טורט שקדים עם קצפת, תותים ופסיפלורה

שילוב מושלם לחג הפסח: בסיס רך ועשיר של טורט שקדים, קצפת חגיגית ופירות טריים

טורט שקדים עם קצפת, תותים ופסיפלורה (צילום: דני לרנר, סגנון: נעמה רן)
טורט שקדים עם קצפת, תותים ופסיפלורה (צילום: דני לרנר, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים

(2 תבניות עגולות בקוטר 24 ס"מ)

 

  • 300 גרם שקדים טחונים (אבקת שקדים)
  • 1/8 כפית מלח
  • 2 כפות קמח תפוחי אדמה
  • 6 ביצים, מופרדות
  • 2 כוסות + 1 כף (250 גרם) אבקת סוכר
  • 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
  • 1 כף מיץ תפוזים
  • 1 כף מיץ לימון
  • קליפה מגוררת מ־1/2 תפוז
  • קליפה מגוררת מ־1/2 לימון
  • 2 כפות שמן קנולה

למלית ולציפוי

  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 סלסילת תותים, נקיים, פרוסים או חתוכים לרבעים
  • תוכן מ־1 פסיפלורה

  

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים את התבניות בנייר אפייה.

2. מערבבים בקערה את השקדים הטחונים, המלח וקמח תפוחי האדמה.

3. שמים בקערה נפרדת את החלמונים, מחצית מכמות אבקת הסוכר, סוכר הווניל, מיץ התפוזים, מיץ הלימון, הקליפות המגוררות והשמן וטורפים היטב לעיסה אחידה ואוורירית.

4. מקציפים את החלבונים לקצף רך. מוסיפים את יתרת אבקת הסוכר (125 גרם) בהדרגה, תוך כדי הקצפה, עד שמתקבל קצף מבריק ויציב. מוסיפים כשליש מהקצף לבלילת החלמונים וטורפים היטב לעיסה אחידה. מוסיפים את יתרת הקצף ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

5. מוסיפים את תערובת השקדים לעיסה, מערבבים למרקם אחיד ויוצקים לתבניות. אופים כ־30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. אם העוגה משחימה, אך עדיין לא אפויה מבפנים - מנמיכים את חום התנור ל־120 מעלות ואופים עוד מעט. מצננים.

6. הציפוי והמלית: מחלצים את העוגות מהתבניות. מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מורחים או מזלפים אותה על שתי העוגות. מניחים על אחת מהן מהתותים ומניחים את השנייה עליה. מסדרים תותים גם על העוגה השנייה, יוצקים את תוכן הפסיפלורה ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: עד 3 ימים, בכלי אטום במקרר. את הבסיס, ללא הציפוי והמלית, אפשר לשמור עד חודש במקפיא.

 

  • כלים: "מלח הארץ", אוסישקין 28, רמת השרון

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג