טוכשר)

         

        עוגת שוקולד לפסח

        שימו לב, יש לשרות את אגוזי הקשיו כמה שעות לפני ההכנה.

         

        מרכיבים

        תבנית בקוטר 20-18 ס"מ

         

        לבסיס

        • 1/2 1 כוסות (200 גרם) שקדים לא קלויים
        • 1/4 כוס (35 גרם) אבקת קקאו איכותית
        • 3 כפות סירופ מייפל
        • 1 כפית תמצית וניל
        • 1/8 כפית מלח

         

        למוס השוקולד

        • כ־2 כוסות (250 גרם) אגוזי קשיו
        • 1/2 כוס (120 מ"ל) סירופ מייפל
        • 1/2 כוס (120 מ"ל) נוזל ("חלב") קוקוס
        • 1/2 כפית מלח
        • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קוקוס נוזלי
        • 1/2 כוס (120 מ"ל) חמאת בוטנים חלקה
        • 1/2 כוס (120 מ"ל) אבקת קקאו איכותית

         

        לציפוי השוקולד

        • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קוקוס נוזלי (או כל שמן אחר למעט שמן זית)
        • 1/4 כוס (60 מ"ל) סירופ מייפל
        • קמצוץ מלח
        • 1/4 כוס (60 מ"ל) אבקת קקאו איכותית
        • 1 כפית תמצית וניל

         

        אופן ההכנה

         

        הבסיס

        1. טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי הבסיס עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה ודביקה.
        2. מרפדים את התבנית בניילון נצמד או בנייר אפייה. מעבירים אליה את התערובת ומהדקים היטב לתחתית. מעבירים למקרר.

         

        המוס

        1. משרים את אגוזי הקשיו במים במשך 4 שעות – ורצוי לילה שלם. מסננים היטב.
        2. מעבירים את הקשיו למעבד המזון. מוסיפים את סירופ המייפל, נוזל הקוקוס והמלח, וטוחנים 4-3 דקות עד שמתקבלת תערובת לבנה וחלקה. מוסיפים את שאר מרכיבי המוס וטוחנים דקה נוספת, עד שמתקבל מוס חלק וסמיך.
        3. יוצקים את המוס על הבסיס ומיישרים במרית. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל־4 שעות, או למקרר ללילה שלם (את העוגה שומרים במקרר ומביאים לטמפרטורת החדר לפני ההגשה).

         

        ההגשה

        1. לפני ההגשה מכינים את ציפוי השוקולד: שמים בסיר קטן את שמן הקוקוס, סירופ המייפל וקמצוץ המלח. ממיסים על אש נמוכה. מוסיפים את הקקאו והווניל ומערבבים לקרם חלק. מסירים מהכיריים.
        2. מחלצים את העוגה מהתבנית ויוצקים עליה את הציפוי. מגישים בטמפרטורת החדר.

         

        טארט שוקולד-קוקוס לפסח (צילום: אולגה טוכשר)
          טארט שוקולד-קוקוס לפסח(צילום: אולגה טוכשר)
           

           

          טארט שוקולד-קוקוס לפסח

           

          מרכיבים

          תבנית אינגליש קייק

           

          לקרם השוקולד

          • 2/3 כוס (160 מ"ל) שמנת קוקוס לבישול (להשיג ברוב רשתות השיווק)
          • 150 גרם שוקולד מריר

           

          לבסיס

          • 1/2 1 כוסות (200 גרם) תערובת אגוזי מלך, שקדים ואגוזי פקאן
          • 1/2 אריזה (250 גרם) תמרים בוואקום, בטמפרטורת החדר
          • 2 כפות שמן קוקוס נוזלי
          • 2 כפות סירופ מייפל

           

          לשכבת הקוקוס

          • 1 כוס (240 מ"ל) חלב קוקוס
          • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קוקוס נוזלי
          • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
          • 3 כוסות (300 גרם) שבבי קוקוס

           

          לקישוט

          • שבבי קוקוס
          • עלי נענע

           

          אופן ההכנה

           

          קרם השוקולד

          1. מחממים את חלב הקוקוס בסיר קטן על אש נמוכה עד שהוא מגיע לסף רתיחה. מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד. מחכים כדקה ומערבבים עד שמתקבל קרם חלק ואחיד.
          2. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה לפחות.

           

          הבסיס

          1. מרסקים את האגוזים במעבד מזון עד שמתקבלים פירורים קטנטנים. מוסיפים את התמרים ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים את שמן הקוקוס והמייפל ומעבדים לעיסה אחידה ודביקה.
          2. מרפדים את בסיס התבנית ודפנותיה בניילון נצמד. מעבירים את עיסת התמרים והאגוזים לתבנית, מהדקים לבסיס היטב בעזרת האצבעות או תחתית כוס ומיישרים. מעבירים את התבנית למקפיא לחצי שעה לפחות.

           

          שכבת הקוקוס

          1. שמים בסיר קטן את חלב הקוקוס, שמן הקוקוס והסוכר. מחממים על להבה נמוכה, תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס. מכבים את האש, מוסיפים לסיר את שבבי הקוקוס ומערבבים בכף עד שהקוקוס נטמע בתערובת.
          2. יוצקים את תערובת הקוקוס לתבנית, מהדקים היטב בעזרת האצבעות ומיישרים. מכסים את התבנית בניילון נצמד, מחזירים למקפיא לשעתיים ולאחר מכן מעבירים למקרר.

           

          ההגשה

          1. מקציפים את קרם השוקולד במשך כמה דקות. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר חלק.
          2. משחררים את העוגה מהתבנית ומסירים את הניילון הנצמד. במידת הצורך מיישרים את הקצוות בסכין. מזלפים על הטארט את הקרם המוקצף ומקשטים בשבבי קוקוס ובעלי נענע.

           

           

          ויש גם רעיונות למתנות מתוקות שאפשר לתת למארחים (או לעצמכם) - מעוגיות לפסח ועד עוגת שוקולד בחושה. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכונים (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דהאן)
          ויש גם רעיונות למתנות מתוקות שאפשר לתת למארחים (או לעצמכם) - מעוגיות לפסח ועד עוגת שוקולד בחושה. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכונים (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דהאן)

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד