אוכל

    המרקה תשליכוהם: קניידלך
    ואטריות למרק העוף של פסח

    אפרת מוסקוביץ נהנית מכל העולמות, ומוסיפה בפסח למרק גם את הקניידלך האדירים של אמה וגם את האטריות המעולות של חמותה. אתם מוזמנים לעשות כמוה

    אפרת מוסקוביץ

    |

    11.04.16 | 22:20

    צפים מעדנות במרק. קניידלך ואטריות של פסח (צילום: אפרת מוסקוביץ)
    צפים מעדנות במרק. קניידלך ואטריות של פסח (צילום: אפרת מוסקוביץ)

    זה קרה לפני אי אלו שנים. הייתי כלה טרייה וירוקה, לא חשוב מאיזו עדה, ועתידה הייתי להסב לשולחן הסדר עם המשפחה של בעלי הרענן, בפעם הראשונה כזוג נשוי. חמותי המודאגת שמעה שבבית הורי אוכלים עם המרק קניידלך ומיד חשה להכין לי את הכופתאות העגלגלות, כדי שלא אחלה מגעגועים.

     

    המרק הוגש לשולחן, וכל סועד קיבל צלחת עמוקה עם מרק צח ועליו צפות מעדנות טבעות שומן זהובות - ובתוך המרק תלולית עצומה של אטריות של פסח, הלא הן חביתיות אווריריות הנחתכות לפסים דקים ביותר סמוך להגשה ובהגיע תורו של כל סועד וסועד לקבל את צלחתו הוא מרמז בעיניו "אפשר עוד?" ומכווץ את גבותיו בתחינה: "שימי לי הרבה" והבאים בתור מביטים מודאגים שמא לא יספיקו האטריות ובהגיע תורם הם יישארו עם כמות קטנה יחסית מהמאכל הנדיר.

     

    אבל אין מה לדאוג, הרי אפי, הלא היא אני, אוהבת קניידלך, ולכן חילקו את האטריות בנדיבות ואני - קיבלתי קניידלך.

     

    "את לא אוכלת את הקניידלך שחמותך עשתה במיוחד בשבילך?" שאלה בקול רם דודה בעלת כושר אבחנה. "פשוט מלאה מהדג", הפטרתי בקול חלש. אני לא התכוונתי לקניידלך כאלה - התכוונתי לקניידלך כמו של אמא: רכים, אווריריים, בהירים, שמנמנים, עזי טעם, שנחתכים בקלות בכף הכסופה וסופגים את טעם המרק אל מרקמם האוסף והמקבל.

     

    מה עושים? הקניידלך של אמא שלי אדירים והאטריות של חמותי מעולות.

     

    לכן מאז, בכל מדינה ומדינה ובכל עיר ועיר עומדים כעבדים ליד הסירים הרותחים ומכינים גם כמות משולשת של קניידלך וגם כמות מרובעת של אטריות לפסח ולשנה הבאה אולי נהיה בני חורין.

     

    • עוד מתכונים מעולים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג שלה, "איך להרשים את חמותך"

     

    כדאי להכין כמות משולשת. הקניידלך והאטריות (צילום: אפרת מוסקוביץ)
      כדאי להכין כמות משולשת. הקניידלך והאטריות(צילום: אפרת מוסקוביץ)

       

      קניידלך מעולים של אמא שלי

       

      מרכיבים

      כ-20 כופתאות

       

      • 1/2 כוס (100 גרם) שמן
      • 4 ביצים
      • 1/2 כוס (60 גרם) קמח מצה
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס
      • 1 כפית אבקת מרק עוף

       

      אופן ההכנה
      1. מרתיחים בסיר גדול מים עם כף מלח.
      2. מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה, ובעזרת בידיים רטובות יוצרים מהם כדורים בגודל עגבניות שרי.
      3. מבשלים את הקניידלך במים הרותחים כ-10 דקות, עד שהם מכפילים את גודלם וצפים.
      4. מוציאים לקערה בעזרת כף מחוררת.

       

       

      אטריות פסח מדהימות של חמותי

       

      מרכיבים

      כ-8 מנות

       

      • 6 ביצים
      • 6 כפות (60 גרם) קמח תפוחי אדמה
      • 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) מים
      • מעט שמן

       

      אופן ההכנה
      1. שמים בקערה את הביצים, הקמח והמים, ומערבבים היטב עם מטרפה. מקפידים שלא יהיו בבלילה גושים.
      2. מחממים כפית שמן במחבת עם ציפוי נגד הידבקות, ומנגבים את השמן בעדינות עם מגבת נייר מקופלת.
      3. יוצקים למחבת מצקת מהבלילה ומטגנים דקה-שתיים, עד שהחביתית מתייצבת ושוליה מתרוממים.
      4. הופכים את החביתית ומטגנים עוד דקה וחצי. מעבירים לצלחת ומכינים באותו אופן חביתיות נוספות. שומרים מכוסה בניילון נצמד.
      5. ההגשה: עורמים 3-2 חביתיות זו על זו ומגלגלים לגלילה. חותכים לפרוסות דקות בעזרת סכין חדה, ומוסיפים את הרצועות שהתקבלו למרק.

       

       
      הצג:
      כל התגובות לכתבה "המרקה תשליכוהם: קניידלך ואטריות למרק העוף של פסח"
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד