מועדון הבוטוקס: כך הפכו ההזרקות לשגרת הטיפוח של היפות והנכונות

אם עד לאחרונה היה זה טיפול חשאי, היום הבוטוקס הוא הבון טון של בנות ה-40, שלא מתביישות להודות שאת המראה השמור ונטול הקמטים הן חבות למזרקים

הילה יחימוביץ'

|

13.04.16 | 10:28

יכול להיות שכל הנשים היפות משתתפות בחגיגת הבוטוקס? (צילום: אלכס ליפקין, עדו לביא, אלון שפרנסקי, אוהד רומנו, דביר כחלון, דודי חסון)
יכול להיות שכל הנשים היפות משתתפות בחגיגת הבוטוקס? (צילום: אלכס ליפקין, עדו לביא, אלון שפרנסקי, אוהד רומנו, דביר כחלון, דודי חסון)

זה קרה לאט לאט, מבלי ששמנו לב, והנה כבר השתרש בלב המיינסטרים הנשי. אם טרם הגעתן לעידן הארבע-אפס, יש לנו חדשות עבורכן: ברגע שתצעדו פנימה אל מועדון גיל ה-40, תגלו גם אתן שנשים רבות סביבכן ובגילכן – אותן יפות ונכונות של עולם האופנה והזוהר בארץ, הן צרכניות בוטוקס קבועות. יותר מזה: זה בדיוק הגיל בו הזרקות פנים מפסיקות להיות עניין להתבייש בו, כך שהשותפות בחגיגה מוכנות להתוודות על כך בפני הסובבים אותן, ומסירות את מעטה הסודיות שהסתתרו תחתיו במהלך השנים.

 

>> מוזמנים לעשות לנו לייק בפייסבוק

 

הבוטוקס הוא כבר מזמן לא נחלתן של בנות ה-50 וצפונה. כיום ניתן לראות נשים רבות, גם מתחת לגיל ארבעים, הפוקדות את הקליניקות כדרך קבע, כחלק משגרת טיפוח בסיסית. הן עדות לשינויים המתקיימים בסוף העשור השלישי ובמהלך העשור הרביעי, ומתכוננות בהתאם.

 

"ניתן לחלק את השינויים המתרחשים עם הגיל לתהליכים של צניחת העור, ולשינויים ברקמות עצמן", מסביר ד"ר נמרוד פרבר, מומחה בכירוגיה פלסטית, חבר האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטי ואסתטית, ורופא בכיר במחלקת לכירורגיה פלסטית בתל השומר ובמרפאת וינקלר קליניק. "ישנה צניחה של עור הפנים מתוקף כוח המשיכה. זה ניכר באזור המצח, הלחיים, הגבות, מתחילים להבחין ב'קווי המריונטה' – אותם קפלים שיורדים מהאף לכיוון הפה. גם העצמות משתנות – כמו עצמות הלסת ואזור ארובות העיניים - וגם הרקמות עצמן משתנות מבחינת האיכות - יש בהן פחות אלסטין, קולגן וחומצה היאלורונית. החשיפה לגורמים כמו עישון, תזונה ושמש נותנים אותותיהם, העור פחות גמיש, קמטוטים וגידולים יכולים להופיע. במילים אחרות, גם אם נרגיש ונחשוב שאנחנו עדיין צעירים כמו בני עשרים, עור הפנים שלנו יגיד אחרת".

 

ד"ר נמרוד פרבר. "בגיל 40 אין את התחושה העצמית שמישהו לא בסדר בגלל שהוא מתעסק בנראות שלו" (צילום: שי נייבורג)
    ד"ר נמרוד פרבר. "בגיל 40 אין את התחושה העצמית שמישהו לא בסדר בגלל שהוא מתעסק בנראות שלו"(צילום: שי נייבורג)

    ד"ר נמרוד פרבר: "בסביבות גיל ארבעים זה נחשב בון טון, קביל מבחינה חברתית. הן כאילו 'יוצאות מהארון', מתחילות לדבר על זה עם החברות, לספר שגם הן עושות"

     

    לדברי ד"ר פרבר, ישנם שני סוגים של טיפולי רפואה קוסמטית: "יש מי שמחפשת טיפול אנטי אייג'ינג, כדי לשמר מצב קיים או למנוע המשך תהליך צניחה, על ידי הרמה או מילוי נפח בפנים ובצוואר. מהצד השני, יש מי שרוצה לשנות משהו שיתאים יותר לתפיסה העצמית שלה, כמו מילוי שפתיים, או כל שינוי של המבנה האנטומי".

     

    החומרים העיקריים הנמצאים בשימוש הרפואה הקוסמטית הם הבוטוקס וחומרי המילוי. "הבוטוקס הוא נוירוטוקסין, החוסם את הגירוי העצבי שמפעיל את השריר. זהו חומר טבעי, ובהיבט הרפואי משמש לטיפולים אחרים נגד ריור, מיגרנות ועוד. פעילותו הפיזיולוגית אורכת בין שלושה לארבעה חודשים. מילוי נעשה באמצעות חומרים שמעניקים נפח לרקמה ויוצרים אפקט של הרמה. החומר הנפוץ ביותר הוא חומצה היאלורונית, מרכיב טבעי שנמצא בעור וברקמות נוספות, וישנם חומרים נוספים, כמו למשל שומן עצמי. מילוי נעשה פעם בשנה".

     

    נשים רבות מרגישות בשלהי שנות השלושים לחייהן שהן הגיעו לגיל שאפשר להתחיל, בהסתר כמובן. אבל עם שינוי הקידומת, ניכר כי משהו משתחרר, והן מפסיקות להתבייש בכך. "בסביבות גיל ארבעים זה נחשב בון טון, קביל מבחינה חברתית", אומר ד"ר פרבר. "הן כאילו 'יוצאות מהארון', מתחילות לדבר על זה עם החברות, לספר שגם הן עושות".

     

    למה דווקא בגיל הזה, לדעתך?

    "בגיל 40 אין את התחושה העצמית שמישהו לא בסדר בגלל שהוא מתעסק בנראות שלו. זה כבר הפך לנושא שכיח בשיחות בין חברות, הן מחליפות רשמים ומביעות דעה בנוגע למראה אחת של השנייה, מייעצות זו לזו".

     

    עוד נקודה מעניינת שמעלה ד"ר פרבר היא שנשים בשנות העשרים והשלושים יכולות להוציא מאות שקלים על קרמים למיניהם, אבל לא יעזו להזריק בוטוקס. אך מה יקרה כאשר ייצא לשוק קרם המכיל בוטוקס? "חברת אלרגן עובדת על קרם שמכיל בוטוקס, כלומר החומר הפעיל יחדור את העור שלא באמצעות הזרקה. מישהי בת 25 כנראה תשתמש בקרם הזה וגם תדבר על זה בלי בעיה. כי קרם ככל הנראה נחשב לגיטימי וזריקה לא. ייתכן שזה קשור לגיל, לפז"ם. אישה יותר מבוגרת יכולה להגיע לעשות זריקות אצל רופא".

    קרן, 41: "יש טאבו בכל הנושא הזה של בוטוקס, ואני חושבת שיש בזה משהו לא פייר. למה שגם השאר לא יידעו שנשים אחרות מתוחות וללא קמטים לא בזכות הטבע? אני לא מפרסמת את זה בראש חוצות, אבל כן מספרת בין החברות"

     

    "יש טאבו בכל הנושא הזה של בוטוקס", אומרת קרן (41), אחת המטופלות של ד"ר פרבר. "ואני חושבת שיש בזה משהו לא פייר. למה שגם השאר לא יידעו שנשים אחרות מתוחות וללא קמטים לא בזכות הטבע? אני לא מפרסמת את זה בראש חוצות, אבל כן מספרת בין החברות".

     

    מתי היתה הפעם הראשונה שלך?

    "בגיל 39. למען האמת הייתי צריכה להתחיל לפני, אבל רק אז הרגשתי שיש לי טיפה קמטוטים. בהתחלה הלכתי לרופא אחר ועשיתי בוטוקס בעפעפיים ובמצח, אבל רציתי לעשות יותר מזה, רציתי לעשות גם בניית עצמות לחיים, חיפשתי מישהו שאוכל לסמוך עליו. צריך מישהו עם יד טובה ואחראית, כמו יד אמן".

     

    את לא מרגישה שזה סוג של התמכרות?

    "מבחינתי בוטוקס זה כמו להיות מכורה לספורט. כיף לי לטפח את עצמי, ובזכות זה לא אצטרך לעבור ניתוח למתיחת פנים בגיל חמישים. אני גם לא מרגישה שאני מתמכרת למשהו רע, הרי מקסימום אם מפסיקים את הטיפולים זה חוזר למצב ההתחלתי שאיתו הגעת. היום יש לנו את המזל שלא היה לאמהות שלנו לטפח את עצמנו בצורה כזו. אני גם מאמינה שצריך לשלב את הטיפולים עם ספורט ואורך חיים נכון".

     

    קרן הפנתה לא מעט חברות שלה לטיפולים. "יש כאלו שמגיעות אחרי גיל 40, ואז זה הופך כבר למשהו אחר, לפעמים זה לא עוזר והן כבר צריכות משהו יותר דרסטי. אין מה לעשות, הגיל עושה את שלו".

     

    משמאל: ציפי ורימה רומנו. "אני לא מאמינה שזה מתאים רק לגיל מבוגר, וגם לא רק לנשים. יש גם גברים שדואגים לנראות האסתטית שלהם"
      משמאל: ציפי ורימה רומנו. "אני לא מאמינה שזה מתאים רק לגיל מבוגר, וגם לא רק לנשים. יש גם גברים שדואגים לנראות האסתטית שלהם"

       

      עבור אנשי תעשיית האופנה והיופי הטיפולים הללו הפכו לעניין שבשגרה. אשת יחסי הציבור וכוכבת "מחוברים" ציפי רומנו (37) ממש לא מתביישת לגלות שהיא מחסידות הבוטוקס. "נשים שמוצאות לנכון לטפח את עצמן, בין אם דרך שיער, איפור, ספורט, בוטוקס או ניתוחים פלסטיים – זה בהחלט מבורך, כל עוד זה במינון הנכון. זה לא דבר גס או שלילי. גם אני עושה לפעמים בוטוקס. אני לא מתביישת ולא חושבת שיש במה להתבייש". רומנו החלה להזריק בוטוקס כבר בגיל 30. "אני לא מאמינה שזה מתאים רק לגיל מבוגר, וגם לא רק לנשים. יש גם גברים שדואגים לנראות האסתטית שלהם".

      ציפי רומנו: "נשים שמוצאות לנכון לטפח את עצמן, בין אם דרך שיער, איפור, ספורט, בוטוקס או ניתוחים פלסטיים – זה בהחלט מבורך, כל עוד זה במינון הנכון. זה לא דבר גס או שלילי. גם אני עושה לפעמים בוטוקס. אני לא מתביישת ולא חושבת שיש במה להתבייש"

       

      רומנו אחראית על יחסי הציבור של ד"ר אריק זרצקי, ואת טיפולי הבוטוקס היא עושה אצלו – כמו גם ניתוח להקטנת חזה שעשתה לאחרונה. "הוא יודע לקרוא את האישה, הוא לא דוחף ללקוחה מה שהיא לא צריכה ומה שחשבון הבנק שלו צריך. הוא צדיק בסדום, באחריות". כחלק ממערך יחסי הציבור יצרה רומנו בתקופה האחרונה קמפיין שיווקי – כ-200 ערכות נשלחו לנשים מובילות ומוכרות בתעשייה, בתוך שקית שחורה ואפופת מעטה סודיות, ובתוכה הזמנה לטיפול בוטוקס בהנחה, בצירוף מזרק. רומנו מספרת שלא כולן נענו להזמנה, "אבל זה יצר עניין".

       

      מהצד של מקבלי ההזמנות, המהלך הייחודי הרים לא מעט גבות בתעשייה. "יש בזה משהו נורא אישי", אומרת אשת יחסי הציבור שחף סגל, 45, אחת מאותן נשים שקיבלו את הערכה עם המזרק, ואחת מהנשים שהולכת באופן קבוע לטיפולי בוטוקס. "אין לי בעיה לדבר על זה עם הסביבה הקרובה, ואין לי בעיה להתראיין בנוגע לזה, אבל כששולחים מזרק זה בעיניי קצת 'לדחוף' את זה בפנים. מאיפה לי לדעת מי עושה או לא עושה בוטוקס וטיפולים?"

       

      לטיפולים שהיא עצמה עוברת סגל קוראת "קיצור דרך". "בעולם מושלם אני שותה שני ליטר מים ביום, אוכלת ירקות וסיבים תזונתיים, עושה התעמלות לשרירי הפנים ומורחת סרומים. אבל אנחנו לא באמת חיים בעולם מושלם, ולכן טיפולי הבוטוקס הם תיקונים קטנים עבורי שעוזרים להכל להישאר במקום", היא מסבירה, "סוג של עזרה קלה לשמר את היופי".

       

      שחף סגל. "אני לא במרוץ אחר הנעורים. אני חושבת שבצעירותי נראיתי פחות טוב, אני מאוד מרוצה מאיך שאני נראית כרגע והטיפולים הם לגמרי שימור של המצב הנוכחי" (צילום: זהר שטרית)
        שחף סגל. "אני לא במרוץ אחר הנעורים. אני חושבת שבצעירותי נראיתי פחות טוב, אני מאוד מרוצה מאיך שאני נראית כרגע והטיפולים הם לגמרי שימור של המצב הנוכחי"(צילום: זהר שטרית)

         

        מתי היתה הפעם הראשונה שלך?

        "אני חושבת שזה קרה בין הילד הראשון לשני, בגיל 39. חבר סיפר לי שהוא הולך לטיפול והציע לי שישלם גם על טיפול עבורי. מדובר במתנה של משהו כמו 1,500 ש"ח. הוא אמר לי: 'תנסי פעם אחת, תרגישי כמו אישה מוחזקת'. ואחרי אותה הפעם מיד ראיתי תוצאות".

         

        זו דרך להשיב את הנעורים האבודים בעידן שבו העולם שייך לצעירים?

        "לחלוטין לא. אני לא במרוץ אחר הנעורים. אני חושבת שבצעירותי נראיתי פחות טוב, אני מאוד מרוצה מאיך שאני נראית כרגע והטיפולים הם לגמרי שימור של המצב הנוכחי".

        שחף סגל: "בעולם האופנה בו אני עובדת, שלטי האזהרה ניצבים בכל מקום - נשים שהיו פעם מאוד יפות ומנסות לשמר את היופי, להיאחז בקרנות המזבח – וזה לגמרי יצא מפרופורציות. בדיוק מהסיבה הזו אני מקפידה שיישארו לי קמטים, ולא מוחקת אותם לחלוטין"

         

        סגל מגלה כי היא מגיעה לתחזוק הבוטוקס פעם בשמונה חודשים, ומדי שנה וחצי היא עושה מילוי רסטילן באזור ה'סוגריים' – מהאף לכיוון השפתיים.

         

        את לא מפחדת ללכת צעד אחד רחוק מדי?

        "בעולם האופנה בו אני עובדת, שלטי האזהרה ניצבים בכל מקום - נשים שהיו פעם מאוד יפות ומנסות לשמר את היופי, להיאחז בקרנות המזבח – וזה לגמרי יצא מפרופורציות. בדיוק מהסיבה הזו אני מקפידה שיישארו לי קמטים, ולא מוחקת אותם לחלוטין. חשוב לי שזה ייראה טבעי, ועובדה שעדיין לא שאלו אותי אם עשיתי טיפול".

         

        כדי להימנע ממראה מוגזם וגרוטסקי, כפי שמתארת סגל, יש להקפיד על שני כללי ברזל: ללכת לרופא מוסמך עם המלצות, ולבדוק באילו חומרים הוא משתמש ובאילו מינונים. "הדרישה לטיפולי יופי בתחום הזעיר-פולשני תופסים נפח יותר ויותר, וכתוצאה מכך צצים לא מעט בעלי מקצוע המגדירים עצמם 'מומחים' אך לא עברו הסמכה בנושא", מגלה ד"ר פרבר. "לכן אסור להתפשר, ויש ללכת רק לרופא מומחה ברפואת עור או בכירורגיה פלסטית, בעל שיקול דעת, היודע מה המינון, המידה הנכונה עבור הטיפול, ומשתמש בחומרים איכותיים ומאושרים על ידי משרד הבריאות".

         

        שלי גרוס. "אני חיה עם הקמטים שלי בשלום, נכון לעכשיו, אבל אני לא יכולה להבטיח שלא אעשה" (צילום: יונתן בלום)
          שלי גרוס. "אני חיה עם הקמטים שלי בשלום, נכון לעכשיו, אבל אני לא יכולה להבטיח שלא אעשה"(צילום: יונתן בלום)

           

          אם נתקפתן לחץ שמה אתן היחידות שלא התנסו ב"זריקת עידוד" כלשהי עד כה – דעו שאתן דווקא בחברה טובה. כתבת האופנה של לאשה ובעלת הבלוג "המלבישה", שלי גרוס, 44, מגלה שזה פשוט לא עושה לה את זה. "אני לא מחפשת להיראות צעירה יותר, להפך. אם אנשים חושבים שאני צעירה מגילי באופן משמעותי – אני מרגישה שאני עושה משהו לא נכון, משדרת משהו שאני לא". גרוס מספרת שגם את שיערה המאפיר מעט היא לא צובעת, "האמת שזה בעיקר מתוך עצלנות מסוימת, כי יש לי בבית צבע לשיער ואני פשוט לא משתמשת בו. כנראה שלא מספיק חשוב לי להיראות טוב, או שבעיניי אני נראית מספיק טוב".

          שלי גרוס: "אני לא מחפשת להיראות צעירה יותר, להפך. אם אנשים חושבים שאני צעירה מגילי באופן משמעותי – אני מרגישה שאני עושה משהו לא נכון, משדרת משהו שאני לא"

           

          ואם בהמשך הדרך יתווספו להם קמטים?

          "אני חיה עם הקמטים שלי בשלום, נכון לעכשיו, אבל אני לא יכולה להבטיח שלא אעשה. כרגע זה לא מפריע לי, אבל אם יהיו לי קמטי כעס, למשל, אשקול זאת. אם יום אחד אקום והפרצוף שלי לא ייראה במצב הרוח המתאים, אצטרך לטפל בזה – אני מעדיפה להיראות יותר מופתעת מאשר כועסת".

           

          גם במעגל החברות הקרוב של גרוס הבנות מוותרות על בוטוקס ומילויים, "אבל אני יודעת שרבות בגילי עושות. שכל אחת תעשה מה שטוב לה, כמובן. יש כאלו שזה נראה עליהן מהמם, ויש אחרות שזה פשוט זוועה. צריך לדעת את המינון, כי לפעמים זה יכול להיות פשוט טיפול אחד יותר מדי שהורס את הכול. אז האמת היא שאולי עדיף שאני, עם האופי האובססיבי שלי, לא אתחיל עם זה – כי אחר כך אין לדעת היכן זה יסתיים".

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד